وقتی دخل و خرج گندم کاران با هم نمی خواند / پرداخت <span class="text danger">بیش از ۱۴هزار میلیارد ریال</span> به گندم کاران <a href="/fa/dashboard/ class="text info">کردستانی</a>



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، با ترویج کشاورزی و روی آوردن مردم به تولید محصولات کشاورزی و به ویژه کاشت گندم، قدم بسیار مهم و اساسی در تامین غذای سالم برای جامعه بشری برداشته شد. ایران به عنوان یک کشور چهار فصل و با تاریخ چندین هزار ساله در کشاورزی همواره در تولید انواع محصولات کشاورزی حضور فعالی را ثبت کرده است.

کاشت گندم در مناطق غربی ایران همواره رونق داشته است و امروزه نیز این رغبت به کاشت این محصول اساسی و مهم وجود دارد و هرساله کشاورزان زیادی از این مناطق به ویژه استان کردستان نسبت به کاشت این محصول استراتژیک اقدام می کنند.

اما در مجموع در دولت دوازدهم به همه هشدارها و پیش بینی های کارشناسان بی توجهی شد که در پی آن خرید گندم تولیدی در کشور به کمتر از ۵ میلیون تن رسید و این در حالی است که نیاز کشور به گندم ۱۲ میلیون تن است و حالا باید برای تأمین نان، ارز زیادی را از کشور خارج کنیم تا ۷ میلیون تن گندم وارد شود.

اگر کشاورزی چه از نظر کمیت و چه از نظر کیفیت را مورد کنکاش قرار دهیم مطمئنا تغییرات زیادی را نسبت به چند سال اخیر متوجه خواهیم شد. یکی از تغییرات اساسی نرخ و قیمت گندمی است که دولت هرساله از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری می کند.

امسال باتوجه به افزایش چشم گیر هزینه های کاشت، داشت و برداشت قیمت خرید هر کیلو گندم ۵هزار تومان برآورد شد تا هزینه کشاورزان را جبران و سود زحمت کشاورزی آنها نیز مهیا کند.

برای اطلاع از میزان کشت گندم در استان کردستان «محمد فرید سپری»، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تاکنون ۲۷۸هزار و ۶۹۴ تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است.

وی افزود: از میزان گندم خریداری شده ۲۷۸هزار و ۵۲۰تن در سامانه سیفا به ارزش بیش از ۱۴هزارمیلیارد ریال ثبت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به آهنگ خرید روزانه گندم در استان اشاره کرد و گفت: روزانه۴۸۳تن گندم از کشاورزان گندم کار استان خریداری و ۲۷۷هزار و ۶۲۹ تن چک لیست به بانک کشاورزی تحویل داده شده است.

وی به میزان وجه پرداخت شده به کشاورزان نیز گریزی زد و افزود: تاکنون بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان به کشاورزان استان کردستان پرداخت شده است.

سپری اعلام کرد: شهرستان قروه با تولید ۷۳هزار و ۴۹۵تن بیشترین میزان تولید گندم و شهرستان مریوان با۷۰۵ تن تولید گندم کمترین میزان تولید در استان را به خود اختصاص داده اند.

در ادامه توفیق مرادویسی یک از کشاورزان شهرستان سنندج در گفت وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: درست است که قیمت خرید گندم امسال افزایش داشت اما این دلیل بر سود بیشتر کشاورزان نیست چراکه هزینه های جاری کشاورزی به اندازه ای افزایش داشته که کشاورز فقط عمر خود را در این راه صرف می کند.

وی افزود: دولت و جهاد کشاورزی باید کشاورزان را در زمینه های مختلف مانند تهیه بذر و ادوات کشاورزی و … یاری کنند تا مردم دچار مشکل نشوند.

این کشاورز سنندجی در پایان سخنان خود به نحوه پرداخت مبلغ گندم خریداری شده از طرف دولت اشاره و خاطر نشان کرد: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته دولت نسبت به پرداخت مبلغ گندم خریداری شده به کشاورزان، عملکرد بهتری داشت اما هنوز هستند کسانی که بعد از گذشت بیش از ۵۰روز همچنان مبلغی دریافت نکرده اند.

گفتنی است با این شرایط خشکسالی و کمبود بارشی که وجود دارد اگر کشاورزان حمایت نشوند قطعا کشاورزی دیگر به کشت محصول ترغیب نمی شوند و همین امر باعث مشکلات زیادی از جمله مهاجرت و حاشیه نشینی در شهرها خواهد شد.

انتهای پیام/۴۸۷/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «وقتی دخل و خرج گندم کاران با هم نمی خواند / پرداخت بیش از ۱۴هزار میلیارد ریال به گندم کاران کردستانی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.