قدیری ابیانه: ایران باید از روابط شکرآب چین و آمریکا استفاده کند



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، محمدحسن قدیری ابیانه سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا، در مصاحبه با برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت وگو با بیان اینکه توافق نامه راهبردی جامع پنج ساله بین ایران و چین هنوز نهایی نشده و باید تلاش کنیم که هرچه زودتر این قرارداد تکمیل شود، گفت: نفس اینکه ما در حال نزدیک شدن به انعقاد این قرارداد هستیم برای مخالفان کشور سنگین است و در همین راستا شاهد جو سازی آنها علیه این قرارداد هستیم.

قدیری ابیانه با بیان اینکه با استفاده از این قرارداد می توانیم بخشی از فشارهای آمریکا علیه ایران را از بین ببریم، ادامه داد: در حال حاضر روابط بین آمریکا و چین شکر آب است و ما می توانیم از این فرصت برای گسترش روابط خود با چین و تامین بیشتر منافع ملی کشورمان استفاده کنیم، لذا شرایط مناسبی پیش آمده که ما باید به نحو احسن از آن استفاده کنیم.

این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به پیشرفت های اقتصادی چین تصریح کرد: چین در حال تبدیل شدن به قدرت برتر اقتصادی دنیا است و در این مسیر نیازمند نفت است در حال حاضر پکن، نفت خود را از طریق عربستان و امارات تامین می کند و این کشورها نیز تحت نظر آمریکا فعالیت می کنند و اگر آمریکا به آنها دستور دهد که به چین نفت نفروشند آنها فروش نفت خود به پکن را متوقف می کنند، در همین چارچوب چین نیاز دارد که ضمانتی داشته باشد که جریان صادرات نفت به کشورش قطع نمی شود و تداوم پیدا می کند در همین چارچوب ، تنها کشور مستقل در منطقه که در برابر آمریکا ایستاده و چین می تواند به آن اعتماد کند، ایران است.

قدیری ابیانه با بیان اینکه این قرارداد ۲۵ ساله می تواند منافع دو کشور ایران و چین را تامین کند، ادامه داد: یکی از اهداف این قرارداد جذب سرمایه گذاری خارجی در برخی نقاط کشور از جمله جزیره هایی همچون کیش و قشم است چرا که یکی از فلسفه های اصلی ایجاد جزایر آزاد ،جذب سرمایه گذاری خارجی است و اظهاراتی مبنی بر اینکه ایران قصد دارد این جزایر را به چین واگذار کند از اساس کذب و بی پایه است.

این دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر اینکه ایران به دنبال انعقاد قرارداد با کشورهای مختلف در راستای تامین منافع کشور است ، اظهار کرد: طبق آنچه که منتشر شده گویی قرار است ایران و چین در جریان معاملات و همکاری های خود در این سند، از واحد پول ریال و یوان استفاده کنند، چین در قراردادی که با روسیه نیز منعقد کرده دلار را حذف کرده است و حذف دلار از معاملات امری خطرناک برای آمریکاست. دولت واشنگتن به هیچ وجه نمی خواهد که نقش دلار در عرصه مبادلات بین المللی کمرنگ شود چرا که تبعات این موضوع برای آمریکایی ها بسیار خطرناک است و آنها با استفاده از دلار سلطه شان را در عرصه جهانی بسط داده اند.

قدیری ابیانه با اشاره مجدد به ناراحتی برخی از کشورهای متخاصم در ارتباط با انعقاد این قرارداد بین ایران و چین گفت: ناراحتی آنها از این موضوع، بیانگر این مسئله است که اگر چنین قراردادی منعقد شود، منافع ایران در آن تامین می شود.

وی در پایان صحبت های خود گفت: باید مراقبت کنیم که منافع مان حتما در این قرارداد تامین شود و در جریان پیشبرد این قرارداد، از نظرات و دیدگاههای افراد کارشناس و آگاه به مناسب استفاده شود.

همچنین در این برنامه حسین کنعانی مقدم، با بیان اینکه کشوری در عرصه های بین المللی موفق است که بتواند بر اساس شرایط کنونی نقشه راه خود را برای آینده در چارچوب تامین منافع ملی اش تهیه و تدوین کند، گفت: در همین چارچوب انعقاد قراردادهای استراتژیک و طولانی مدت با کشورهای دوست و همسو از اهمیت بسزایی برخوردار است.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در این زمینه نباید به سراغ کشورهایی برویم که نوکر آمریکا هستند و یا تحت تاثیر فشارهای آمریکا به راحتی زیر بار تعهدات خود می زنند و صحنه را خالی می کنند، افزود : بعد از برجام شاهد این بودیم که برخی از شرکت های معتبر غربی قراردادهایی را با ایران امضا کردند ولی بعد از فشار آمریکا ایران را ترک کردند و به تعهدات خود عمل نکردند.

کنعانی مقدم با بیان اینکه تعامل با کشورهایی همچون چین می تواند زمینه ساز کاهش فشارهای آمریکا علیه ایران شود،افزود : وقتی ما دوستان استراتژیکی در عرصه جهانی داشته باشیم دیگر احتیاجی نیست که برای دریافت یک وام به صندوق بین المللی پول التماس کنیم که به ما وام بدهد و آنها برای ارائه چیزی که حق مااست، شرط و شروط تعیین کنند.

کنعانی مقدم با اشاره به ناراحتی برخی از کشورهای غربی و همچنین سلطنت طلب ها ،منافقین و ضد انقلاب از انعقاد چنین توافقی بین ایران و چین گفت: برخلاف آنچه که برخی شعار می دهند، در این سند استقلال ایران در عرصه سیاست خارجی زیر سوال نمی رود. سیاست نه شرقی و نه غربی جز سیاست های ثابت جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی است و از طرف دیگر باید به این موضوع توجه داشت که چین در حال پوست اندازی است و به مبانی ای نزدیک شده که ما می توانیم بر این اساس با چین رفتارهای مشترک بیشتری در عرصه جهانی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه جهان در حال تحول است و ما باید متوجه این تحولات باشیم، ادامه داد : در مورد این انعقاد این سند باید نخبگان و مردم را اقناع کنیم تا اقتصاددانان، سیاستمداران و نخبگان کشور به یک اجماع کلی برسند که این سند می تواند بخش قابل توجهی از منافع کشور را تامین کند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «قدیری ابیانه: ایران باید از روابط شکرآب چین و آمریکا استفاده کند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.