تداوم خدمت رسانی نیازمند پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی است



به گزارش خبرنگار مهر، لطف الله سیاهکلی ظهر سه شنبه با حضور در اداره کل بیمه تأمین اجتماعی استان قزوین با مدیر کل و معاونان این اداره و بیمه خدمات درمانی دیدار کرد و با مشکلات و دیدگاه های کارشناسان آشنا شد.

سیروس نصیری در این نشست اظهار داشت: تأمین اجتماعی علیرغم اهمیت و جایگاه حساسی که در تأمین نیازهای جمعیت ۴۲ میلیون نفری در کشور دارد اما مظلوم واقع شده و به سختی در مسیر مأموریت ها گام بر می دارد.

وی بیان کرد: بدهی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت به این سازمان نشان می دهد چالش های پیش رو فراوان است و اگر این مطالبات پرداخت نشود نگران خدمات رسانی در آینده هستیم.

نصیری با ارائه گزارشی از وضعیت خدمات اداره کل تأمین اجتماعی در استان قزوین یادآور شد: در استان با ۸ شعبه اصلی، ۷ شعبه اقماری و ۸ دفتر کارگزاری اصلی و یک کارگزاری اقماری نسبت به خدمت رسانی به جامعه هدف اقدام کرده ایم.

وی گفت: در استان قزوین بیش از ۲۴۵ هزار بیمه شده اصلی داریم که ۱۷۰ هزار خانوار را شامل می شود و ۱۶۰ هزار نفر بیمه شده اجباری هستند و با اشتغال در واحدهای صنعتی و تولیدی رابطه مزدی با سازمان دارند.

نصیری افزود: ۶۴ درصد جمعیت استان قزوین تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند و بیش از ۱۸ نوع خدمت دریافت می کنند که بحران اقتصادی حاکم بر کشور و صنایع استان قزوین موجب شده در وصول حق بیمه دچار چالش شویم و هزینه ها بالا برود.

کسری ۴۰ میلیارد تومانی ماهانه

مدیرکل تأمین اجتماعی استان قزوین بیان کرد: میزان درآمدهای ماهانه اداره از محل دریافت حق بیمه حدود ۱۴۰ میلیارد تومان است که میزان پرداخت هم به طور متوسط هر ماه ۱۸۳ میلیارد تومان است که با کسری ۴۰ میلیارد تومانی روبرو هستیم.

وی گفت: اگر ضریب ۶ به یک رعایت شود و برای هر شش نفر شاغل یک بازنشسته داشته باشیم در شرایط عادی و نرمال قرار داریم در حالی که این وضعیت در استان ۳ نفر به ۳ نفر است که بحرانی محسوب می شود.

نصیری تصریح کرد: در استان قزوین ۷۳۰۰ خانوار از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند و ۸۰ هزار بازنشسته داریم که اگر یک روز در پرداخت حقوق آنها تأخیر ایجاد شود با نارضایتی عمومی روبرو خواهیم شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان قزوین افزود: در استان قزوین ۱۷ هزار کارگاه فعال هستند که حق بیمه پرداخت می کنند اما هزینه ها و پرداختی با دریافتی و درآمد مطابق نیست و اگر مجلس تدبیر نکند با مشکلات بیشتری در آینده روبرو خواهیم شد.

وی اظهار داشت: برای کاهش مراجعه حضوری مردم در حال حاضر لیست اینترنتی از کارفرمایان دریافت می شود که ۱۷ هزار کارفرما قادر شده اند بدون حضور در ادارات کارهای بیمه ای را انجام دهند.

نصیری افزود: در استان قزوین صدور دفترچه در دفاتر کارگزاری ها غیر حضوری و الکترونیک است و بیش از ۵۶۰ هزار پرونده فیزیکی مستمری بگیران در سال قبل الکترونیکی شده که کار ارزشمندی است.

وی اظهار داشت: در زمینه خدمات غیر حضوری در کشور پیشتاز هستیم و بزرگترین خدمت را به کارفرمایان و بیمه شدگان ارائه کرده ایم.

نمایندگان از حقوق تأمین اجتماعی دفاع کنند

نصیری در ادامه یادآور شد: از نمایندگان مجلس انتظار داریم در دفاع از جایگاه تأمین اجتماعی و حقوق بیمه شدگان، اصلاح قوانین ناکارآمد و تأمین اعتبارات مناسب و پرداخت مطالبات پیگیری لازم را انجام دهند.

وی گفت: وقتی ۱۸ نوع خدمت می دهیم که مردم فقط با دو مورد (حقوق بازنشستگی و بیمه بیکاری) آشنا هستند و اگر یک روز در پرداخت حقوق تأخیر کنیم جمع کثیری دچار بحران می شوند یعنی مظلوم هستیم و برای حل مشکلات از مجلس انتظار کمک داریم.

نصیری واگذاری بخشی از سهام شستا را به شرط دادن آن به مردم یک اقدام مثبت دانست و گفت: اگر این سهام به مردم داده شود و پول آن برای مردم و تولید و اشتغال هزینه شود و جای دیگری نرود اتفاق مبارکی است در غیر این صورت این ثروت به یغما خواهد رفت.

پرسش و پاسخ در تداوم خدمت رسانی نیازمند پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی است

گفتگو با هوش مصنوعی