توصیه های تغذیه ای برای سحری و افطاری



ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص تغذیه به بیان نکات مهم تغذیه ای در ایام ماه مبارک رمضان و روزه داری پرداخت.

دکتر علی طریقت در گفت وگو با ایسنا در خصوص تغذیه ی مناسب در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: تغذیه ی مناسب برای ماه مبارک رمضان همان اصول تغذیه ی صحیح برای سایر ماه های سال است اما از نظر زمان بندی مصرف و مقدار مصرف غذاها باید تغییراتی داده شود؛ به عنوان مثال به جای مصرف غذاها در طول شبانه روز باید کل غذاها و نوشیدنی ها مابین افطار تا سحری استفاده شوند.

وی افزود: برای استفاده ی هر چه بهتر از فیوضات معنوی این ماه، باید از مواد غذایی با ارزش غذایی بالاتر مانند غلات و حبوبات کامل، سبزی ها و میوه ها و لبنیات کم چرب مصرف کرد و استفاده از مواد غذایی و نوشیدنی هایی که کالری خالی دارند، مثل انواع نوشیدنی های قندی، شیرینی ها و روغن ها را کاهش داد.

وی خاطرنشان کرد: در زمان افطار، فوری ترین نیازهای تغذیه ای بدن عبارت است از مایعات، همراه با مقداری کربوهیدرات که می توان با خوردن خرما، آب و چای ولرم، سوپ یا آش رقیق برطرف کرد.

طریقت یادآور شد: غذاهای سهل الهضم و کم چرب (مثل نان و پنیر، برنج، ماکارونی، مرغ و گوشت همراه با سبزی یا سالاد) بیشتر مناسب وعده ی افطار و غذاهای غنی از فیبر با چربی متوسط مثل چلوخورشت قیمه، چلوخورشت قورمه سبزی، عدس پلو و باقلاپلو همراه با سبزی خوردنی یا سالاد برای وعده ی سحری مناسب تر هستند.

وی در رابطه با راهکارهای کاهش تشنگی در این ماه اضافه کرد: بهترین روش پیشگیری و کاهش تشنگی استفاده از نوشیدنی های مفید مثل آب، چای، شیر، آبمیوه ی طبیعی، سوپ و آش و همچنین استفاده از سبزی و میوه در فاصله ی افطار تا سحری است.

وی ادامه داد: بهتر است با زمان بندی و برنامه ریزی نسبت به استفاده از این نوشیدنی ها اقدام شود تا بیشترین منافع و کمترین عوارض جانبی را داشته باشند؛ به عنوان مثال نوشیدن سوپ، آش، آب و چای در وعده ی افطار و سبزی و سالاد همراه غذا و میوه و شیر در فاصله ی افطار و سحری تأثیر بهتری دارد.

این متخصص تغذیه گفت: همچنین جهت اجتناب از اثرات دیورتیک و تشنگی متعاقب آن، بهتر است از نوشیدن چای و قهوه و نیز مصرف غذاهای پرچرب، شیرین و شور در وعده ی سحری خودداری شود.

وی همچنین در پایان برای افراد شاغل نیز توصیه کرد: افراد شاغل وعده ی سحری را حذف نکنند و حتی المقدور از انجام فعالیت های شدید بدنی و کار در زیر آفتاب خودداری کنند و بخشی از فعالیت های شغلی را به ساعات پس از افطار منتقل کنند همچنین خواب و استراحت کافی در ساعات غیر اداری و شب داشته باشند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در توصیه های تغذیه ای برای سحری و افطاری

گفتگو با هوش مصنوعی