ظرفیت پر شدگی مخازن آبی کردستان ۴۱ درصد است



آرش آریانژاد در گفت وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری که از ابتدای مهر ماه شروع می شود، دو جبهه مناسب بارشی را در استان داشتیم.

وی گفت: ۹۰ میلی متر بارندگی در این مدت داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۵۷ میلی متر بود افزایش داشته و متوسط بارش در دراز مدت هم ۷۳ میلی متر است که ۲۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان اذعان کرد: در نتیجه این بارش ها خاک به اشباحیت مطلوب رسیده و روان آب بالای دست سدها هم شروع به جاری شدن کردند.

آریانژاد با بیان اینکه بارش بر میزان تغذیه شوندگی منابع آبی مؤثر است، تصریح کرد: ظرفیت پر شدگی مخازن هم ۴۱ درصد است که سال گذشته ۳۶ درصد بود و این نشان از درصد پرشدگی مطلوب دارد.

وی اظهار کرد: همچنین شاهد ورود روان آب های مناسب به پشت سدهای قشلاق، آزاد، عباس آباد، بانه و چراغ ویس، سیازاخ هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان خاطرنشان کرد: بارش باران در پرشدگی مخازن سدها مؤثر است و برای افزایش حجم آب زیر زمینی تأثیر برف بیشتر است تا نفوذ و ذوب آن باعث افزایش آب های زیرزمینی شود.

آریانژاد گفت: بیشترین میزان حجم آب مصرفی در بخش سفرهای زیرزمینی در شرق استان در شهرهای قروه، دهگلان و بخشی از بیجار است که عمده برداشت از مخازن زیر زمینی را در حوزه کشاورزی و صنعتی دارند و همین باعث افت قابل توجه میزان آب های زیرزمینی شده است.

وی بیان کرد: از گذشته طرح احیا و تعادل بخشی داریم که شاه بیت آن انسداد چاه های غیرمجاز، نصب کنترل هوشمند و بحث اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بوده که امیدواریم مؤثر باشد.

پرسش و پاسخ در ظرفیت پر شدگی مخازن آبی کردستان ۴۱ درصد است

گفتگو با هوش مصنوعی