لزوم استفاده از تبلیغات شهری برای ترویج فرهنگ انفاق در جامعه



ایسنا/قزوین مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین گفت: یکی از وظایف کمیته امداد نشر احسان و نیکوکاری است، برای این امر نیاز به تبلیغات شهری داریم، انتظار داریم که شورای شهر در حوزه تبلیغات نیز با ما همکاری کند تا بتوانیم فرهنگ انفاق را در بین مردم تبلیغ کنیم.

مهرعلی حق گویان در جلسه شورای شهر قزوین که ۹ آبان ماه به صورت علنی برگزار شد، تصریح کرد: وظیفه اصلی کمیته امداد امام خمینی(ره) رسیدگی به نیازمندان جامعه است در حال حاضر ۳۲ هزار خانوار تحت حمایت ما قرار دارند که بیش از ۶۲ هزار نفر هستند، که از این تعداد ۸۵۰۰ نفر دانش آموز و بیش از ۹۰۰۰ نفر یتیم و محسنین داریم که برخی سرپرستشان از دنیا رفته است و برخی نیز سرپرست دارند اما به دلایل مختلفی مانند ازکارافتادگی امکان رسیدگی به خانواده را ندارند.

وی افزود: سالانه نیز به ۵۰ هزار نفر به صورت موردی کمک می شود که این افراد تحت حمایت کمیته امداد قرار ندارند درواقع ما به ۱۱۲ هزار نفر سرویس خدمات می دهیم، در مقابل ۱۰۰ هزار صندوق و مشترک صدقات داریم که ارتباط مستقیمی با خانواده ها داریم و صدقات آن ها را جمع آوری می کنیم، همچنین ۳۰ هزار نفر حامی داریم که به محسنین و ایتام کمک می کنند درواقع ما با یک جامعه ۲۶۵ هزار نفری به صورت مستقیم در ارتباط هستیم که به آن ها خدمات می دهیم یا خدمات دریافت می کنیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین اظهار کرد: خانواده هایی که سرپرست خود را از دست می دهند و خانواده هایی که دچار آسیب اجتماعی می شوند یا ازکارافتاده می شوند تحت حمایت کمیته امداد قرار می گیرند، درواقع هرچه میزان آسیب های اجتماعی افزایش پیدا کند سرریز آن به کمیته امداد می ریزد بنابراین افزایش افراد تحت حمایت کمیته امداد زنگ خطری برای افزایش آسیب های اجتماعی است.

وی تأکید کرد: علاوه بر خدمات اقتصادی، خدمات فرهنگی نیز به این خانواده ها ارائه می شود، در حال حاضر به دنبال توانمندسازی خانواده های تحت حمایت هستیم که مهم ترین آن توانمندسازی در حوزه فرهنگی است، حوزه فرهنگی بسیار مهم است چراکه ما ۹۰۰۰ نفر محسنین و یتیم و ۸۵۰۰ دانش آموز داریم که اگر عملکرد فرهنگی درستی برای آنان صورت نگیرد فقر زنجیره ای در حوزهٔ فرهنگ خواهیم داشت، بنابراین باید به صورت جدی در این حوزه وارد شویم تا فقر اقتصادی به فقر زنجیره ای فرهنگی تبدیل نشود.

حق گویان بیان کرد: در حوزه اقتصادی نیز اشتغال مطرح است، اگر در جامعه اشتغال برای جوانان ایجاد نشده باشد آسیب اجتماعی افزایش پیدا می کند، در سال جاری یک سوم از اعتبارات کلان استان را در حوزه اشتغال صرف و حدود ۲۴۰ میلیارد تومان برای اشتغال هزینه کردیم، همچنین با شهرک های صنعتی و صنایع نیز قراردادهایی منعقد کردیم تا افراد آموزش دیده را به این مراکز معرفی کنیم که این ارتباطات نه تنها در استان بلکه در استان های دیگر ازجمله البرز نیز صورت گرفته است و نیروی کار به کرج و اشتهارد اعزام کردیم.

وی افزود: یکی دیگر از حوزه هایی که ما در آن فعالیت داریم حوزه مسکن است، معتقد هستیم که اگر خانواده مسکن نداشته باشد امنیت درخطر است ما با خانواده هایی ارتباط داریم که خانواده های جوان هستند که زنان، سرپرست خانوار را بر عهده دارند بنابراین اقشار آسیب پذیر جامعه هستند و نیاز است امکاناتی مانند مسکن برای آن ها مهیا شود، همه دستگاه ها در این حوزه باید با ما همراهی کند تا بتوانیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم، در حوزه اجتماعی نیز خدماتی مانند مسئله درمانی و مستمری صورت می گیرد که باعث ایجاد رضایت در افراد و افزایش امید به زندگی می شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین اظهار کرد: آنچه در شهرها به دنبال آن هستیم به چهره شهر، ساخت وسازها و زیرساخت ها خلاصه می شود در حالی که افراد و مردم نیز بخشی از جامعه و شهر هستند که باید موردتوجه قرار بگیرند، بنابراین علاوه بر ساخت وساز شهری باید مسئولیت اجتماعی و ایجاد فرهنگ شهری را مدنظر قرار دهیم، از اعضای شورای شهر تقاضا داریم که در حوزه مسئولیت های اجتماعی در حوزه شهری در کنار ما قرار بگیرند؛ با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه هزینه های دولتی امداد پاسخگو نیست چراکه با توجه به کرونا مشکلات اقتصادی نیز افزایش و جامعه هدف ما تغییر پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته افرادی که اشتغال نداشتند تحت حمایت ما بودند اما امروزه فردی دارای بیمه تأمین اجتماعی و مستمری بگیر است و ماهانه سه میلیون دریافتی دارد نیز جزو جامعه هدف ما محسوب می شوند چراکه با مشکلات اقتصادی عدیده ای روبه رو هستند که باید به منظور کاهش آن فرد را نیز موردتوجه قرار دهیم، این افراد به صورت موردی خدمات دریافت می کنند و ما وظیفه داریم به نحو احسن خدمات ارائه دهیم.

