انسجام بصری و تاریخی در اجرای طرح های عمرانی اهر حفظ شود



ایسنا/آذربایجان شرقی نائب رئیس انجمن میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اهر بر ضرورت لحاظ انسجام بصری، تاریخی، هویتی بافت تاریخی شهر اهر در اجرای طرح های عمران خرد و کلان شهری تأکید کرد و افزود: می توان با همکاری بین بخشی و ارائه خدمات مشاوره ای و تخصصی در حوزه میراث فرهنگی، انسجام بصری، کالبدی، فیزیکی و هویتی بافت تاریخی در آن را حفظ کرد.

بابک جلیلی نیا در گفت گو با ایسنا، تحقق این امر را درخواست به حق و علمی انجمن میراث فرهنگی شهرستان اهر عنوان کرد و گفت: انجمن میراث فرهنگی اهر، در راستای تحقق این امر همواره کمک حال مسئولین دست اندرکار بوده و در راستای تقویت و توسعه شهر اهر، آماده هرگونه مشاوره در حوزه میراث فرهنگی و بافت تاریخی شهرستان است.

وی تأکید کرد: توسعه علی الخصوص توسعه شهری که بر مبنای نقاط قوت و ضعف موجود در یک شهر رخ می دهد، باید هدفمند، همه جانبه و نظام مند باشد تا آیندگان نیز از این مزایای بهره مند شوند.

وی افزود: در این راستا متخصصین، شهرسازان، معماران، طراحان شهری و هر فردی که می تواند شهرستان اهر و شعور و حافظه تاریخی اش را مورد مطالعه قرار دهد، در قالب «طرح جامع و ویژه مطالعات بافت تاریخی» مشارکت کند که این امر در تدوین برنامه استراتژیک و هدفمند از سوی شورای شهر، در تقویت و پایداری زیرساخت های تاریخی و بافت قدیمی شهر بسیار موثر است و شهری آباد و توسعه یافته و انسانی تر، با مردمانی با درک بهتر برای همدیگر قابل تحقق است.



بافت تاریخی فقط کالبد نیست



نائب رئیس انجمن میراث فرهنگی شهرستان اهر افزود: بافت تاریخی فقط کالبد نیست؛ زمانی که طرح جامع اهر توسط مهندسان مشاور تحت بررسی و مطالعه قرار گرفته بود، اصلی ترین دغدغه مسئولین میراث فرهنگی شهرستان و استان و کارشناسان ذی ربط، در نظر گرفتن حرایم و کلیات دانه بندی های تاریخی در سطح شهر بود که خوشبختانه با پیگیری های لازم این امر محقق شد و بخشی از طرح جامع نیز در قالب «بافت فرسوده واجد ارزش تاریخی» از کلیات آن جدا و در زمان مسئولیت دبیری دکتر حناچی در شورای عالی معماری و شهرسازی به استناد این طرح، شهر اهر به عنوان یکی از شهرهای دارای بافت تاریخی، مصوب شد.



وی اظهار کرد: کلیات این طرح همانطور که شهردار اهر نیز به آن اشاره کردند، مورد مناقشه قرار گرفته و هنوز به تصویب نهایی نرسیده است که به نظر می آید، قانون حمایت از بافت های تاریخی، مصوب ۱۳۹۴ بر تصویب آن پیشی گرفته است، و چه بسا «طرح جامع و ویژه مطالعات بافت تاریخی» نقاط مبهم طرح جامع را نیز آشکار ساخته و گامی مهم در تصویب آن برداشته شود.



وی افزود: متاسفانه سیاست های پیش گرفته شده در دوران مدیریت شهری پیشین همواره به صورت مقطعی بوده و هیچگاه لزوم تشکیل زیرساختی محکم برای آینده شهر را رقم نزده اند که نمونه آن طرح های مصوبی است که به تصویب رسیده و اجرایی می شود درصورتی که در«طرح جامع و ویژه بافت تاریخی» که پس از تهیه و ابلاغ، ارکان مدیریت شهری را ملزم به اجرا و عملیاتی شدن می کرد، صراحتا بر این مبنا طراحی شده بود که از لایه های پنهان شهر و نحوه تعامل آن با بافت جدید، پرده برداری کند.



وی تاکید کرد: مطمئنا" با هماهنگی بیشتر بین دستگاه های مرتبط، شاید در طرح های عملیاتی توانمندسازی محلات شهری در قالب پارک، فضای سبز و سایر فضاهای عمومی، شاهد رخداد برخی مسائل نبودیم و بسیاری از موضوعاتی که هم اکنون در بدنه شهر، مابین سه ضلع مالک، میراث فرهنگی و شهرداری اتفاق می افتد در قالب تعامل و همکاری بین بخشی و یا در قالب تفاهم نامه ای جامع و ضوابط حاکم بر طرح فوق مرتفع می شود.



جلیلی نیا در پایان اظهار امیدواری کرد ارکان مدیریت شهری و در راس آن شورای شهر و شهرداری باید هرگونه عملیات فیزیکی خود در داخل بافت و یا خارج بافت را منوط به فراهم سازی «طرح جامع و ویژه بافت تاریخی» کنند.



انتهای پیام

پرسش و پاسخ در انسجام بصری و تاریخی در اجرای طرح های عمرانی اهر حفظ شود

گفتگو با هوش مصنوعی