تنها ۴۰ درصد از نهاده های دامی استان مرکزی تامین شده است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با شیوع ویروس کرونا در کشور مشکلاتی بر سر راه تولیدکنندگان و واردکنندگان بخش های مختلف از جمله بخش کشاورزی قرار گرفت، یکی از مشکلات، تامین نهاده های دامی مورد نیاز کشور بود که همچنان این مشکل وجود دارد و تنها به اندازه کافی در دسترس مرغداران و دامداران قرار گرفته است.

علی رغم وعده مسئولان، مشکل عرضه نهاده های دامی همچنان پابرجاست و این مسئله تولیدکنندگان را با چالش جدی مواجه کرده است.

فعالان صنعت دام و طیورمعتقدند در صورت تداوم روند فعلی، بازار محصولات پروتئینی طی ماه های آینده با مشکل مواجهه می شود.

در راستای حمایت از فعالان زیربخش دام و طیور کشور، نهاده های دامی (ذرت، کنجاله سویا و جو) به طور مستمر توسط واردکنندگان و تأمین کنندگان نهاده در سامانه بازارگاه نهاده های کشاورزی عرضه می شود.

در صورت عدم چاره اندیشی برای دامداران و مرغداران مشکلات عدیده ای برای آنها به وجود می آید که سبب ورشکستی برخی از آنها می شود.

استان مرکزی روزانه به ۲۵ هزار تن نهاده های دامی اعم از ذرت و سویا نیاز دارد

مجید آنجفی در این باره و با اشاره به مشکلات تهیه نهاده های دامی گفت: استان مرکزی روزانه به ۲۵ هزار تن نهاده های دامی اعم از ذرت و سویا نیاز دارد و تنها ۴۰ درصد نهاده دامی استان مرکزی تامین شده است.

وی افزود: نهاده های دامی مورد نیاز بخش دام و طیور استان تنها از طریق سامانه بازارگاه تامین می شود و مرغداران و دامداران می توانند از طریق سامانه بازارگاه خرید کرده و وجوهی را واریز کنند.

سازمان جهاد کشاورزی هیچ دخالتی به صورت مستقیم در توزیع نهاده های دامی ندارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: سامانه بازارگاه ویژه خرید نهاده های دامی است، نهاده ها در این سامانه به ثبت رسیده و متقاضی می تواند با ورود به این سامانه خرید خود را انجام دهد، سازمان جهاد کشاورزی هیچ دخالتی به صورت مستقیم در توزیع نهاده های دامی ندارد و نهاده های دامی کاملا عادلانه بین افراد توزیع می شود، این نهاده ها به منظور توزیع، با نرخ مصوب بین دامداران، مرغداران و کارخانجات خوراک دام و تشکل های مربوطه به سازمان جهاد کشاورزی استان ها اختصاص می یابد.

۳۰ کارخانه خوراک دام و طیور در استان مرکزی وجود دارد

آنجفی بیان کرد: در استان مرکزی ۳۰ کارخانه خوراک دام و طیور وجود دارد که آنها نیز مصرف کننده هستند و خوراک دام و طیور را با فرمول خاصی تهیه و در اختیار افراد قرار می دهند.

وی ادامه داد: واردکننده ها می توانند غیر از روش ورود به سامانه بازارگاه نهاده های دامی را تهیه کنند اما متاسفانه افراد با توجه به وضعیت فعلی تنها از طریق سامانه بازارگاه می توانند نهاده مورد نیاز خود را تامین کنند و در چند ماه اخیر به دلیل تحریم ها و مشکلات ناشی در تامین نهاده ها نیز مشکلاتی ایجاد شده و تنها به اندازه کافی در دسترس مرغداران و دامداران قرار گرفته است.

انتهای پیام/۷۱۲/ ع

پرسش و پاسخ در تنها ۴۰ درصد از نهاده های دامی استان مرکزی تامین شده است

گفتگو با هوش مصنوعی