لزوم اهمیت مشارکت در انتخابات از دیدگاه فعالان سیاسی کردستان



فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرای کردستان بر این باورند که از تمامی سلایق و گروه های سیاسی در انتخابات شرکت دارند ضمن اینکه مشارکت در این انتخابات از اهمیت بسزایی برخوردارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، شمارش معکوس برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز شده، انتخاباتی با داوطلبانی از طیف های مختلف که اهمیت مشارکت گسترده در آن بیش از ادوار گذشته است.

برخلاف نظام های توتالیتر و استبدادی که بیشتر از راه هایی غیرمردمی مانند کودتا یا فشار خارجی بر روی کار می آیند، نظام های مردم سالار اداره کشور را از راه اتکا به آراء عمومی پیش می برند، در این نظام ها، مردم یکی از پایه های اصلی اقتدار ملی محسوب می شوند و مشارکت سیاسی بالای مردم در امور کشور و در شکل متداول آن یعنی انتخابات، تولید قدرت ملی می کند و توانایی لازم را برای رفع آسیب ها و بی اثر کردن تهدیدات افزایش می دهد در واقع یکی از مبانی قدرت کشورها مشارکت مردم در اداره امور کشور و ابراز احساس رضایت از سازوکارهایی است که برای حضور و تجلی اراده ملی طراحی شده است.

اگر کشوری از پشتوانه ی خوب مردمی برخوردار باشد، می تواند با به کار بستن میزان کمتری از قدرت سیاسی، به اهدافش نائل آید. در واقع توسعه و تقویت میزان مشارکت هم در تأسیس یک نظام و هم در استمرار آن، نقش سازنده ای دارد.

افزایش سطح مشارکت سیاسی بالا، از آسیب پذیری کشور در مواجهه با تهدیدات داخلی و خارجی می کاهد، ایران در طول سال های پس از پیروزی انقلاب همواره با موجی از تهدیدات و تحریم های متنوع و پیچیده با هدف به هم زدن نظام محاسباتی مردم و مسئولان و مخدوش کردن امنیت و اقتدار ملی روبرو بوده است با این حال مشارکت مردم و ایستادگی آنها موجب شده است تا نقشه های دشمنان با شکست روبه رو شود.

پیام روشن مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ، بی اثر بودن هر نوع تحریم و تهدیدی برای ایجاد انحراف فکری در توده مردم و یا دست برداشتن مردم از آرمان ها و اعتقاداتشان در خصوص نظام حاکم تفسیر می شود به همین دلیل است که یکی از راهبردهای دشمنان در آستانه انتخابات در دوره های مختلف، تلاش برای کم رنگ کردن حضور مردم در عرصه انتخابات با ادعای بی تاثیر بودن رای مردم یا تقلب در فرایند رای دادن است تا از این طریق بتوانند مشارکت را پایین آورده و از طریق کاهش حضور مردم در پای صندوق های رای، سعی در کاهش اقتدار کشور و تشدید تحریم ها و تهدیدهای خارجی داشته باشند.

خبرگزاری فارس استان کردستان برای بررسی فضای انتخاباتی در استان کردستان و همچنین لزوم مشارکت حداکثری مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با تعدادی از دبیران احزاب سیاسی استان گفت وگو داشته که مشروح آن را در ادامه خواهید خواند.

رضا زکی زاده عضو اصلی و مسئول کمیته دانشگاهیان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان کردستان گفت: قطع به یقین مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت خواهند کرد و حضور مردم تفاوت فاحشی با دوره های قبل نخواهد داشت البته این ادعا را براساس تجربه یوم الله ۲۲ بهمن امسال می توان گفت، این را می توان براساس شواهد و قراین موجود در تشیع جنازه باشکوه شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت.

وی افزود: در واقع مردم هر زمانی احساس کردند که دشمنان می خواهند از اوضاع و شرایط کشور سوءاستفاده کنند و مانع حضور مردم در عرصه های ملی شوند، برعکس حرف دشمنان رفتار کردند و همیشه با حضور خود در طول ۴۱ سال باعث ناامیدی و دلسردی دشمنان شدند.

