یأس و ناامیدی بزرگ ترین آفت جامعه است



ایسنا/هرمزگان یک فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: در کنار رعایت هشدارهای جدی نباید از امید و یاد خدا غفلت کنیم، یأس و ناامیدی بزرگ ترین آفت جامعه است و باید همراه با عمل گرایی عاقلانه، رعایت بهداشت و خودمراقبتی به ایجاد امید و آرامش در خود، خانواده و جامعه کمک کنیم.

حجت الاسلام داریوش حسن زاده در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: به نظر می رسد با شیوع ویروس کرونا تعداد کثیری از شهروندان هنوز به این واقعیت پی نبرده اند که حقیقت این ویروس بسیار خطرناک و کشنده است و حضور گسترده در مجامع شلوغ، بازارها و ترددهای شهری و بین شهری گواه این امر است.

وی افزود: کنترل شیوع این ویروس تا بخش زیادی به تصمیم گیری ها، سیاست گذاری ها و عملکرد دولت ها بازمی گردد؛ اما بخش دیگری از آن نیز به عنوان مسئولیت اجتماعی و در قالب خودمراقبتی بر عهده ما شهروندان است، اگر هر کدام از ما مبارزه با این ویروس را با خودمراقبتی و خودقرنطینگی از خود آغاز نکنیم، مهار آن غیرممکن شده و خسارات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

این فعال فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: علاوه بر کشورمان شاهد هستیم که بسیاری از کشورهای دیگر نیز در حال مبارزه با این ویروس هستند و برخی نیز موفق شدند با قرنطینه خانگی بخش اعظمی از این ویروس را کنترل کنند، ما نیز باید از این تجربه درس بگیریم.

حسن زاده ادامه داد: همان طور که به دولت جهت مدیریتی که برای کنترل این بیماری داشته نقد وارد است به هر کدام از ما شهروندان نیز به دلیل بی توجهی به وظایف و مسئولیت هایی که در قبال جامعه داریم، این نقد بجا وارد است.

وی افزود: کم کاری در اتخاذ تصمیم های درست در زمان درست، لغو دیرهنگام پروازهای خارجی به خصوص به کشور چین، عدم مدیریت یکپارچه و بسیاری مسائل دیگر از اشتباهات دولت و آغاز مسافرت ها با تعطیلی مدارس، دامن زدن به شایعات و گمانه زنی های سیاسی و جناحی، حضور گسترده در بازارها، داغ شدن بازار احتکار و گران فروشی و جدی نگرفتن توصیه های پزشکی نیز از اشتباهات ما شهروندان بوده است.

مدیر روابط عمومی حوزه علمیه هرمزگان بیان کرد: ورود و شیوع این بیماری نباید صورت می گرفت که متأسفانه به دلیل برخی اهمال کاری ها اتفاق افتاد اما ازاین پس لازم است برای جلوگیری از پیشروی ها و شیوع بیشتر دولت و ستاد ملی کرونا تصمیمات قاطع تری را اتخاذ کنند، مبادی ورودی استان ها و شهرها را مسدود کرده و تمهیداتی جهت رفع مشکلات معیشتی و بهداشتی مردم به خصوص مستمندان بیندیشند.

حسن زاده افزود: هرچند تصمیمات و سیاست گذاری های دولتی نیز از مسئولیت اجتماعی و نقش ما مردم در کنترل شیوع این بیماری کم نمی کند. عقل، شرع و انصاف حکم می کند هر یک از ما در برابر خود، خانواده و اجتماع مسئول بوده و به توصیه های بهداشتی، پزشکی و کارشناسی با دقت عمل کنیم.

وی تصریح کرد: هرگاه در این نظام مردم پای کار آمده اند توانستیم به مشکلات فائق آییم، ازاین رو امروز ضرورت حرکات و پویش های مردمی احساس می شود، اگر دولت کم کاری می کند، ما مراقبت و پیشگیری را به دل خانه های خود ببریم، اگر کسی محافظ ما نیست، ما با رمز «خود مراقبتی» از خانه و خانواده و جامعه خود محافظت کنیم.

این فعال فرهنگی و اجتماعی گفت: نباید منتظر دستورات و بخشنامه ها و اطلاعیه های اداری باشیم، برای مدتی خود را هرچند سخت در خانه قرنطینه کنیم، از ترددها و سفرهای غیرضروری صرف نظر کنیم، از تجمعات بپرهیزیم، اگر مجبور به سرکار رفتن هستیم بهداشت فردی و اجتماعی را جدی بگیریم. این فکر که «ویروس کرونا، بیماری و مرگ مال همسایه است»، اشتباه است و با قدرت و سرعتی که این ویروس منحوس دارد، اگر برای همسایه باشد نیز در صورت رعایت نکردن به زودی مهمان خانه ما خواهد شد. متأسفانه آمار روزانه مبتلایان و جان باختگان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت شوخی نیست و این واقعیت تلخ بر زندگی ما سایه انداخته است.

حسن زاده تصریح کرد: در کنار رعایت این هشدارهای جدی نباید از امید و یاد خدا غفلت کنیم، یأس و ناامیدی بزرگ ترین آفت جامعه است و باید همراه با عمل گرایی عاقلانه، رعایت بهداشت و خودمراقبتی به ایجاد امید و آرامش در خود، خانواده و جامعه کمک کنیم. بخشی از وظیفه اجتماعی ما نیز همین تزریق امید و پرهیز از ایجاد رعب و وحشت است ازاین رو با رعایت بهداشت، خودمراقبتی و خودقرنطینگی قطع کننده زنجیره انتقال ویروس کرونا و با امید، نشاط و دنبال کردن اخبار از منابع موثق، قطع کننده زنجیره انتقال ویروس وحشت و ناامیدی و شایعه باشیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «یأس و ناامیدی بزرگ ترین آفت جامعه است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.