جولان سیمرغ ها بر پرده سینما انقلاب اردبیل



به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، سینما انقلاب اردبیل روزهای پر مخاطب خود را تجربه می کند و امروز در سومین ایستگاه اکران سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر است.

معکوس

پس از پاستاریونی سهیل موفق در بخش سیمرغ و پروانه ها که پیش از ظهر امروز ویژه مدارس اکران شد، معکوس در بخش سودای سیمرغ روی پرده سینما انقلاب اردبیل می رود.

پولاد کیمیایی اولین تجربه کارگردانی را در فیلم معکوس کسب کرده و امروز قرار است این اثر در ساعت ۱۵ اکران شود.

ماجرای دو دوست است که در قبل از انقلاب یکی در زمینه سیاسی و دیگری در مکانیک مشغول هستند که بعد ها فرزندشان باهم به رقابت میپردازد موضوع اصلی این فیلم است.

در این فیلم بازیگرانی همچون : بابک حمیدیان، شهرام حقیقت دوست ، لیلا زارع ، اکبر زنجانپور، پروانه معصومی ،علیرضا کمالی نژاد، اکبر معززی و سیاوش طهمورث نقش آفرینی کرده اند.

دیدن این فیلم جرم است

دومین فیلمی که در سومین روز جشنواره فیلم فجر در اردبیل روی پرده می رود «دیدن این فیلم جرم است» نام دارد که کارگردانی آن را رضا زهتابچیان به عهده داشته است.

در این فیلم بازیگرانی چون: امیر آقایی ، لیندا کیانی، مهدی زمین پرداز، حسین پاکدل ، محمود پاک نیت، حمیدرضا پگاه، احسان امانی و احسان شیخی بازی کرده اند.

آشفتگی

سومین فیلم جشنواره فجر در اردبیل که بر اساس لیست اکران می شود فیلمی است با عنوان «آشفتگی» که فریدون جیرانی کارگردانی آن را انجام داده است.

آشفتگی که در روز نخست این جشنواره نظر منتقدان را به خود جلب کرده ماجرای عشق و جنایت را به تصویر کشیده است که بازیگران نام آشنایی همچون بهرام رادان، مهناز افشار و مهران احمدی در آن نقش آفرینی کرده اند .

حمید رستمی روزنامه نگار و منتقد سینمای اردبیلی در یادداشتی درباره این فیلم نوشت:

فیلم «آشفته گی» دقیقا برآیند ذهن آشفته و از هم گسیخته نویسنده و کارگردانی است که روزگاری فیلم درخشان «قرمز » را ساخت و مردم هنوز هم برنامه سینمایی هفت را با نام او می شناسند و به رغم تغییر چهار مجری کسی نتوانسته به نزدیکی های قلمرو محبوبیت اش راه یابد. اما با این حال فیلم اخیر جیرانی اسفناک است در یک کلام!

«جیرانی» با در هم آمیختن یکسری کلیشه های رایج در سینمای دنیا، همچنین قصه های جنایی صفحات حوادث روزنامه های زرد، سعی در ساختن یک فیلم شکیل و ملتهب با قواعد ژانر در سطح جهانی دارد غافل از اینکه تلاش بی ثمر کارگردان در «بی زمان» و «بی مکان» نشان دادن داستان، بیشتر مایه مضحکه می شود و شخصیتهای منفعل که در تعریف خود هم الکن هستند و این اراده نویسنده و کارگردان است که انها را هر لحظه وادار به انجام کاری می کند نه منطق روایی داستان.

تلاش برای خلق یک «زن مرگبار» از مهناز افشار به مدد تمام نشانه های جنسی، نهایتا به خلق صحنه های اروتیک مشمئز کننده انجامیده تا بهانه یی اساسی به دست مخالفان قشری گرا برای کوبیدن مجموعه سینما بدهد.

