برنامه های «جهش تولید» در حوزه باغبانی چشم به راه تسهیلات



ایسنا/قزوین مدیر باغبانی جهاد کشاورزی قزوین با اعلام افزایش ۱۰۰۰ هکتاری سطح باغستان در سال جاری گفت: در سال جهش تولید برنامه های خوبی برای افزایش سطح باغات و در نتیجه تولیدات سال های آینده طرح ریزی شده است ولی این برنامه ها به تسهیلات و اعتبار نیاز دارد که تا به امروز هیچ بودجه و تسهیلاتی به ما اعلام نشده است و منتظر اعتبارات دولتی برای اجرای آن ها هستیم.

علی اکبری، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: باغداری در شهر قزوین قدمتی دیرینه دارد و وجود باغستان سنتی این شهر گواه این مدعاست؛ در استان قزوین ۷۵ هزار هکتار باغ وجود دارد که در سال گذشته ۵۹۰ هزار تن انواع محصولات باغی برداشت شد.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش نزولات جوی و کاهش سرمازدگی نسبت به سال های گذشته برای سال ۹۹ پیش بینی می شود ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی از سطح باغات قزوین برداشت و روانه بازار شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در خصوص برنامه های سازمان جهادکشاورزی برای تحقق جهش تولید عنوان کرد: در سطح ۱۰۰۰ هکتار توسعه محصولات استراتژیک مانند زیتون، گردو و پسته، توسعه باغات انگور و بادام در اراضی شیب دار، کشت گیاهان دارویی مانند گل محمدی و زعفران، داربستی کردن انگور را در برنامه داریم تا سطح باغات استان از ۷۵ هزار هکتار به ۷۶ هزار هکتار افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه ۲۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات استان تحت پوشش بیمه قرار دارد، اعلام کرد: استان قزوین در محصولاتی مانند ذغال اخته، فندق، انگور، زیتون، قارچ های خوراکی، هسته داران مانند گیلاس رتبه های اول تا پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است.

اکبری تشریح کرد: سرشاخه کاری درختان به منظور تغییر ارقام و افزایش مقاومت آنان به سرمازدگی در محصولاتی مانند گردو، انگور و پسته؛ توسعه گلخانه ها در سطح ۶۰ هکتار، کشت گیاهان دارویی در ۱۰۰ هکتار، کشت ۱۵۰ هکتاری در اراضی شیبدار، کشت زیتون در سطح ۲۰۰ هکتار، داربستی باغات انگور در سطح بیش از ۳۰۰ هکتار، اصلاح و بهسازی باغات در سطح بیش از ۱۰۰۰ هکتار، پیوند باغات و یا پیوند زیتون در حدود ۳۰ هزار اصله از جمله برنامه های سال جاری است که امیدورایم تولید خوبی داشتیم.

وی بیان کرد: برنامه های سال جاری به تسهیلات و اعتبار نیاز دارد تا به امروز هیچ بودجه و تسهیلاتی به ما اعلام نشده است و منتظر اعتبارات دولتی برای اجرای آن ها هستیم تا توسعه سال جاری با شدت بیشتری نسبت به سال قبل اجرایی شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین توضیح داد: صادرات استان قزوین بیشتر حول محور کشمش و خشکباری از قبیل پسته و گردو است البته در برخی از سال ها انگور و میوه های هسته دار مانند هلو و شلیل نیز صادر می شود ولی عمده صادرات محصولات باغی کشمش است. سالانه ۳۰ تا ۴۰ هزار تن کشمش صادراتی در استان تولید می شود که حدود ۱۰ هزار تن از مبادی گمرکی استان و دوسوم از مبادی دیگر کشور مانند تهران و انزلی و همدان صادر می شود.

وی گفت: امسال صادرات خوبی را در حوزه صادرات کشمش خواهیم داشت و علاوه بر آن صادرات انگور و میوه های هسته دار، صادرات گیاهان دارویی و زعفران، صادرات محصولات گلخانه ای مانند فلفل های رنگی و گوجه فرنگی و سیب را شاهد خواهیم بود.

اکبری در پایان با بیان اینکه برنامه مدونی برای صادرات زیتون در نظر گرفته نشده است، اشاره کرد: با توجه به اینکه در داخل کشور به روغن زیتون نیاز داریم تنها می توانیم دانه زیتون را صادر کنیم، البته باید بگویم که قیمت گذاری و تغییر نرخ ها صادرات زیتون را با مشکل مواجه کرده است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در برنامه های «جهش تولید» در حوزه باغبانی چشم به راه تسهیلات

گفتگو با هوش مصنوعی