<a href="/fa/dashboard/ فرایدی" class="text info">بلک فرایدی</a> بدون خشونت / رسانه های <a href="/fa/dashboard/ class="text info">آمریکایی</a>: باید از <a href="/fa/dashboard/ class="text info">کرونا</a> متشکر باشیم



به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، حراج جمعه یا جمعه سیاه (Black friday) در آمریکا فردای روز شکرگزاری برگزار می شود که آخرین جمعهٔ ماه نوامبر به شمار رفته و آغاز آیین خرید برای کریسمس حساب می شود. سال ها است که این روز، شلوغ ترین روز برای فروشنده هاست. این سنت است، اما همچون بسیاری از سنت های دیگر این منطقه، این سنت نیز به کشور های دیگر سرایت کرده است.

این روز به قدری اهمیت دارد که فروشگاه ها پیش از ساعت ۴ صبح کار خود را آغاز کرده و مردم از همان زمان برای خرید به فروشگاه هجوم می آورند. هجوم مردم به این دلیل است که بسیاری از فروشگاه ها اجناس خود را با تخفیف بی سابقه عرضه می کنند و در بیشتر مواقع مشتریان به زد و خورد بر سر تصاحب اجناس می پردازند که حتی در برخی از مواقع کار به تیراندازی نیز می کشد.

اما امسال به دلیل همه گیری کرونا در آمریکا مراسم جمعه سیاه با محدودیت های گسترده ای مواجه شده است و بسیاری فروشگاه ها برای جلوگیری از زیان بیشتر سعی می کنند مردم را به خرید اینترنتی کالا ها تشویق کنند. البته افزایش گسترده خرید اینترنتی باعث بیشتر شدن جرائم مربوط به کلاه برداری اینترنتی در این کشور شده و سازمانهای امنیتی آمریکا به خریداران هشدار می دهند که نکات ایمنی را در هنگام خرید اینترنتی رعایت کنند.

به گفته رسانه های آمریکایی، این کشور به دلیل تغییر در سبک فروش فروشگاه ها درحراجی روز جمعه سیاه باید از کرونا تشکر کنند. زیرا با فروش اینترنتی دیگر از زد و خورد های مردم در فروشگاه ها خبری نیست.

.

چرا جمعه سیاه؟

داستان های مختلفی درباره ریشه عبارت بلک فرایدی در رسانه های آمریکایی وجود دارد که در ادامه دو مورد از مشهورترین این داستان ها آورده شده است. پلیس شهر فیلادلفیا در دهه ۱۹۵۰ از شلوغی و ترافیکی که بعد از عید شکرگزاری و به دلیل همزمانی خرید کریسمس و برگزاری یک بازی فوتبال آمریکایی بوجود آمد به قدری سردرگم و کلافه شده بود که روز جمعه بعد از عید شکرگزاری را یک روز «سیاه» نامید. در سال ۱۹۶۱ این عبارت آن قدر در فیلادلفیا بر سر زبان ها افتاده بود که بازرگانان و فروشنده های شهر تلاش کردند تا با تغییر آن به «بیگ فرایدی» به معنی جمعه بزرگ بار معنایی منفی آن را از بین ببرند که البته موفق نبودند.

داستان دوم می گوید عبارت «بلک فرایدی» در خارج از دنیای فروش به بحران اقتصادی و سقوط بازار طلا در ۲۴ سپتامبر سال ۱۸۶۹ میلادی اشاره دارد، دو سرمایه گذار وال استریت قصد داشتند تا با خرید افسارگسیخته طلا کنترل قیمت ها را در دست بگیرند و سود غیرقابل باوری را به چنگ بیاورند، اما این دسیسه برملا شد، بازار سقوط کرد و همه را به ورشکستگی کشاند.

این اتفاق در روز جمعه رخ داد و به بلک فرایدی معروف شد.بعد از آن زمان فروشندگان به جنبه مثبت این اتفاق یعنی رونق یک روزه در بازار فروش پرداختند و بلک فرایدی معنای جدیدی به خود گرفت.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بلک فرایدی بدون خشونت / رسانه های آمریکایی: باید از کرونا متشکر باشیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.