وی ادامه داد: حضور در انتخابات یک وظیفه دینی و ملی و سفارش مقام معظم رهبری و بزرگان دین است لذا مطمئنا مردم آگاه تر از قبل و پرشورتر از قبل شرکت خواهند کرد.

عضو اصلی و مسئول کمیته دانشگاهیان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در استان کردستان تاکید کرد: جامعه دانشگاهی هم از مردم عقب نخواهند افتاد هم در بحث مشارکت حداکثری و هم در بحث آگاهی بخشی به جامعه پیش قدم هستند.

جامعه دانشگاهی از سیاست زدگی و سیاسی کاری فاصله گرفته است

وی تصریح کرد: امروز جامعه دانشگاهی برخلاف سنوات قبل از سیاست زدگی و سیاسی کاری فاصله گرفته و به سمت تبیین مسائل سیاسی پیش می رود و این را یکی از وظایف اصلی خودشان می دانند که به مسائل مختلف کاندیداها از زوایای مختلف بپردازند.

زکی زاده گفت: دانشگاه کردستان هم به عنوان دانشگاه مادر استان، فضا را برای حضور همه کاندیداها باز کرده که در محیط دانشگاه حضور پیدا کنند البته نه اینکه تبلیغ کنند بلکه بیایند و برنامه های خود را ارائه دهند.

اگر دنبال تغییر وضع موجود هستیم باید در انتخابات شرکت کنیم

جلال اصغری نایب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کردستان بیشترین دغدغه حال حاضر مردم را «مشکلات معیشتی و اقتصادی» بیان کرد و گفت: همه ما می دانیم که امروز مردم در بحث معیشتی، مسائل اقتصادی و اشتغالزایی در تنگنا و سختی هستند اما اگر به وضع موجود رضایت داریم در انتخابات شرکت نکنیم اما اگر به دنبال تغییر هستیم باید حتما در انتخابات شرکت کنیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم نماینده ای به مجلس راه پیدا کند که بتواند وضع موجود را تغییر دهد و مردم را از این گرفتاری، مشکلات اقتصادی، معیشتی و بیکاری نجات دهد.

به کاندیدایی که مجلس را پایگاهی تجاری برای جبران هزینه های خود می بیند رای ندهید

وی تاکید کرد: میزان هزینه کرد نامزدهای انتخاباتی یکی دیگر از نکاتی است که مردم در انتخاب خود باید به آن توجه کنند، وقتی حقوق سالیانه یک نماینده در مجلس بسیار پایین تر از میزان هزینه ای است که فرد در ایام تبلیغات هزینه می کند مشخص است که این فرد به مجلس به عنوان یک شرکت درآمدزا و تجاری نگاه می کند و مطمئنا چنین فردی در چهارچوب قانون و در چهارچوب مصلحت مردم حرکت نمی کند بلکه مجلس را پایگاهی تجاری برای جبران هزینه های خود می بیند.

اصغری افزود: نماینده ای که می خواهد با صرف هزینه های هنگفت به مجلس راه پیدا کند باید بداند که اگر می خواهد به حقوق مجلس قانع و راضی باشد و اگر میخواهد سالم کار کند و دست پاک باشد نمی تواند این هزینه های هنگفت را جبران کند اما اگر هدف دیگری از حضور در مجلس داشته باشد بحث متفاوت است.

نمایندگان دور قبلی آنطور که باید و شاید از حق و حقوق مردم دفاع نکردند

اما صلاح الدین فتحی دبیر حزب کارگزاران استان کردستان گفت: البته مردم به این قناعت رسیدند که باید حتما در انتخابات شرکت کنند اما یقینا درصد مشارکت مردم مهم است. انتظاراتی که مردم از نمایندگان قبلی داشتند تا حدودی برآورده نشده و نمایندگان آنطور که باید و شاید نتوانستند از حق و حقوق مردم دفاع کنند البته این مسئله مربوط به نمایندگان کردستان نیست بلکه در کل کشور وضعیت به همین صورت است.

