پایه ریزان تمدن نوین- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیت ا.. مرتضی مطهری یار دیرین انقلاب اسلامی و رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) از متفکران برجسته جهان تشیع بود . ایشان از شخصیت های تاثیرگذار در جراین فکری و اسلامی ایران و از رهبران فکری انقلاب اسلامی بودند .

تلاش های علمی و تالیف کتب مختلف علمی و دینی نقش مهمی در مبارزه با جریانات فکری منحرف قبل از انقلاب اسلامی و فعالیت های گروه های مارکسیستی داشته و نقشی بی بدیل در گرایش جوانان به اسلام ایفا کرد.

با پیروزی انقلاب اسلامی، ایشان به ریاست شورای انقلاب انتخاب شد .هنوز چند ماه از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که در ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۵۸ آیت ا.. مطهری به دست گروه تروریستی فرقان به شهادت رسیدند.

بنا به پاسداشت حرمت شهید آیت ا.. مرتضی مطهری ، ۱۲ اردیبهشت به نام روز بزرگداشت مقام معلم نام گذاری شد.

بیانات حضرت امام خمینی در مورد آیت ا.. مطهری

«من فرزند بسیار عزیزی را از دست دادم و در سوگ او نشستم که از شخصیت هایی بود که حاصل عمرم محسوب می شد. در اسلام عزیز با شهادت این فرزند برومند و عالم جاودان ثلمه ای وارد شد که هیچ چیز جایگزین آن نیست. و تبریک در داشتن این شخصیت های فداکار که در زندگی و پس از آن با جلوه خود نورافشانی کرده و می کنند..

«من در تربیت چنین فرزندانی که با شعاع فروزان خود مردگان را حیات می بخشند و به ظلمت ها نور می افشانند، به اسلام بزرگ، مربی انسان ها و به امت اسلامی تبریک می گویم. من گر چه فرزند عزیزی را که پاره تنم بود از دست دادم لکن مفتخرم که چنین فرزندان فداکاری در اسلام وجود داشت و دارد. مطهری که در طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود، رفت و به ملاء اعلی پیوست.

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد شهیدآیت ا.. مطهری

یاد شهید عزیزمان، معلم برجسته و همیشه زنده و پایدارمان، مرحوم شهید مطهری را باید گرامی بداریم. من عرض بکنم؛ اینکه روز معلم را در سالگرد شهادت شهید مطهری قرار دادند، یک معنای نمادین و پرمغز و پرمضمونی دارد؛ چون حقا و انصافا مرحوم شهید مطهری یک انسان بزرگ و برجسته بود. زندگی او، تلاش و مؤمنانه و عالمانه، همراه با احساس درد، همراه با یک بصیرت کامل در میدان علم و معرفت و فرهنگ بود. خدای متعال هم این مرد بزرگ را مأجور کرد، پاداش داد و شهادت را نصیب او کرد؛ در واقع او را زنده نگه داشت؛ »بل احیاء عند ربهم«.یک متخرج و تحصیلکرده ی حوزه ی علمیه ی قم، وقتی با کوله بار معرفت و دانشی که به طور عمیق آموخته است، می آید در دل محیط فرهنگ و تعلیم و تربیت عمومی و نسل جوان قرار می گیرد، اینقدر منشأ برکات می شود.

اهمیت مقام معلم از نگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره)

«نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند. نقش معلم، بسیار حساس و مهم است و مسئولیت بسیار زیادی دارد. نقش مهمی است که همان نقش تربیت است که اخراج من الظلمات الی النور است.

معلم، امانت داری است که [امانت او] غیر از همه امانت هاست؛ انسان، امانت اوست. امانت های دیگر را اگر کسی خیانت به آن کند، خلاف کرده است، اما امانت اگر انسان باشد، اگر خدای نخواسته به این امانت خیانت شد، یک وقت می بیند خیانت به یک ملت است، خیانت به یک جامعه است، خیانت به اسلام است. معلم، امانت دار نسلی است که تمام مقدرات یک کشور، به آن نسل سپرده می شود و تربیت شما باید همراه با تعلیم باشد».

«تعلیم» سرمشق همه انبیاست که از طرف خدای تبارک و تعالی به آنها مأموریت داده شده؛ مأموریت خدا به انبیا همین است که بیایند و آدم درست کنند. و آنهایی که به انبیا نزدیکترند آنها به مقام آدمیت نزدیکترند. آن وقت که ملائکه اشکال کردند که آدمی که مفسد در ارض هست چرا خلق فرمودی. جواب این بود که من میدانم چیزهایی که شما نمی دانید. دنبالش هم خداوند تعلیم همه «اسماء» را به آدم کرد. و وقتی که عرضه داشت به ملائکه، آنها دیدند که نمیتوانند اینطوری که آدم میتواند ادراک کند حقایق را، آنها نمی توانند .

نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست؛ انبیا هم معلم بشر هستند. تمام ملت باید معلم باشند؛ فرزندان اسلام تمام افرادش معلم باید باشند و تمام افرادش متعلم.چون شما معلم هستید، از این جهت یک شغل شریف دیگری به شما محول شده. و به آنقدر که این شغل شریف است، مسئولیت آن هم بزرگ است. شغل شما شغل انسان سازی است.

شغل معلمی همان شغل انبیا است. پیغمبر اکرم معلم همه بشر است، و بعد از او حضرت امیر - سلام الله علیه - باز معلم همه بشر است. آنها معلم همه بشر هستند، شما معلم یک عده از بشر. شغل همان شغل است؛ یعنی شعبه همان است؛ کار، یک کار است؛ آنها در یک محیط وسیعتر، و ما در یک محیط کوچکتر. بنابراین، این شغل شما [نیز] یک شغل بسیار شریفی است؛ لکن مسئولیتش هم بسیار زیاد است؛ چنانکه مسئولیت انبیا بسیار زیاد بود. انبیا به همان مقدار که برای آدمسازی آمده بودند مسئولیتشان زیاد بود. منتها آنها مسئولیتشان را به انجام رساندند، کارهایی که به آنها محول بود به انجام رساندند. شما شغلتان بسیار شریف است و همان شغل انبیا است؛ مسئولیتتان هم همان مسئولیت است.

باید توجه داشته باشید که این بچه هایی که پیش شما تربیت می شوند تربیت دینی بشوند، تربیت اخلاقی بشوند. اگر یک بچه متدین را شما تحویل جامعه بدهید، یکوقت می بینید همین یک بچه متدین متعهد یک جامعه را اصلاح می کند. یک فرد ممکن است یک جامعه را اصلاح بکند؛ بنابراین، اگر خدای نخواسته این بچه از دامن شما درست از کار در نیاید، از تحت تربیت شما که معلم هستید درست از کار در نیاید، ممکن است یک بچه یک جامعه را فاسد بکند، و شما مسئول باشید.

گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت ا.. خامنه ای درباره معلم



امام (رضوان الله علیه) فرمودند «معلمی شغل انبیا است»؛ این فقط یک شعار دل خوش کن نیست؛ این یک حقیقت قرآنی است.

این که گفته می شود معلم کار انبیا را میکند، برویم در عمق این حرف؛ این حرف یعنی چه؟ یزکیهم و یعلمهم الکتب و الحکمة؛ کار انبیا این است؛ کار انبیا نجات بشریت است و ایجاد یک جامعه ی انسانی برتر و والاتر است، «معلم، شاغل شغل انبیا است»

در جامعه ای که بر محور آموزش می چرخد، معلم مرکز آن دایره و محور آن حرکت است. اگر همه آفرینش به معلم درود میفرستند، برای این است که معلم، علم را در اختیار متعلم میگذارد.

معلم، یعنی آن کسی که می تواند خصوصیات اخلاقی خوب را در بچه پرورش دهد؛ معلومات خوب را ؛ فکر کردن را؛ استقلال رأی را به کودک بیاموزد.

معلمان با قناعت آینده سازی می کنند، رنج تربیت جوان و نوجوان را با نجابت، با صبر و سکون بر عهده می گیرند. تشکیل هویت نسل جدید به دست معلم است؛ نقشی پررنگ تر از نقش خانواده و پدر و مادر.

ما باید شاخص های ممتاز و برجسته را در دانش آموزمان زنده کنیم. در او مفاهیم جریان ساز و عمل ساز را تولید کنیم و به راه بیندازیم و زنده کنیم؛ ایمان؛ اندیشه ورزی، یاد بگیرد فکر کند؛ مشارکت اجتماعی. اگرچنانچه توانستید این مفاهیم جریان ساز را در ذهن دانش آموزتان رسوخ بدهید، خدمت بزرگی به آینده ی کشورتان کرده اید.

شما معلمان می توانید معلم دین و معلم اخلاق و پرورش دهنده ی اخلاق در دانش آموز خودتان باشید. از این مسئله غفلت نکنید که تربیت کردن هم جزو کار شماست؛ و چه بهتر که با نفوذ معلمی، با تأثیر روحی معلم بر متعلم یک نقطه ی روشن و نورانی ای در قلب دانش آموز باقی بگذارید.

بچه ها را متدین بار بیاورید. متدین بار آوردن بچه ها همان چیزی است که می تواند آینده ی این کشور را آباد کند.همت معلمان باید این باشد که در آموزش و پرورش کسانی را تربیت کنید که اینها به حد لازمی از فرزانگی و دانائی و معلومات دست پیدا کنند که در هر جائی که انسانی مشغول کار هست، از این حد از دانش و فرزانگی برخوردار باشد.

قدرت و قوت و اعتبار و آبروی یک کشور، بیش از همه چیز به نیروی انسانی آن کشور است. نیروی انسانی را چه کسی درست میکند؟ نیروی انسانی را چه کسی نقد میکند؟ چه کسی فعلیت میبخشد؟ معلم.

معلمان پایه ریز تمدن نوین هستند؛ چون نیروی انسانی شایسته اگر نباشد، تمدنی به وجود نخواهد آمد.باید تکریم معلم و حرفه ی تعلیم در جامعه ی ما همگانی بشود، همه افتخار کنند به معلم بودن، همه افتخار کنند به اینکه به معلم سلام میکنند، احترام میکنند.

اگر فرهنگ اسلامی بر جامعه یی حاکم باشد، همه ی مردم باید خود را مدیون معلم بدانند.



معلمان پرورش دهنده مهمترین سرمایه یک ملت یعنی سرمایه انسانی، پایه ریزان تمدن نوین، جهادگران میدان کارزار مبارزه با جهل و بی سوادی و سازندگان هویت و فرهنگ یک ملت هستند.

شهید مطهری عزیز به معنای واقعی، یک معلم دلسوز بود که با فکر و بیان قوی، رسوخ اندیشه های عمیق اسلامی را در ذهن جوانان دنبال می کرد و شهادت او در این راه، به منزله امضای قطعی خداوند متعال بر کارنامه آن بزرگوار بود.

مهمترین سرمایه برای یک ملت، سرمایه انسانی است، زیرا کشوربدون سرمایه انسانی مانند برخی از کشورهای پولداری است که ثروت آنها به صورت سفاهت آمیز در اختیار دستهای خائن به بشریت قرار می گیرد، همچنان که در دوران طاغوت نیز ایران بر روی دریای نفت بود اما بیگانگان بر این منابع مسلط شدند و با آن، تمدن و کارخانه های خود را ساختند و از نفت ما برای پیروزی در جنگهای خود استفاده کردند.

معلمان، پایه ریزان تمدن نوین، و جهادگران در میدان کارزار با جهل و بی سوادی هستند که برای جامعه و نسل جوان آن، هویت سازی فرهنگی می کنند.

جان کلام در سند ۲۰۳۰ که فصل مهمی از آن به آموزش وپرورش اختصاص دارد، این است که نظام آموزشی باید جوری تنظیم شود که فلسفه، سبک زندگی و مفهوم حیات بر اساس مبانی غربی به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود.

غربی ها انتظار دارند معلمان متدین ما که علاقه مند به آینده کشور هستند، در کلاس درس خود برای آنها سرباز تربیت کنند، تا دانش آموز ما سرباز و رعیت همان وحشی های کروات زده ظاهرسازی شود که به راحتی آدم می کشند و به آدمکش ها کمک می کنند.

«دانشمندانی که کشور را در شاخه های مختلف علمی همچون فناوری نانو جزو رتبه های برتر دنیا قرار داده اند»، «هزاران دانش آموز و معلم شهید، و نسل سوم و چهارم انقلاب که با وجود زمینه های گوناگون برای مفاسد اخلاقی در دنیای امروز، با انگیزه مجاهدت، محکم و استوار در مقابل دشمن می ایستد و برای اعزام به دفاع از حرم اصرار می کند»، «جوانان فعال در اردوهای جهادی و دلدادگان به معنویات و اهل دعا، توسل و پیاده روی اربعین» در همین آموزش وپروش تربیت شده اند، بنابراین نباید آموزش وپرورش دوره انقلاب را دست کم گرفت.

آموزش و پرورش باید انسان هایی «دانا، توانا، خردمند، پرهیزکار، پاکدامن، کارآمد، شجاع، هوشیار و اهل اقدام» تربیت کند که اگر چنین شود، همان آرزویی که بارها بیان کرده ام محقق می شود و ایران عزیز به جایگاهی می رسد که تا پنج دهه بعد، هر کسی در هر جای جهان بخواهد از مرزهای جدید علم آگاه شود باید زبان فارسی یاد بگیرد.

عناصر فرهنگی جامعه هرکه هستند، هرچه هستند، چه وابستگان به دانشگاه ها، چه وابستگان به حوزه های علمیه و چه دیگران باید بدانند که امروز دشمن ، بیشترین همت خود را روی تهاجم فرهنگی گذاشته است .

الان ، یک کارزار فکری و فرهنگی و سیاسی در جریان است . هر کس بتواند بر این صحنه ی کارزار و نبرد تسلط پیدا کند، خبرها را بفهمد، احاطه ی ذهنی داشته باشد و یک نگاه به صحنه بیندازد، برایش مسلم خواهد شد که الان دشمن از طرق فرهنگی ، بیشترین فشار خود را وارد می آورد. کم هم نیستند قلم به مزدها و فرهنگی های دین و دل و وجدان باخته و نشسته ی پای بساط فساد استکبار چه غالبا و اکثرا در خارج کشور و چه تک وتوکی در داخل کشور که برای مقاصد استکباری ، قلم هم بردارند، شعر هم بگویند، کار هم بکنند و دارند می کنند.

نسلی که رژیم فاسد و مفسد و ظالم و بشدت پلید گذشته را ندیده ، نسلی که مقدمات انقلاب را ندیده ، نسلی که کتک خوردنها را در دوران غربت ندیده ، نسلی که محنت جنگ را با گوشت و پوست خودش لمس نکرده ، نوبه نو زیر دست شما معلمان می آید. شما می خواهید از این نسل ، انسانهایی بسازید که انقلاب را حفظ کنند; کار سخت و بزرگی است . به این کار بزرگ ، اهمیت بدهید و قدر آن را بدانید.

امیرفریدنیا

انتهای پیام/۲۸۱/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پایه ریزان تمدن نوین- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.