نقش شوراهای اسلامی در مدیریت شهری



ایسنا/مازندران یکی از اصلی ترین، مهم ترین و تاثیرگذارترین وظیفه و تصمیمات شورای شهر در بدو تشکیل شورا انتخاب شهردار خوب و کاربلد است، انتخاب شهردار باید به دور از حواشی و مسائل سیاسی باشد. رای مردم، رای سیاسی نیست بلکه رای به به عمران، آبادانی، توسعه شهر و همچنین آرامش و آسایش است.

شهر را می توان یک واحد اجتماعی و سیاسی که دارای فعالیت های انسانی و فیزیکی دانست، مکانی با تراکم بالای جمعیت که فعالیت اصلی مردم غیر از کشاورزی است مراکز خرید و داد و ستد، ساختمان های مرتفع و امکانات رفاهی و آموزشی کی کمتر در روستاها دیده می شود و در آن شوراها برای مدیریت شهر نقش مهمی برعهده دارند.

شورای یعنی مشارکت مردم در امور حکومت و تصمیم گیری در واقع هدف اصلی تشکیل شورای اسلامی شهر ها پیشبرد سریع برنامه های توسعه شهری از طریق همکاری و مشارکت مردم با شرکت در انتخابات شورای شهر است.

سید جعفر موسوی زاده - کارشناس مدیریت دولتی

شوراهای اسلامی نقش بسیار مهمی در مدیریت شهری و توسعه شهری دارند. با وقوع انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ انجمن های شهری منحل شده و در غیاب آنها به وزارت کشور به عنوان قائم مقام انجمن های شهری به ایفای وظیفه پرداخت.

بعد از ۲۱ سال انتخابات شوراها بر اساس قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران مصوب ۱۳۵۷ در سال ۱۳۷۸ برگزار شد و شوراها آغاز به کار کردند و در این قانون اعضای شورای شهر با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند و به جرات می توان شوراها را می توان از مردمی ترین نهادهایی که رابطه تعاملی میان فضای دولتی با حوزه های زندگی خصوصی در نظر گرفت به همین دلیل در انتخاب افراد اصلح باید دقت کرد.

یکی از اصلی ترین و مهم ترین و تاثیرگذارترین وظیفه و تصمیمات شورای شهر در بدو تشکیل شورا انتخاب شهردار خوب و کاربلد است انتخاب شهردار باید به دور از حواشی و مسائل سیاسی باشد رای مردم، رای سیاسی نیست بلکه رای به به عمران، آبادانی، توسعه شهر و همچنین آرامش و آسایش است.

در واقع شهرداری حکم قوه مجریه را دارد و پیشبرد برنامه های شهری و اجرای مصوبات شورای شهر را بر عهده دارد اگر در انتخاب شهردار دقت لازم لحاظ نگردد، شهر دچار آسیب های فراوانی خواهد شد.

شورا از طریق سه فعالیت انتخاب شهردار تصویب برخی از امور شهرداری و نظارت بر امور شهرداری به مدیریت شهری تاثیر می گذارد.

شورای شهر باید در کنار فعالیت های عمرانی نگاه ویژه ای به مسائل فرهنگی نیز داشته باشد. وجود شورا یار ها و مشاوران در حوزه های مختلف اجتماعی اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی می تواند همانند بازوی شورای شهر برای رسیدن به اهداف مدیریت شهری عمل کند.

به عبارتی با توجه به گستردگی حوزه ها و مسائل شهری بدون داشتن مشاوران و عدم به کارگیری نخبگان شهری که جزو دلسوزان هر شهر هستند موفقیت دور از انتظار نخواهد بود.

شوراها می توانند با انواع کارهای آموزشی و اقدامات فرهنگ سازی با مردم ارتباط برقرار کنند اما در این میان برخی موانع وجود دارد که کارآمدی و اثربخشی شوراها را تحت تاثیر خود قرار می دهد، می توان به کمبود منابع شورا و عدم ارتباط و همکاری برخی از ادارات و نهادهای دولتی محلی و همچنین ضعف دیدگاه های توسعه شهری اعضا اشاره کرد.

مردم با انتخاب دقیق و هوشمندانه می توانند شورای خوب و شورای خوب می تواند شهردار خوب و کاربلد را انتخاب کنند تا بتوان از تمام ظرفیت های مادی و انسانی جهت توسعه شهر بهره برد.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در نقش شوراهای اسلامی در مدیریت شهری

گفتگو با هوش مصنوعی