فضای موجود انتخابات باعث انتخابی غیراحساسی و هیجانی می شود

دبیر حزب کارگزاران استان کردستان ادامه داد: البته معتقدم فضای انتخاباتی در استان فضای آرامی را ایجاد کرده که مردم دچار هیجان نشوند و انتخابی احساسی نداشته باشند بلکه براساس عقل و منطق کاندیدای موردنظر خود را انتخاب کنند.

کم کاری نمایندگان گذشته باعث فضای بی اعتمادی شده است

وی تصریح کرد: در واقع کم کاری نمایندگان دور قبل در مجلس شورای اسلامی در بسیاری از مسائل باعث ایجاد نوعی فضای بی اعتمادی به نمایندگان شده است اما در نهایت مطمئن هستم که مردم این وضعیت را درک و در انتخابات شرکت می کنند و برای تمام حوزه ها افراد اصلح و باتجربه انتخاب می کنند که بتوانند مسائل و مشکلاتشان را حل کنند.

پیش بینی تشکیل مجلسی متمایل به اصولگرایی

تصریح کرد: از ۱۱۲ کاندیدای تایید شده در کردستان افراد متعهد و خوبی هم وارد صحنه انتخابات شدند و پیش بینی می شود در این دوره مجلسی متمایل به اصولگرایی شکل بگیرد.

متین بیگلری دبیر اجرایی خانه احزاب استان کردستان و دبیر حزب اعتماد ملی در استان کردستان اظهار داشت: متاسفانه گفتمان اصلاحات در استان کردستان هیچ گزینه مشخصی از دل خودش ندارد یعنی مشخصا ما هیچ کاندیدای اصلاح طلب شناخته شده ای را در سطح استان نداریم که تایید صلاحیت شده باشد.

گفتمان اصلاحات در کردستان از هیچ کاندیدایی بصورت مستقیم حمایت نکرده است

وی افزود: گفتمان اصلاحات در قالب شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان کردستان هیچ گزینه ای را بصورت مستقیم حمایت نکرده و صرفا دست احزاب را باز گذاشته که هر کدام از احزاب در صورت تمایل می توانند از هر کاندیدایی حمایت کنند ولی همین شورا دعوت به حضور و مشارکت مردم در انتخابات کرده است.

دبیر اجرایی خانه احزاب استان کردستان ادامه داد: اما شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در کردستان تا امروز در حوزه سنندج، دیواندره و کامیاران براساس معیارهای درون جناحی خودشان دو گزینه خود را مشخص کردند که البته یکی از گزینه ها فراجناحی بوده و گزینه بعدی هم در چهارچوب گفتمان اصولگرایی است.

لزوم نگاه فراجناحی احزاب به انتخابات در کردستان

وی تصریح کرد: معتقدم در این شرایط و با این زمین بازی که طراحی شده جریان اصلاح طلب، اصولگرا و همچنین مستقلین باید با نگاه فراجناحی در انتخابات حضور پیدا کنند و بهترین افراد را برای ۶ کرسی استان کردستان در مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند.

بیگلری به اثرات بین المللی حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات اشاره کرد و گفت: دشمنان ما همیشه دنبال این هستند که میزان مشارکت مردم در ایران را در هر انتخاباتی به عنوان دست آویزی قرار دهند که اساسا جایگاه و تاییدیه مردم را در بعد نظام جمهوری اسلامی مرتبط با انتخابات بدانند، استاندارد دوگانه ای که متاسفانه کشورهای غربی همیشه در قبال کشور ما به کار می برند.

