مصرف ۹۰۰ تنی گندم در گیلان / پنجاه درصد گوشت و مرغ تولیدشده در استان صادر می شود



در جلسه ستاد تنظیم بازار شهرستان آستانه اشرفیه، توجه به قیمت گذاری عادلانه گوشت مرغ، حل شدن اختلاف قیمت مرغ، نظارت دقیق دستگاه اجرایی در رابطه قیمت، مقابله با کم فروشی، تأمین روزانه مرغ مصرفی در استان و تأمین نهاده موردنیاز مرغ داران موردبررسی و تأکید قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از آستانه اشرفیه، اشکانی پور ظهر امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار شهرستان آستانه اشرفیه در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان با اشاره وظایف سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: یکی از مهم ترین اهداف سازمان ملی استاندارد تبیین استاندارد ملی بوده تا از این طریق بتوان باعث کیفی سازی محصولات شویم.

وی با بیان اینکه کالای اساسی مردم و کشور باید توسط سازمان ملی استاندارد کنترل شود گفت: در شورای عالی استاندارد کالاهایی که با سلامت مردم و اقتصاد کشور مربوط می شود باید توسط این سازمان کنترل سازی شده و سپس وارد بازار می شود.

مدیرکل سازمان استاندار استان گیلان با اذعان به اینکه تاکنون هزار رو ۱۰۰ کالا مشمول نظارت سازمان ملی استاندارد است تصریح کرد: دوستان ما در سازمان ملی استاندارد به کالاهایی با سلامتی مردم مربوط می شود با جدیت کنترل سازی می شود و هم اکنون چیزی در حدود هزار رو ۱۰۰ کالا تحت نظارت سازمان ملی استاندارد بوده و بدون مجوز این سازمان اجازه تولید داده نمی شود.

اشکانی پور با لازمه بهتر اجرایی شدن وظایف سازمان ملی استاندارد را واگذاری بخشی از کارها به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: سازمان ملی استاندارد از ۱۰ سال پیش اقدام به واگذاری کارهای اجرایی به بخش خصوصی کرده و شرکت های متقاضی را شناسایی و بعد از تائید صلاحیت از ظرفیت این شرکت ها استفاده می کنیم.

وی با اشاره تعداد شرکت های تائید صلاحیت شده توسط این سازمان گفت: سازمان ملی استاندارد به دلیل کمبود نیرو نمی تواند به تنهایی به کار بپردازد و هم اکنون چیزی در حدود ۶۰ شرکت را تائید صلاحیت کرده تا به این سازمان کمک کنند.

مدیرکل سازمان استاندار استان گیلان با تأکید بر اینکه اوزان مقیاس جزو وظایف اصلی سازمان ملی استاندارد است بیان کرد: در مسئله اوزان مقیاس کارهای بسیار خوبی انجام شده و شرکت هایی نام نویسی و تعدادی از این شرکت ها را تائید صلاحیت کرده ایم.

اشکانی پور با اذعان به اینکه در مسئله تعیین قیمت همه نهادها حضور دارند تصریح کرد: یکی از مباحثی که اخیرا مطرح شده است موضوع تعیین قیمت ها بوده است که این تعرفه ها با مشورت اتاق اصناف و سازمان حمایت از مصرف کننده تعیین می شود.

هجده واحد گوشت مرغ در استان گیلان فعال است

معاون دام و طیور جهاد کشاورزی استان گیلان در این جلسه با بیان اینکه در استان گیلان در مسئله طیور و دام سرمایه گذاری بسیار خوبی انجام شده اظهار کرد: در استان گیلان به علت شرایط زیست محیطی شرایط مناسبی برای تولید و پرورش دام و طیور دارد که با تلاش مسؤولین در استان در این زمینه به موفقیت های بسیار خوبی به دست آورده ایم.

علی اکبرزاده با اشاره به تعداد واحد مرغ گوشت فعال در استان گیلان گفت: ما باید در استان گیلان از همه ظرفیت برای اشتغال جوانان استفاده کنیم و هم اکنون هجده واحد گوشت مرغ در استان گیلان فعال بوده و فرصت شغلی خوبی برای جوانان استان فراهم شده است.

وی با اذعان به اینکه بیشترین مرغ و گوشت استان گیلان به دیگر نقاط کشور صادر می شود تصریح کرد: در استان گیلان چیزی در حدود پانزده تن گوشت و مرغ تولیدشده که پنجاه درصد آن به استان های دیگر ازجمله تهران اعزام می شود.

