۱۰۱۹ پروژه عمرانی در دهه فجر امسال در هرمزگان افتتاح می شود / ۶۰ درصد این سرمایه گذاری بخش خصوصی است



به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، فریدون همتی بعد از ظهر امروز در یک نشست خبری آنلاین بمناسبت دهه فجر اظهار کرد: در ابتدا جا دارد از تلاش تمامی رسانه های استان بخصوص در ایام درگیری با بیماری کرونا و اطلاع رسانی در این حوزه و آگاهی بخشی و نهادینه سازی رفتار مردم تشکر و قدردانی می کنم. باور دارم که اهالی رسانه در استان با کمترین امکانات و بدون چشمداشت در این استان مشغول خدمت هستند و فداکاری و ایثار شما برای جامعه هرگز فراموش نخواهد شد.

برگزیده ای از اظهارات وی در ادامه می آید:

در دهه فجر امسال ۱۰۱۹ پروژه با اعتبار ۵۶ هزار و ۷۵۱ میلیارد ریال و ۲۱۹ میلیون یورو افتتاح خواهیم کرد. ۶۰ درصد این سرمایه گذاری ها بخش خصوصی است. در بخش مسکن و عمران شهری ۳۱۸ پروژه، نوسازی مدارس با ۱۲۰ پروژه، حمل و نقل ۱۰۵ پروژه، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۴۶ پروژه، انرژی ۸۵، بهداشت و درمان ۶۳ پروژه، صنعت و معدن ۳۹ پروژه و … قابل افتتاح داریم که در دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید.

در بندرعباس ۲۰۲ پروژه در دهه فجر افتتاح خواهیم کرد. در منطقه ویژه پارسیان با ۱۷۱ میلیون یورو سرمایه گذاری شاهد افتتاح اسکله این منطقه خواهیم بود.

**در حوزه کشاورزی از ۱٫۸ میلیون تن تولید در سال ۹۲ به ۳٫۳ میلیون تن رسیده ایم که یک رشد خیلی خوبی بشمار می رود. این در حالی بود که زمین جدیدی نداشتیم بلکه با توسعه گلخانه ها و توسعه کشت های مکانیزه به این شرایط رسیده ایم.

** در حوزه آبزیان در سال های اخیر با یک همت بلند به ۱۰ هزار هکتار تولید میگو در اراضی ساحلی رسیده ایم که ۳۲ هزار تن میگو و محصول نهایی خواهد داشت. به سمت ۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت می رویم که در افق خود می تواند سالانه یک میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشد.

** در حوزه پرورش ماهی در دریا نیز در سال ۹۲ هیچ زمینه ای نداشتیم اما اکنون به ۶ هزار تن تولید رسیده ایم. تلاش ما این است که تعاونی های صیادی در این زمینه میدان دار باشند و از این طریق بتوانند کمبود ماهی در دریا را نیز جبران کنند و به شغل پرورش ماهی در قفس مشغول باشند تا فعالیتی پرثمرتر داشته باشند.

** در حوزه معادن، شدت بخشیدن به توسعه مطالعات و شناسایی ظرفیت های استان بود. ایمیدرو و سازمان زمین شناسی به خوبی پای کار آمدند و پهنه های امیدوارکننده جدید کشف شده و خوشبختانه استان در زمینه معادن هماتیت ظرفیت خوبی دارد که امروز بخش خصوصی مشتاق کار در این زمینه است. در فین دو واحد فعال داریم که یکی در حال بهره برداری است و ۱۸۰ هزار تن در سال تولید دارد و بدنبال توسعه و ایجاد گندله سازی است و دیگری که در رضوان مستقر است و می تواند تا ۱۵ اسفند یک واحد خود را وارد مدار کند. مادکوش نیز یک پهنه وسیع بزرگی را تحویل گرفته و مشغول فعالیت است و واحد چهارم نیز محدوده تنگه زاغ قرار دارد که کار در جریان است. یک واحد دیگر نیز در حاجی آباد تا پایان سال کلنگ خواهیم زد.

** این واحدهای جدید تولیدی یک رونق بزرگ اقتصادی در استان خلق خواهد کرد که اشتغال و آبادانی به دنبال خواهد داشت و آثار گوناگونی به جای می گذارد.

** در بخش راه، خوشبختانه توجهات خوبی به راه های بشاگرد شده است. در جبهه های مختلف در بشاگرد در حال جاده سازی، بازگشایی و ابنیه هستیم. کاری ممتاز در جریان است که در کوهشاه نیز نمونه آن را در دست انجام داریم. کلید محرومیت این دو منطقه با راه های مناسب گشوده می شود.

** در حوزه بهداشت و درمان نیز که شاهد بودید پروژه های زیادی را در یکی دو ساله اخیر انجام شده است. دو هزار تخت بیمارستانی در ۴ سال اخیر کلید خورده است که در قالب توسعه بیمارستان ها و بخش های جدید بوده و بیمارستان های جدیدی را نیز شروع کرده ایم. بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس را تا پایان سال به یک شرایط خیلی خوبی خواهیم رساند تا مردم از آن بهره مند شوند. بیمارستان ۲۶۰ تختخوابی نفت ستاره و بیمارستان کودکان را نیز در دست ساخت داریم. بیمارستان شریعتی را افتتاح کردیم. بیمارستان ارتش بزودی در تفاهم نامه ای با وزارت بهداشت تجهیز خواهد شد و در مدار استفاده قرار خواهد گرفت.

