کمبودی در تأمین داروی کرونا در بیمارستان های قزوین نداریم



ایسنا/قزوین معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در بیمارستان های استان قزوین محدودیتی در خصوص تامین داروهای بیماران کرونایی وجود ندارد.

پیمان قجربیگی در گفتگو با ایسنا تصریح کرد: در بیمارستان های استان قزوین محدودیتی در خصوص تأمین داروهای بیماران کرونایی وجود ندارد و در حال حاضر بیمارستان های استان قزوین داروهای مخصوص کرونا را دارند.

وی افزود: با توجه به سیاست در نظر گرفته شده در کشور این داروها در داروخانه های خصوصی عرضه نمی شود چرا که داروها دستور مصرف مشخصی دارند و صرفا باید برای بیمارانی مصرف شود که وضعیت آن ها به صورت قطعی تأیید شده باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: این دارو در اختیار بیمارستان ها قرار داده شده است، اگرچه تمرکز بر بیمارستان های پذیرنده مبتلایان به کروناست اما در سایر بیمارستان ها نیز این دارو تأمین شده است.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر نوع جدیدی از داروها وارد استان شده و در بیمارستان های پذیرنده مبتلایان کرونا مصرف می شود، بنابراین مشکلی در خصوص تأمین دارو برای کرونایی ها در قزوین وجود ندارد.

برای تأمین داروی بیماران خاص مشکلی نداریم

قجربیگی در ادامه با اشاره به تأمین داروی بیماران خاص، تأکید کرد: در تعریف ما بیماری های خاص شامل چهار بیماری است اما مردم بیماری های خاص را بسیار وسیع می بینند، در حال حاضر برای تأمین داروی بیماران خاص مشکلی نداریم و داروی این افراد به اسم خودشان تهیه شده است و برای دریافت آن مشکلی ندارند.

وی یادآور شد: در حال حاضر ما کمبود دارو را نداریم، قیمت دارو نیز طبق سیاست کشوری است که ما تابع آن هستیم، اگر دارویی گران فروخته شود و شکایتی وجود داشته باشد افراد می توانند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند، ما به سرعت به تخلفات رسیدگی می کنیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: برخی از اقلام داروها وارداتی هستند بنابراین به خاطر محدودیت داروخانه ها نیز به صورت محدودتر این داروها را ارائه می کند، برای مثال انسولین قلمی یکی از داروهایی است که در خصوص کمبود آن صحبت می شود درحالی که این دارو در بیست داروخانه استان توزیع شده است اما به منظور کنترل دارو نمی توانیم به صورت عام آن را توزیع کنیم.

وی افزود: سیاست دیگری را با هماهنگی بیمه تأمین اجتماعی در حال پیگیری هستیم که این داروهای خاص در تمام شهرستان های استان توزیع شود، ضمن اینکه در حال حاضر انسولین در تمام شهرستان های استان توزیع شده است.

قجربیگی اظهار کرد: در حال حاضر داروی انسولین به وفور در استان وجود دارد اما انسولین قلمی که استفاده از آن راحت تر و طی چهار سال اخیر استفاده از آن افزایش پیدا کرده است را به صورت متراکم توزیع می کنیم ولی در تأمین آن مشکلی نداریم.

توزیع داروی بیماران تالاسمی براساس سهمیه کشوری است

وی در ادامه با اشاره به داروی بیماران تالاسمی تصریح کرد: داروی این بیماران به صورت سهمیه ای توزیع می شود، گاهی داروی ایرانی توضیح می شود که بیماران استقبال نمی کنند و تمایل دارند داروی خارجی استفاده کنند، داروی خارجی نیز توسط سهمیه تعیین شده کشوری توزیع می شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: طبق برنامه کشوری حداکثر ۳۰ درصد داروهای تالاسمی باید به صورت تزریقی باشد و تلاش ما این است که به سمت داروهای خوراکی حرکت کنیم، اگر با کمبود داروی تزریقی تالاسمی روبه رو هستیم بخشی از آن به علت سیاست کشوری است که درمان تالاسمی در کشور به سمت درمان خوراکی رفته است چراکه درمان خوراکی عوارض کمتری دارد.

وی یادآور شد: برخی بیماران طی سال های گذشته به داروی تزریقی وابسته بودند و امروزه این دارو را کمتر پیدا می کنند، در حال حاضر بیشتر پزشکان داروی خوراکی تجویز می کنند و داروی تزریقی تالاسمی نه تنها در برند خارجی بلکه در برند داخلی نیز به صورت محدودتر توزیع می شود.

قجربیگی اظهار کرد: ما تابع سیاست های کشور هستیم سیاست کشوری تعیین می کند که چه ترکیبی از داروهای داخل و خارج توزیع شود، محدودیتی که در تعداد داروخانه های ارائه کننده داروی بیماری های خاص ایجاد شده صرفا برای کنترل است و تاکنون نیز مشکلی نداشتیم.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در کمبودی در تأمین داروی کرونا در بیمارستان های قزوین نداریم

گفتگو با هوش مصنوعی