سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت عید قربان



حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز به مناسبت عید سعید قربان، در سخنرانی زنده ی تلویزیونی با ملت شریف ایران سخن گفتند.مشروح خبر و تصاویر تکمیلی متعاقبا منتشر خواهد شد.

گزیده ای از بیانات رهبر انقلاب در این سخنرانی به شرح زیر است:



امروز همه ی دنیا با یک ابتلای همگانی مواجه است. امروز همه ی کره ی زمین تقریبا مبتلا به این حادثه اند؛ بعضی کمتر، بعضی شدیدتر.

شاید در بسیاری از جاها هم افرادی از آحاد مردم هستند که به گرفتارها و مبتلایان و مانند اینها کمکهایی میکنند؛ کم و بیش یک جاهایی کمکهایی هست، لکن گمان نمیکنم هیچ جا مثل کشور ما، مثل ایران عزیز ما باشد که تعداد کسانی که داوطلبانه به یک چنین کمکهایی اقبال میکنند این همه زیاد باشد. بنده سراغ ندارم و نشنیده ام و گزارشی ندارم از اینکه در جایی از کشوری از کشورهای دنیا این همه تحرک مردمی و پشتیبانی های مردمی وجود داشته باشد. این از خصوصیات ملت ما است در ایثارگری؛ هم در بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و امثال اینها، هم در بلایای غیر طبیعی مثل جنگ تحمیلی. در هشت سال دفاع مقدس، همین حرکت عظیم ایثارگرانه ی مردمی بود که این حماسه ی بزرگ را به وجود آورد و جبهه ها را به آن شکل آراست که تا آخر در تاریخ ما یک دوران برجسته ای است. امروز هم همین جور است؛ در این قضیه مشاهده شد.

مجموعه های درمانی در صفوف مقدم بودند؛ پزشکان و پرستاران و بقیه ی عوامل درمانی واقعا فداکاری کردند، که زبان [از وصف آن] قاصر است.



در طول این سالهای متمادی، یکی از دل خوشی های بنده همیشه دیدارهای با مردم بوده. یکی از دل بستگی های اینجانب و یکی از حوادث پرجاذبه برای من دیدار با مردم بوده که یک چیزی بشنوم، یک چیزی بگویم و با طبقات مختلف مردم دیدار کنیم. این دشمن حقیر و خطیر، یعنی ویروس کرونا که هم خیلی حقیر و صغیر است و هم خیلی خطرناک و خطیر، مانع شده و خیلی از دل بستگی های دیگر را هم از ما گرفته.

قرار بود ما به خاطر محرومیت از دیدار مردم، به جای این دیداری که الان داریم، با خدمتگزاران وادی سلامت و کمک مؤمنانه و مانند اینها دیدار داشته باشیم؛ دیدار تصویری، که تعدادی از آنها طبعا در یک جایی باید جمع میشدند. بعد گفتند که مصوبه ی ستاد ملی کرونا این است که بیش از ده نفر جمع نشوند، آن را هم ما تعطیل کردیم به خاطر این و تبدیل شد به این دیدار امروز که به شکل دورادور با شما مردم عزیز صحبت میکنیم.



یک مسئله هم مسئله ی کمک مؤمنانه است. عده ای از مردم، در این حوادث، بجد آسیب دیدند. البته برای اغلب مردم از لحاظ کسب و کار و درآمد و زندگی مشکلاتی پیدا شد، لکن همه دچار آسیب های جدی نشدند؛ لکن یک عده ای واقعا دچار آسیب های جدی شدند و مشکلات فراوانی برایشان پیش آمد؛ این را باید جبران کرد. چه کسی جبران کند؟ مردم. نمیشود همه ی بار را به دوش دولت گذاشت. البته مسئولین دولتی و شبه دولتی وظایفی دارند که باید انجام بدهند و انجام هم میدهند مطلعیم که دارند کار میکنند لکن اینها کافی نیست؛ همچنان که در آن جریان اول کمک مؤمنانه در آستانه ی ماه رمضان مردم وارد شدند و به معنای واقعی کلمه کمک کردند، باز هم بایستی همین انجام بگیرد.