** در بخش درمان، کارهای انجام شده امروز با اعداد و ارقام گذشته قابل مقایسه نیست. همه این توفیقات در شرایط تحریم رخ داده است.

** در بخش آب شرب و کشاورزی، آبشیرین کن های صد و یک میلیون مترمکعبی به تدریج وارد مدار می شود. فاز به فاز وارد مدار می کنیم. ۱۰۰ هزار متر مکعب دیگر تا پایان سال افتتاح خواهیم کرد و به همین نسبت وابستگی به سدهای شمیل و نیان را کم خواهیم کرد.

** آب سد استقلال میناب و آب شمیل و نیان را نیز که برای آب شرب بندرعباس آورده می شد را نیز آزاد خواهیم کرد تا به کشاورزی میناب و توسعه این منطقه اختصاص یابد. آب سد سرنی را نیز آماده کرده بودند که برای بندرعباس منتقل شود اما این برنامه را دگرگون کردیم و خیلی در این راه، وزارت نیرو مقاومت می کرد اما این فشار بر ساختار و جسم منطقه قابل تحمل نبود و ما به وزارت نیرو قبولاندیم تا این آبشیرین کن های بندرعباس به ثمر برسد

** برای تمامی شهرهای ساحلی و مناطق مختلف استان در زمینه ایجاد منابع پایدار آبی برنامه ریزی داریم.

** آبشیرین کن های موجود در استان یک زیرساخت عظیم ملی بشمار می روند که نه تنها عطش هرمزگان را رفع می کنند بلکه برای کشور یک ظرفیت عظیم بشمار می رود.

** اکنون متقاضیانی داریم که می خواهند پساب این آبشیرین کن ها را به مواد عالی تبدیل و مانع از رفتن به دریا شوند.

** سد سدیج و گابریک و مروک و جاماش را نیز در دست مطالعات و احداث داریم. مدیران آینده و مردم استان باید در آینده بر ساخت این سدها تأکید و اصرار کنند تا رواناب هایمان به دریا نرود تا بتوان ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت برد.

** در هرمزگان ۳۰۰ هزار زمین قابل کشت داریم اما بدلیل نبود آب نیمی از آن معطل کمبود آب است. اگر بتوانیم آبهای سطحی را مهار و کشاورزی را توسعه دهیم، تولید غیرقابل باوری ایجاد می شود که برای کشور سرمایه است.

** ۲۳ هزار هکتار باغات پیر و فرسوده را باید نو کنیم. این یک نیاز برای استان است.

** در حوزه آبخیزداری ۸۰۰۰ سازه در استان داریم. سالی ۳۰۰ تا ۴۰۰ سازه آبخیزداری بخصوص در بشاگرد داریم. این سازه ها هم از خاک حفاظت می کند و هم محیط زیست و آب را صیانت می کند و چاه های پایین دست را نیز تغذیه می کند. این یکی از آن کارهایی است که باید مدبرانه و عالمانه پیگیری و لحاظ شود.

** ما ۹۰۰ مدرسه فرسوده در استان داریم که تا مهر سال آینده ۲۵۰ مدرسه را خیران در حال کار دارند که به بهره برداری خواهد رسید. در بندرعباس و میناب بییشترین کمبود را داریم که باید مشارکت بیشتری را جذب و جلب کنیم.

** ما در استان مسکن مهری که مشکل حقوقی داشتند را در این ۴ سال کامل کردیم و تا پایان امسال نیز ۲ هزار واحد به بهره برداری می رسانیم که مابقی پرونده آنها در دستگاه قضایی است که مشکلاتی را دارند.

** در حوزه دولت الکترونیک و ارتباطات با سفر وزیر ارتباطات مشکلات استان در زمینه های مختلف جمع بندی شد و اکنون در بشاگرد کار بسیار بزرگی در دست اقدام است. در کوهشاه احمدی و قشم و دیگر محورهای استان نیز برای دسترسی به اینترنت همراه پرسرعت و برای دانش آموزان و مردم کارهای بزرگی در جریان است. تا ۲۰ اسفند پروژه های بسیار مهمی آماده خواهد شد.

** ارتقای ۵۹ سایت مخابراتی ماهواره ای، پوشش ارتباطی ۱۶ روستا، اجرای ۳۳۰ کیلومتر فیبر نوری، ارتقای ۵۹ سایت ارتباطی مخابراتی در بشاگرد و احمدی در حال انجام است که سرمایه گذاری خوبی در حال انجام است.

** در شرق و غرب هرمزگان تحولات عظیمی در جریان است که با ایجاد گشایش های سیاسی، شاهد تحولات بزرگ تری خواهیم بود.

** در غرب بندرعباس نیز ۲۵۰۰ هکتار اراضی به منطقه ویژه و ۲۴۰۰ هکتار نیز به بندر شهید رجایی به عنوان اراضی پس کرانه افزوده ایم که افق های روشنی از توسعه را در پیش خواهیم داشت.

انتهای پیام/ ۸۸۰۵۵

پرسش و پاسخ در ۱۰۱۹ پروژه عمرانی در دهه فجر امسال در هرمزگان افتتاح می شود / ۶۰ درصد این سرمایه گذاری بخش خصوصی است

گفتگو با هوش مصنوعی