واردات 600میلیون دلاری کالا توسط کوله‌بران به کشور - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرامرز امیدی صبح امروز در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: باید زیرساخت های لازم در گمرکات فراهم شود تا گ نیروهای گمرک در بازارچه ها مستقر شوند اما وقتی اقدامات لازم انجام نشده، دیگر نباید چنین انتظاری داشت که انگار همه امکانات فراهم است و ما کاری نمی کنیم.

وی با بیان اینکه قانون ساماندهی تجارت مرزی بسیاری از موارد را شفاف سازی کرده است، گفت: بر اساس قانون جدید ۳ درصد واردات کشور باید به استان اختصاص یابد که بر اساس آمار سال گذشته ۵۴۰ میلیون دلار می شود که باید جذب شود.

ناظر گمرکات کردستان تصریح کرد: بر اساس قانون گذشته ۲۵۰هزار نفر مرزنشین مشمول قانون می شد که به ۲۵۰هزار خانوار ارتقاء یافت؛ ۲۰ تعاونی مرزنشین در سطح استان فعالیت دارند که اگر شعاع ۲۰ کیلومتری قبلی را نیز در نظر بگیریم، ۳۰۰ هزار نفر مشمول معافیت خواهند شد.

وی افزود: از سال ۱۳۹۹ تا پایان سال گذشته ارزش واردات کوله بری در کشور ۶۰۰ میلیون دلار بوده که سهم استان ۲۲۰ میلیون دلار؛ ۳۷درصد کشور بوده در حالی که بایستی ۵۴۰میلیون دلار بود.

امیدی بیان کرد: اگر روزانه ۳۰ کانتینر در گمرکات ترخیص نکنیم بعد از ۱۰ روز، ۳۰۰ کانتینر می ماند، اما آیا سوال اینجاست بازارچه های کردستان انبار و زیرساخت های لازم برای جابه جایی کالا را دارند؟ خیر، عمده کالاها در فضای باز انجام شده است.

وی با بیان اینکه پیله وران و تعاونی های مرزنشینان فعال و کسانی که کارت بازرگانی دارند، مشمول قانون جدید خواهند شد، عنوان کرد: متولی ایجاد زیرساخت ها در گمرکات و بازرچه ها استانداری است که در شرایط فعلی پاسخ گوی کار نیست، نماینده ثبت باید روزانه مستقر و ثبت آماری را انجام دهد.

مدیرکل گمرک سنندج با اشاره به اینکه ارزش مبادلات تجاری گمرکات استان در سال گذشته پنج میلیون و ۶۶۲ هزار تن به ارزش شش میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار بود، خاطر نشان کرد: این میزان واردات در مقایسه با سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی ۳۰ درصد و از حیث ارزش دلاری ۲۱ درصد افزایش نشان می دهد.

به گفته وی، در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۴۷ هزار تن انواع کالا به ارزش قریب به ۸۴۶ میلیون دلار از دروازه های مرزی استان به خارج از کشور صادر شده است.

ناظر گمرکات کردستان در بخش پایانی مجدد با انتقاد از نبود زیرساخت ها در مرز عنوان کرد: در مرز اینترنت و ساختار نیست و وضعیت ورود و خروج مناسب نیست که نماینده گمرک در شهر امورات را انجام می دهد، باید مکان برای استقرار نیروها فراهم شود.

امیدی یادآور شد: در همین راستا؛ آمادگی حضور نیروی انسانی در بازارچه سقز در صورت مهیا شدن زیرساخت ها را داریم.

انتهای پیام/۴۸۱/

پرسش و پاسخ در واردات 600میلیون دلاری کالا توسط کوله‌بران به کشور - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی