آیین نکوداشت شهید حسین قشقایی برگزار شد



با حضور وزیر ارشاد؛

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی عصر امروز (شنبه ۲۹ دی) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانواده شهید و تعدادی از هنرمندان در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

شهید حسین قشقایی یکی از هنرمندان عرصه تئاتر بود که پیش از انقلاب در سال ۵۷ به شهادت رسید. او تحصیلات خود را در دانشگاه هنر گذراند. نمایشنامه « نهضت حروفیه» از آثار قشقایی است که در زمان حیاتش امکان اجرای آن میسر نشد، اما پس از شهادت او داود دانشور این اثر نمایشی را به صحنه برد.

سید عباس صالحی وزیر ارشاد در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی ایران با ویژگی های متمایزی از جمله حضور اقشار مختلف جامعه تعریف می شود. انقلاب سال های ۵۶ و ۵۷ از لحاظ ویژگی های حضور اجتماعی تفاوت های خاص خود را داشت. حضور متفاوت اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و نقش آنها در این انقلاب، اثری خاص و قابل ملاحظه در تصویر سازی و انتقال خبری آن داشت.

وی با اشاره به اعتصاب ۴ روزه و ۲ ماهه مطبوعات علیه رژیم پهلوی ادامه داد: اهالی رسانه در سال ۵۶ و ۵۷ فضایی خاص داشتند. جریان موسیقی انقلابی کمک بسیاری به ایجاد فضای خاص اجتماعی کرد و با نزدیکی به نقطه انقلاب سرود ها به عنوان متن گفتاری در حس و شعور مردم راه پیدا کرد.

وی ادامه داد: شعر سیاسی اجتماعی ما بعد از ۵۷ حرکت های قابل ملاحظه ای داشت و زمزمه های کلامی مردم را ارتقا داد.

صالحی با اشاره به کمک شعر و ادبیات به فضای انقلابی گفت: با همین نگاه انقلاب ایران، انقلاب شعار و شعر شد؛ زیرا که انقلاب رگه های شعار و شعر را با خود دارد.

وزیر ارشاد با اشاره به اینکه هنر عکاسی در روز های انقلاب سبب ثبت حماسه انقلابی و دینی ما شده، گفت: شاید در حوزه های تجسمی تدوین کاملی پدید نیامده باشد، اما عکاسان و نقاشان سبب ثبت اتفاقات انقلابی شدند. در حوزه هنر های نمایشی در دهه ۴۰ و ۵۰ شاهد رشد نمایش های سیاسی و اجتماعی هستیم که عملا خط ارتباطی میان حوزه سیاسی و اجتماعی و هنر های نمایشی ایجاد کرده است.

صالحی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ نمی توانست بدون نقش هنرمندان روایت شود، بیان کرد: هنرمندان در این رستاخیز با گرایش ها ی متفاوت در یک مسیر متحد و برای داشتن ایران آباد قدم برداشتند.

وی با اشاره به کتاب جلوه جمال گفت: باید شهدا و هنرمندان ۵۶ و ۵۷ را بهتر و بیشتر بشناسیم. امیدواریم که در چهل سالگی انقلاب بتوانیم تصویر روشن تری از اهالی فرهنگ ارائه کنیم.

ادامه دارد/

پرسش و پاسخ در آیین نکوداشت شهید حسین قشقایی برگزار شد

گفتگو با هوش مصنوعی