حق گویان تشریح کرد: در حال حاضر در تأمین مسکن مشکل داریم، در حوزه روستایی مشکل مسکن را به نحوی برطرف کردیم و مشکلات در این حوزه وجود ندارد، اگر خانواده در روستا وجود داشته باشد که دهیاران و بخشداران با زمین روستایی به ما کمک کنند منع قانونی برای ساخت مسکن این افراد وجود ندارد تأمین اعتبار و ساخت وساز صورت می گیرد، دغدغه اصلی ما مسکن شهری است، آسیب پذیرترین افراد زنان سرپرست خانوار زنان جوانی هستند که سرپرست خانوار خود را از دست دادند یا مطلقه هستند بنابراین درخواست داریم در حوزه مسکن به این خانواده ها کمک شود، شورای شهر می تواند در این زمینه در حوزه مساعدت های بلاعوض، مشارکت یا مجوزهای موردنیاز در این حوزه ورود پیدا کند، امروز در حوزه مسکن برای تأمین اجاره بها نیز مشکل وجود دارد از شورای شهر می خواهیم در این حوزه مساعدت داشته باشد.

وی بیان کرد: در حال حاضر کمیته امداد امام خمینی(ره) در استان قزوین به دنبال افزایش افراد تحت حمایت خود نیست بلکه به دنبال این هستیم که کار را به وسیله مردم انجام دهیم و به آنان واگذار کنیم، در این راستا مراکز نیکوکاری محلات طراحی شده است که به خانواده ها خدمت ارائه می دهد تا خانواده نیازمند به کمیته امداد مراجعه نکنند و با مراکز نیکوکاری محل کرامت آن ها را حفظ کنیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین یادآور شد: ۲۰۰ مرکز نیکوکاری در سطح استان فعال هستند که برای تجهیز آن نیاز به کمک های شورای شهر داریم، یکی دیگر از مشکلات ما تأمین جهیزیه است با توجه به افزایش قیمت خرید جهیزیه هزینه ها افزایش پیدا کرده است، در گذشته با پنج میلیون تومان هزینه کمک شایانی می کردیم اما امروز با این رقم نمی توان یک وسیله کاربردی خریداری کرد این نیز موضوعی است که در آن به کمک احتیاج داریم.

حق گویان بیان کرد: یکی از وظایف کمیته امداد نشر احسان و نیکوکاری است، برای این امر نیاز به تبلیغات شهری داریم، انتظار داریم که شورای شهر در حوزه تبلیغات نیز با ما همکاری کند تا بتوانیم فرهنگ انفاق را در بین مردم تبلیغ کنیم.

مهری سادات تقوی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این جلسه بیان کرد: گاهی شاهد این هستیم که برخی افراد نیازمند از چند نهاد موردحمایت قرار می گیرند و برخی افراد هم ممکن است به دلایلی موردحمایت قرار نگیرند، بنابراین لازم است تا برای شناسایی دقیق این افراد و کمک هدفمند به آنان بانک اطلاعات تدوین و تهیه شود. این اقدام به خیریه های موجود در استان کمک می کند تا با صحت سنجی به افراد واقعا نیازمند کمک کنند.

علی فرمانی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قزوین نیز بیان کرد: باید از ظرفیت های تبلیغات و اطلاع رسانی برای آشنایی مردم با اهداف و وظایف کمیته امداد استفاده شود؛ همچنین کمیته امداد باید بتواند در بحث تولید و اشتغال ورود پیدا کند.

وی افزود: لازم است تا برای ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف، سامانه ای طراحی شود و همه مراکزی که در راستای اهداف خیریه کار می کنند در سامانه ثبت شوند و زیرمجموعه خودشان را معرفی کنند تا بتوانند در توازن ارائه خدمات در جامعه مؤثر باشند.

حسین صلح جو، عضو شورای اسلامی شهر قزوین نیز بیان کرد: تجمیع مراکز خیریه موجب سامان بخشی و ارائه خدمات بهتر به جامعه هدف خواهد شد اما متأسفانه سالیان سال است که هنوز این موضوع محقق نشده است، از کمیته امداد انتظار داریم که در ساماندهی و جمع آوری متکدیان ورود پیدا کند و متکدیان نیازمند را شناسایی و موردحمایت قرار دهد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «لزوم استفاده از تبلیغات شهری برای ترویج فرهنگ انفاق در جامعه» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.