مشارکت بیشتر نشان دهنده سهیم بودن اکثریت مردم در قدرت

وی ادامه داد: هر چقدر مشارکت مردم ایران در انتخابات را بالاتر ببریم قطعا داریم سهیم بودن اکثریت مردم در قدرت را بیان می کنیم چرا که چه بسا ما انتقادات بسیار زیادی به دولت خودمان و بسیاری از ساختارهایی که در نظام فعال هستند داشته باشیم اما این انتقادها هرگز منجر به گسست و رد این ساختارها نخواهد بود و قطع به یقین آن چیزی که باید اتفاق بیفتد سهیم بودن مردم در قدرت است که باید این را به هر شکلی که هست برای مردم تبیین کنیم که قطعا قسمتی از آن بر عهده احزاب و گروه های سیاسی است و قسمت دیگر آن بر عهده رسانه ها است.

گزینه های اصلح در بین ۱۱۲ کاندیدای کردستان وجود دارد

دبیر حزب اعتماد ملی در استان کردستان تصریح کرد: شاید در شرایط حال حاضر خیلی ها بیان می کنند که رای بدهیم که چه بشود و یا در چهارچوب افکار خودشان به این نتیجه رسیدند که انتخاب بین بد و بدتر است اما من شخصا معتقدم بالاخره ۱۱۲ نفر از کاندیداها برای ۶ کرسی استان کردستان در مجلس شورای اسلامی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفتند که به تبع گزینه های اصلحی هم در بین آنها وجود دارد لذا ما باید تلاشمان این باشد که اصلح ترین افراد را انتخاب کنیم.

بیگلری تاکید کرد: مردم باید این مهم را بدانند که موثر بودنشان چه در موفقیت و چه در عدم موفقیت نمایندگان ملموس است یعنی من مردم اگر تصمیم بگیرم رای ندهم چه بسا گزینه ای به مجلس شورای اسلامی راه پیدا می کند که آن شایستگی های لازم را نداشته باشد و اگر من پای صندوق بودم می توانستم گزینه بهتری را انتخاب کنم و این باید به عنوان یک دغدغه برای مردم برجسته و بیان شود که عدم مشارکت چه بسا باعث انتخاب گزینه هایی شود که به عنوان نماینده اکثریت مردم نیستند و انتخاب اشتباهی صورت گیرد.

رای مردم در تعیین سرنوشت کشور خنثی نیست

وی عنوان کرد: همه ما باید تلاش کنیم مردم بصورت حداکثری در انتخابات شرکت کنند و خدای نکرده به این طرز تفکر نرسند که رای من خنثی است یعنی باید فضا را به این سمت برد که مردم بدانند رای آنها خنثی نیست بلکه رای آنها دارای اثر است و گزینه های مختلفی هم که وجود دارند قطعا تفاوت های بسیار آشکاری با هم دارند که می توان بهترین و اصلح ترین را انتخاب کرد.

دبیر حزب اعتماد ملی در استان کردستان گفت: اگر مردم بصورت حداکثری در پای صندوق های رای حاضر شوند هر نتیجه ای هم که بدست بیایید مقبول است و ما هم به عنوان جریانات سیاسی پذیرای آن هستیم.

انتخابات پرشوری خواهیم داشت

سیدخالد حسینی دبیر حزب ایران زمین در استان کردستان گفت: هرچند تعدد زیاد کاندیداها در این دور از انتخابات باعث شده دامنه انتخاب مردم بیشتر باشد اما متاسفانه همین تعدد کاندیداها باعث می شود که مردم به جای اینکه توانمندترین و اصلح ترین نامزدها را انتخاب کنند براساس بحث قومیتی و قبیله ای انتخاب کنند.

دبیر حزب ایران زمین در استان کردستان ادامه داد: اینکه برخی از احزاب و گروه های سیاسی اصلاح طلب در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام می کنند که ما لیست نداریم به نوعی عوام فریبی است چرا که آنها در اکثر شهرستان ها و استان ها کاندیدا دارند کاندیداهای زیادی هم دارند حتی کاندیداهای لایه های دوم و سومشان نیز تایید صلاحیت شده اما اینکه در برخی جاها اعلام می کنند که ما لیستی ندایم به این دلیل است که اگر فردا در انتخابات پیروز نشدند و شکست خوردند بگویید افراد موردنظر ما در صحنه نبودند.