پارسال در اول سال ۹۸ در سیل خوزستان، شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس هر دو کف میدان حضور داشتند و این دو طرف مرز را به هم وصل کردند؛ یعنی شهید ابومهدی موجب شد که امکانات و وسایلی که در خوزستان لازم بود، اینها را از آن طرف مرز، از داخل عراق، از بصره و بقیه ی جاها بیاورند داخل کشور که کمک بسیار بزرگی بود. خود این حضور این دو عزیز، دو ستاره ی برجسته ی میدان مجاهدت، موجب شد که کسان زیادی، هم در این طرف، هم در آن طرف، به اینها نگاه کنند و وارد بشوند. البته در آن قضایا مردم ما امتحان خوبی دادند؛ هم در خوزستان، هم در بقیه ی جاها، از همه جا واقعا شتافتند و کار کردند.



قرآن به ما میگوید در کار خیر و کمکهای مؤمنانه مسابقه بگذارید؛ یعنی سعی کنید شما جلوتر از دیگران حرکت کنید و بروید. و این کار به نظر من مهم است. حتی این اطعامهای محرم را هم که حالا در ایام محرم بعضی از هیئات و بعضی از مردم که توانایی هایی دارند نذری و اطعام درست میکنند میشود به این شکل کمک مؤمنانه به خانواده ها به شکل کاملا پاکیزه و دور از مشکل سرایت و این حرفها انجام داد. انقلابیگری به معنای واقعی کلمه اینها است. انقلابیگری با زبان نیست، با عمل است؛ عمل جلوتر از زبان بایستی انسان را راه ببرد. و واقعا کسانی که در این زمینه ها فعالیت کنند، کار انقلابی انجام میدهند؛ اینها انقلابیگری است.



تحریمی که آمریکایی ها علیه ملت ایران به کار گرفته اند، قطعا یک جنایت است؛ یک جنایت بزرگی است که اینها علیه یک ملت به کار میگیرند. حالا ظاهرش این است که علیه نظام جمهوری اسلامی است، اما در واقع علیه همه ی ملت ایران این جنایتها را اینها دارند انجام میدهند. در این باره، من چند نکته را میخواهم عرض بکنم.

یک نکته این است که هدف اینها از این کار چیست. یک هدف کوتاه مدت دارند، یک هدف میان مدت دارند، یک هدف بلندمدت دارند و یک هدف جانبی.

هدف کوتاه مدت تحریم این است که ملت ایران به ستوه بیایند، خسته بشوند و در مقابل دستگاه حکومت بایستند. لذا می بینید که هم پارسال گفتند، هم پیرارسال گفتند، هم امسال گفتند «تابستان داغ»؛ «داغ» یعنی مردم بیایند در مقابل نظام ایستادگی کنند. حالا [البته] خودشان مبتلا به «تابستان داغ» شده اند.

هدف میان مدت آنها این است که با این تحریم از پیشرفت کشور مانع بشوند، مخصوصا پیشرفت علمی. اینها را گفته اند؛ اینها حدسیات من و تحلیل من نیست.

هدف بلندمدت شان هم به ورشکستگی کشاندن کشور است، به ورشکستگی کشاندن دولت است؛ یعنی متلاشی کردن اقتصاد کشور و فروپاشی اقتصاد کشور که طبعا اگر اقتصاد یک کشوری بکلی از هم فرو پاشید و متلاشی شد، ادامه ی حیات برایش ممکن نیست.

هدف جنبی ای هم دارند که میخواهند رابطه ی جمهوری اسلامی را به این وسیله با دستگاه ها و نیروهای مقاومت در منطقه قطع کنند؛ چون میدانند جمهوری اسلامی هر چه بتواند به اینها کمک میکند و حمایت میکند، اینها میخواهند این رابطه را قطع کنند.





این خبر به روزرسانی میشود …

پرسش و پاسخ در سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت عید قربان

گفتگو با هوش مصنوعی