معاون دام و طیور جهاد کشاورزی استان گیلان لازمه حل اختلاف قیمت در کشور را تعیین یک قیمت واحد دانست و افزود: اخیرا در این چند روز یک اختلاف قیمت برای مرغ به وجود آمده که برای حل این مشکل ستاد تنظیم بازار یک قیمت واحد را تعیین و کل کشور موظف اند به آن عمل کنند.

اکبرزاده با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار باید طوری قیمت گذاری کند که دستگاه نظارتی بتوانند به خوبی عمل کنند اظهار کرد: قیمت گزاری محصولات به ویژه مرغ و گوشت در آرامش جامعه بسیار مؤثر بوده لذا باید طوری قیمت گزاری کنیم که همه فروشگاه و مغازه داران مرغ و گوشت خود را به یک تعرفه ثابت به فروش رسانده و در این صورت دستگاه های نظارتی می توانند به خوبی وظیفه خود را عمل کند.

وی اشاره به میزان مرغ گوشت لازم برای استان گیلان گفت: استان گیلان روزانه به چیزی در حدود ۲۰۰ تن مرغ و گوشت نیاز دارد و باید این مقدار در استان ذخیره شود و در اختیار مردم قرار گیرد.

معاون دام و طیور جهاد کشاورزی استان گیلان با اذعان به اینکه تا زمانی که نیاز استان گیلان در زمینه مرغ و گوشت تأمین نشود اجازه صادرات را به استان های دیگر نخواهیم داد بیان کرد: ما باید از بتوانیم مصرف روزانه استان خود را تأمین کنیم تا مردم در استان با مشکل مواجه نشده و تا زمانی که این امر محقق نشود اجازه صادرات به استان های دیگر ازجمله تهران جلوگیری می شود.

تولیدکنندگان نقش موثری در آرامش جامعه دارند

فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه نیز در این جلسه با بیان اینکه برای حل مشکلات دام و طیور باید نظارت دستگاه های اجرایی بهتر انجام شود اظهار کرد: نظارت می تواند نقش هدایت کننده برای تولیدکنندگان گوشت و مرغ داشته که در این صورت هم تولیدکننده با آرامش بیشتری به کار خود پرداخته و هم مصرف کننده با آرامش بیشتری به خرید محصولات خود می پردازد.

رحیم حیدری گلرودباری با تأکید پرنقش مؤثر تولیدکنندگان در آرامش جامعه گفت: در شرایط اقتصادی جامعه تولیدکنندگان باید به بهترین نحو و با تلاش فراوان به تولید محصولات خود بپردازند و مسؤولین هم وظیفه دارند از هیچ تلاشی برای کمک به تولیدکننده دریغ نکنند.

وی با اذعان به اینکه بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان به ویژه در مسئله دام و طیور را می توان با تشکیل یک کارگروه برطرف کرد تصریح کرد: متأسفانه در مسئله دام و طیور با مشکلاتی در شهرستان مواجه هستیم که می توان با تشکیل کارگروه این کار را به بهترین نحو انجام داد که امیدوارم این امر محقق شود.

به گزارش فارس، مصرف سالانه کشور در حوزه نهاده چیزی در حدود ۱۸/۵ تن بوده که در کشور چیزی در حدود ۸/۵ تن آن تولید و با بقی از طریق گمرک وارد کشور می شود و اداره گمرک موظف است برای انجام این کار همکاری لازم را داشته باشد ولی این واردات زمانی استان را با مشکل مواجه می کند که به یک بحران مواجه شده که در این مواقع واردات به کندی انجام می شود که دولت برای حل این مشکل با تصویب مصوبه ای به تولیدکنندگان یارانه داده و با ارز چهار هزارتومانی به تاجران واردکننده نهاده کمک بسیار بزرگی کرده ولی تاجران موظف اند نهاده واردکننده را فقط به دست تولیدکننده برسانند.

همچنین در استان گیلان هشت زنجیره تولید طیور وجود دارد و سالانه چیزی در حدود صد و پنجاه هزار تن گوشت و مرغ تولید می شود که پنجاه درصد آن پس مصرف داخلی در استان به دیگر نقاط کشور صادر می شود.

انتهای پیام/ر

پرسش و پاسخ در مصرف ۹۰۰ تنی گندم در گیلان / پنجاه درصد گوشت و مرغ تولیدشده در استان صادر می شود

گفتگو با هوش مصنوعی