وی تصریح کرد: اطمینان داشته باشید که تعداد کاندیداهای اصلاح طلب در استان ما و استان های همجوار کمتر از تعداد کاندیداهای اصولگرایان و مستقلین نیستند لذا این آتویی نشود که اگر فردا اقبال عمومی به سمت آنها نبود بگویید فرد موردنظر ما در میدان نبود.

حسینی با تاکید بر اینکه انتخابات پرشوری خواهیم داشت گفت: امسال نیز همچون انتخابات های گذشته مردم حضوری چشم گیر در پای صندوق های رای خواهند داشت و این حضور خاری در چشم دشمنان می شود.



تمام آحاد مردم باید در پای صندوق های رای حاضر شوند

طیب سالاروندیان از فعالان سیاسی و مسوول کمیته سیاسی جمنا کردستان هم گفت: انتخابات یک فرایند است که در یک بازه زمانی خاص مردم پای صندوق رای می آیند اما آنچه که مهم است، این است که انقلاب اسلامی ایران وارد چهل و یکمین سال عمر خود شده و مقام معظم رهبری هم در بهمن سال گذشته بیانیه گام دوم انقلاب را منتشر و ابلاغ کردند، این نشان داد که انقلاب گام به گام برای تمام بخش های حکومتی و مملکت برنامه خاصی دارد.

وی افزود: در این بیانیه حضرت آقا به اهم اقدامات و کارهایی که در طول این چهل سال انجام شده است اشاره کرد اما این اقدامات را کافی نمی داند.

این فعال سیاسی ادامه داد: خطاب مقام معظم رهبری به عموم مردم و مخصوصا جوانان بود جوانانی که هم در پیروزی انقلاب، هم در تداوم و هم در استمرار انقلاب اسلامی در دوران سازندگی، دوران جنگ و بحران های مختلف حضوری اثرگذار داشتند و امروز نیز ایجاب می کند که در گام دوم و در پله دوم انقلاب اسلامی همچنان جوانان با یک سازوکار و رویکرد جدیدتر پیشقدم شوند.

وی تاکید کرد: اما چرا که تفکرات تغییر کرده، معادلات سیاسی بین المللی تغییر کرده و امروز تاکتیک ها و شگردهای دشمن برای براندازی نظام جمهوری اسلامی تغییر کرده و خیلی خشن نیست بلکه نرم تر، عوام پسندتر و عوام فریبانه تر است که متاسفانه همین باعث می شود که گاهی اوقات به راحتی مردم و مخصوصا جوانان و حتی بعضی از خواص گول بخورند و آنها را همراهی کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا اذعان داشت: لازم است جوانان مقداری هوشیارتر و آگاه تر شوند و در راستای طی کردن پله های ترقی انقلاب اسلامی در گام دوم با برنامه تر پیش بروند که انتخابات پیش رو یکی از عرصه های اثرگذار برای این مهم است.

وی تصریح کرد: مجلس و انتخابات مجلس شورای اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار است، مجلس به فرمایش حضرت امام هم در راس امور است و هم عصاره فضایل مردم و ملت است لذا اگر مجلس ما قوی باشد دولت قوی می شود، اگر مجلس ما وزیر خوب انتخاب کند قطعا وزیران نیز استانداران توانمند انتخاب می کنند و به تبع فرمانداران و نیروهای خدوم، ارزشی، جهادی و انقلابی بیشتر وارد عرصه مدیریتی می شوند.

سالاروندیان به لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات اشاره کرد و گفت: تجربه ثابت کرده است که هر زمانی که حضور مردم در پای صندوق های رای و مشارکتشان بالا بوده باشد مانند آب سردی بوده که روی بسیاری از مشکلات کشور ریخته شده است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۸۳/م

پرسش و پاسخ در لزوم اهمیت مشارکت در انتخابات از دیدگاه فعالان سیاسی کردستان

گفتگو با هوش مصنوعی