استخراج اسانس از گیاهان دارویی با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی



یک شرکت دانش بنیان در اراک با تکیه بر دانش و تخصص جوان این مرز و بوم موفق به تولید دستگاه استخراج اسانس از گیاهان دارویی با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی شد.

خبرگزاری فارس اراک؛ یک شرکت دانش بنیان در اراک با تکیه بر دانش و تخصص جوان این مرز و بوم موفق به تولید محصولات آزمایشگاهی تخصصی در زمینه صنایع بالا دستی نفت شده و با تولید این تجهیزات از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلوگیری کرده است.

شرکت فناوری آتیه پویندگان اکسیر از جمله شرکت های دانش بنیانی است که از سال ۹۵ فعالیت خود را در زمینه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی نفت و گاز آغاز کرد.

علی زین العابدینی کارشناس ارشد مهندسی شیمی دانشگاه شیراز و مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با خبرنگار فارس در اراک می گوید: ماحصل بیش از ۱۰ سال تجربه رسمی و آکادمیک و چاپ بیش از ۷۵ مقاله ISI در زمینه نفت و گاز و عزم نیروها و مهندسان جوان ایرانی در گذر از تبدیل نتایج تحقیقاتی به ماحصل صنعتی موجب تاسیس این شرکت در سال ۹۵ در پارک علم و فناوری اراک شد.

وی تصریح می کند: فعالیت های حوزه نفت و گاز به دو بخش صنایع بالادستی و پایین تقسیم می شود که استخراج، بهره برداری و صیانت از منابع نفتی از مهمترین بخش های این صنعت بشمار می رود که در این میان برداشت بهینه و حداکثری از منابع نفتی از اهمیت بسیار بالایی نه در ایران، بلکه در دنیا برخوردار است.

زین العابدینی بیان می کند: این شرکت در زمینه صنایع بالادستی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی که بتواند شرایط مخزن را در آزمایشگاه ها بدون صرف هزینه های هنگفت شبیه سازی کند فعال بوده و به این ترتیب برای محققان و کارشناسان دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و شرکت های خصوصی فعال در این زمینه این امکان را فراهم می سازد تا ایده های خود را در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار داده و برای اجرای صنعتی آماده کنند تا با کم ترین آسیب و هزینه بهترین روش های ازدیاد برداشت از مخازن نفتی و گازی را برای مخازن کشور مستند سازی کنند.

این جوان محقق می گوید: این شرکت هم اکنون با تولید بالغ بر ۱۰۰ مدل دستگاه آزمایشگاهی بخش خوبی از نیاز داخلی را تامین کرده و به این ترتیب از خروج میلیون دلاری ارز از کشور نیز جلوگیری کرده است.

وی ادامه می دهد: در حال حاضر میزان استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مورد بحث در کشور چیزی حدود ۲۰ درصد تخمین زده می شود که با برنامه ریزی درست و حمایت از ساخت این دستگاه ها در داخل کشور بصورت مداوم می توان ۸۰ درصد پتانسیل باقی مانده را نیز فعال کرد که خود در امر اشتغال و عدالت آموزشی تاثیر مستقیمی خواهد داشت.

زین العابدینی می گوید: این شرکت همچنین با اتکا به پتانسیل توانمندی های نیروهای خبره خود و تجربیات بخش تحقیق و توسعه توانسته است در زمینه تولید دستگاه استخراج اسانس از گیاهان دارویی با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی به موفقیت های قبل توجهی دست یابد که ماحصل آن تجاری سازی دستگاه استخراج اسانس با استفاده از این روش پیشرفته در داخل کشور می باشد.

وی با اشاره به فعالیت شرکت در حوزه صادرات خاطرنشان می کند: در حوزه صادرات نیز محصولات این شرکت پتانسیل صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق و سوریه را دار بوده و هم اکنون با صادراتی به کشور عراق را با ارزش ۵۰ هزار دلار به اتمام رسانده است.

این جوان محقق بیان می کند: هم اکنون این شرکت از توانمندی های ۱۶ نفرنیروی انسانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بهره می برد که همگی در زمینه های کاری خود شناخته شده می باشند.

انتهای پیام/خ

پرسش و پاسخ در استخراج اسانس از گیاهان دارویی با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی

گفتگو با هوش مصنوعی