هشدار درباره وقوع اعتراضات شبیه جلیقه زردها در لهستان



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از «ان تی وی» آلمان، بعد از اینکه سران اتحادیه اروپا در نشست اخیر بروکسل درباره تحقق هدف خنثی شدن اتحادیه اروپا نسبت به مسئله آب و هوا تا سال ۲۰۵۰ به توافق دست یافتند، حالا لهستان خواستار کمک های سخاوتمندانه اتحادیه اروپا برای تامین هزینه های دگرگونی انرژی در کشورش شده است. لهستان البته در توافق کشورهای اروپایی برای حفاظت از آب و هوا شرکت نکرده است و زمان طولانی تری را برای تحقق این هدف پیشنهاد داده است.

حالا نخست وزیر لهستان خواستار حمایت های مالی سخاوتمندانه اتحادیه اروپا برای این منظور و هزینه های تحول انرژی در کشورش شده است.

وی در این باره گفته است که اگر ما می خواهیم این دوران انتقالی را سپری کنیم باید ابزارهای مناسب برای این منظور را آماده کنیم. به گفته نخست وزیر لهستان یکی از بزرگترین چالش های اروپا نمی تواند تنها از طریق ابزارهای سمبولیک تامین شود.

لهستان در زمینه تامین انرژی به شدت به زغال سنگ و سوخت های فسیلی وابسته است. در شب جمعه صدر اعظم آلمان و همتایان اروپایی وی به غیر از لهستان درباره هدف ایجاد یک اروپای بی طرف در زمینه آب و هوا تا سال ۲۰۵۰ به توافق دست یافتند. بر این اساس باید میزان تولید گازهای گلخانه ای اروپا به شدت کاهش یافته و یا از طریق ذخیره سازی خنثی شود.

لهستان خواستار یک تامین مالی مشخص برای این منظور از طرف کمیسیون اروپایی شده و گفت: در صورت یک تقسیم بار مساوی برای این منظور این خطر وجود دارد که این جامعه اروپایی از پذیرش دوره انتقالی برای تحقق این هدف اجتناب کند. این وضعیت بخصوص به مناطقی آسیب می رساند که وابست به سوخت زغالی هستند.

وی تاکید کرد که نمی خواهد همچنین در لهستان هم اعتراضات مشابه جلیقه زردها در فرانسه رخ دهد.

لهستان مدت زمان طولانی تری را برای تحقق این هدف پیشنهاد داده بود که البته اتحادیه اروپا با آن موافقت نکرد. بنابراین توافق اتحادیه اروپا بدون لهستان انجام گرفت و دولت لهستان باید تا تابستان آینده اعلام کند که آیا می خواهد به این توافق بپیوندد.

کمیسیون اروپایی پیش از این برای تحقق اهداف آب و هوایی اتحادیه اروپا تامین هزینه ۱۰۰ میلیارد یورویی را پیشنهاد داده بود.

میگل آریاس کانته، کمیسر امور اقلیمی اتحادیه اروپا، در بروکسل در این باره گفت: «ما امروز این استراتژی را پیشنهاد می کنیم که اروپا تا سال ۲۰۵۰ میلادی به عنوان اولین اقتصاد جهان بدون تولید گاز گلخانه ای عمل کند.

این به معنای خروج کامل از مصرف نفت و گاز و زغال سنگ در تولیدات اقتصادی و حمل و نقل کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود. علاوه بر این منابع دیگر تولید گاز گلخانه ای نیز باید متوقف شود و دی اکسید کربن موجود در هوا از طریق احیای جنگل ها کاهش یابد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «هشدار درباره وقوع اعتراضات شبیه جلیقه زردها در لهستان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.