تیم های استقلال و پرسپولیس به ابزار دم دستی تبدیل شده اند / انتخاب استقلال و پرسپولیس برای خصوصی سازی تبلیغاتی است



در مناظره باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، ظهر امروز (چهارشنبه) باشگاه خبرنگاران جوان میزبان سه تن از مدیران ورزشی (محمدرضا گرشاسبی، محمد آخوندی و کاظم اولیایی) بود.

این مناظره اکنون در مورد بررسی خصوصی سازی سرخابی ها (باشگاه استقلال و پرسپولیس) و چالش های پیش رو در مدیریت ورزش و اقداماتی که باید دولت آینده در ورزش اعمال کند، در حال پخش است.

گزیده ای از صحبت های گرشاسبی، آخوندی و اولیایی را می توانید در ادامه بخوانید.

کاظم اولیایی (مدیرعامل اسبق استقلال):

تیم های استقلال و پرسپولیس به ابزار دم دستی تبدیل شده اند. فوتبال ایران در چاله افتاده، اما نباید در چاه بیفتد.

اساسنامه فدراسیون ها برای ۴۰ سال قبل است. فوتبال ایران فقط پرسپولیس و استقلال نیست. فولاد و سایپا پول خود را از کجا می آورند. مگر تمام باشگاه های خصوصی موفق هستند؟

ما اگر سهام را ارائه بدهیم و هوادار تیم مقابل آن را بخرد، فیفا با آن مخالفت خواهد کرد. بعضی ها به برد و باخت این ۲ باشگاه خیلی اهمیت می دهند. باید در اساسنامه کوچک ترین حرفی از حرفه ای سازی نیست. ما باید عرضه داشته باشیم و مقدمه آن شناخت است. علوی و وزارت اطلاعات باید هوشیار باشند. ما قوانین خوبی داریم، اما مجری مناسبی نداریم.

حمیدرضا گرشاسبی (مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس):

موانعی در راه خصوصی سازی وجود دارد که جلوی کار را می گیرد. ترکیه اقداماتی را انجام داد که سوم جهان شد و یکی از تیم های باشگاهی این کشور نیز قهرمانی اروپا را کسب کرد.

۵ عضو هیئت مدیره باشگاه ها نمی توانند با یکدیگر هماهنگ کار کنند. باشگاه ها مجوز حرفه ای سازی در آسیا را به شرطی می گیرند که خصوصی باشند و اگر بفهمند دولتی هستند این مجوز باطل می شود. چرا در دولت تدبیر و امید خصوصی سازی اتفاق نیفتاد. با اجازه چه کسی اسم اعضای هیئت مدیره را به فرابورس داده اند؟

سال ۹۲ عزم جدی وجود داشت که استقلال و پرسپولیس واگذار شوند. پس از افزایش قیمت پرسپولیس ۲ متقاضی داشت، اما استقلال بدون مشتری بود. سپس مسئله تایید صلاحیت به وجود آمد که آن ۲ مشتری رد صلاحیت شدند. بعد خواستند ۲ باشگاه را به شرکت های خودرو سازی بدهند که آن هم به نتیجه نرسید. پرسپولیس نیازی به بودجه کسی ندارد، زیرا درآمد بالایی دارد. با این وجود اجازه پیشرفت به این باشگاه نمی دهند. عزم خاصی در راه خصوصی سازی نیست، زیرا همه اهمیت این کار را می دانند.

محمد آخوندی (عضو سابق هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس):

بعضا آدم های غیر فوتبالی در راس کار قرار می گیرند. حتی در بعضی مواقع به شوخی گفته می شود که مسئولان یادشان رفته برای وزارت ورزش و جوانان، وزیر انتخاب کنند. گاهی اوقات نگاه امنیتی وجود دارد، زیرا فردی که با پیشینه امنیتی در راس وزارت ورزش قرار می گیرد در سایر پست ها نیز همین نگاه به وجود می آید. در ماجرای خصوصی سازی مقدمات لازم را مهیا نکرده ایم، بنابراین نباید کار را با استقلال و پرسپولیس آغاز کنیم.

آیا باشگاه ها درآمد سازی دارند؟ انتخاب استقلال و پرسپولیس برای خصوصی سازی تبلیغاتی است نامزد های انتخاباتی تنها برای رای جمع کردن، این موضوع را مطرح می کنند. سالیان سال است است که استقلال و پرسپولیس حسابرسی صحیح نشده اند پس چگونه می خواهند این ۲ باشگاه را وارد فرابورس کنند؟ ابتدا باید زمینه را ایجاد کرد. به نظرم ۱۰۰ درصد باشگاه را به یک نفر بدهیم.

خصوصی سزی واجب است. خصوصی سازی همیشه نمایشی بوده است. هدف ما از خصوصی سازی چیست. مسئولان با وجود اینکه دوست ندارند استقلال و پرسپولیس را داشته باشند، اما در عین حال نمی خواهند، این ۲ تیم را از دست بدهند. ما تفاوتی بین سرمایه گذار و هوادار قائل نیستیم. در دولت بعدی باید روش کار مشخص باشد. دولت بعد از همان اول برای خصوصی سازی وقت بگذارد.

شما مخاطبان گرامی باشگاه خبرنگاران جوان می توانید مناظره آقایان حمید رضا گرشاسبی، کاظم اولیایی و محمد آخوندی را درباره خصوصی سازی باشگاه های استقلال و پرسپولیس در (اینجا) مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در تیم های استقلال و پرسپولیس به ابزار دم دستی تبدیل شده اند / انتخاب استقلال و پرسپولیس برای خصوصی سازی تبلیغاتی است

گفتگو با هوش مصنوعی