آیا باید هزینه آزمون و خطای پیرانه سری فریدون جیرانی در سینما را تک تک هنرمندان شریف حوزه سینما بپردازند؟ این تابو شکنی ها و روابط بی قاعده بدون هیچ گونه ضرورتی در طول و عرض فیلم گسترده شده اند و در پایان نمی توانند ذره یی کمک حال فیلم شده و موجب به سرانجام رسیدن داستان شوند بلکه تنها موجب سلب اعتماد برخی ها به مقوله سینما شده و آنها را به انجام عکس العملهای چکشی وا داشته تا خوب و بعد را به یک چوب رانده و فضا را تنگ تر از پیش نمایند.

فضایی که همواره جزو مطالبات سینماگران بوده و می تواند آنها را برای خلق آثار بهتر و ماندگارتر کمک کند اما فیلمهایی چون آشفته گی چنان آش را شور می کنند و قصد سوء استفاده دارند که دیگر کسی به کیانوش عیاری و فضای مورد نیازش نمی اندیشد و خود سینماگران باعث اعمال محدودیت های بی جهت و بسته تر شدن محیط فعالیت می شوند.

سوژه دستمالی شدهء جابجایی دوقلوها -البته این بار با قتل یکی از آنها بصورت کاملا سردستی و بدون منطق خاصی- در حالی که اطرافیان هیچ بویی از قضیه نبرده باشند بیشتر دست کم گرفتن مخاطب است و توهین به شعورش. همچنین خلاصه کردن کل دنیا در چهار پنج نفر و یک سری اطلاعات کاملا باسمه یی و بدون جزئیات و شرکتی که سرمایه میلیاردی دارد ولی نه کارمند و نه ارباب رجوعی در کار است و نه حتی زمینه فعالیتش مشخص است و همسر پولداری که با همدستی منشی جذاب با همسر خائن کشته می شود و مثل آب خوردن ثروتش به همسر قاتل می رسد و برادر دوقلوی نویسنده یی که بعد از چهار سال قهر بودن سر می رسد و برادرکشی می کند و خود را به جای او جا می زند تا ثروتش را بالا بکشد و با منشی خوش باشد و اتفاقات بی منطق دیگر به همراه دو سه بازیگر خوش بر و رو و خیابان های خیس و شبهای بی مهتاب و نور ماشین و ….. برای ساختن یک فیلم -دست کم قابل تحمل- کفایت نمی کند. جالب اینجاست که جیرانی در تاریخ سینمای ایران یکی از بهترین فیلمنامه نویسان بوده و این حجم از روایت بی منطق جای تعجب دارد.

انگار باید به همان تک فیلم «قرمز» بسنده کرد و انتظار زیادی از فریدون خان نداشته باشیم.

این فیلم قرار است ساعت ۱۹ در سینما انقلاب اردبیل اکران شود.

حمال طلا

این فیلم که موضوع آن پیرامون شخصی به نام رضا است که شغلش حمل طلا و جواهرات است که در گذر زمان گیر دزد می افتد.

کارگردان این فیلم تورج اصلانی است که از سال ۷۹ وارد عرصه فیلم و سینما شده سال ۹۲ علاوه برکارگردانی ، تهیه کنندگی فیلم جینگو را نیز عهدا دار بود.

حمال طلا قرار است امشب ساعت ۲۱ در سینما انقلاب اردبیل اکران شود .

در این فیلم بازیگرانی چون؛ پیام احمدی نیا ، سعید آقا خانی ،امین آقا فرزانه نقش آفرینی کرده اند.

خبرگزاری فارس به عنوان پرمخاطب ترین رسانه خبری کشور، در اردبیل نیز به مقوله هنر و سینما توجه ویژه ای داشته و خبرهای این دوره از جشنواره فیلم فجر در اردبیل را در قالب گزارش هایی منتشر خواهد کرد.

********************

گزارش از : سینا بندعلیزاده

*********************

پرسش و پاسخ در جولان سیمرغ ها بر پرده سینما انقلاب اردبیل

گفتگو با هوش مصنوعی