میزان خسارت ناشی از سیل اخیر مشخص شد / ساخت ۸۴۵ متر پل در استان های سیل زده



یک مقام مسئول در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛

مدیر کل دفتر ابنیه و نگهداری راه ها گفت: برآورد های اولیه ناشی از خسارت های سیل هم اکنون به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده که ۱۵۰۰ میلیارد تومان از آن ابلاغ شده است.

شعبانعلی خاوری دانشور مدیر کل دفتر ابنیه و نگهداری راه ها در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه هم اکنون ۳۷۰ هزار انواع پل در کشور وجود دارد، گفت: دفتر ابنیه و نگهداری وظیفه نگهداری از این پل ها را دارد و با توجه به آنکه ۱۷۷ کیلومتر تونل هم در کشور وجود دارد، باید از این سرمایه های مهم در کشور به نحو احسن نگهداری شود.



وی افزود: ارزش این سرمایه ها در کشور ۴۰ هزار میلیارد تومان است که در صورت عدم نگهداری از این سرمایه های ملی شاهد خسارت های بسیار زیاد در کشور به ویژه در مواقع حوادث طبیعی خواهیم بود.



مدیر کل دفتر ابنیه و نگهداری راه ها با اشاره به اینکه در ابتدای سال و همچنین در ماه های پایانی سال گذشته شاهد وقوع ۲ سیل بزرگ در کشور بودیم گفت: ۳ استان به دلیل وقوع این سیل شاهد خسارت های ۳۰۰ میلیارد تومانی شدند و در فروردین امسال هم بیش از ۲۰ استان راه های اصلی و فرعی آن ها دچار خسارت شدند.

بیشتر بخوانید: ابلاغ ضوابط بلند مرتبه سازی در کلان شهر ها / الزام ارگان های شهری و شهرداری به صدور مجوز ساخت در چارچوب ضوابط

وی اظهار کرد: ۲ هزار و ۴۸۵ کیلومتر راه اصلی و ۲ هزار و ۶۳۷ کیلومتر راه فرعی و ۱۰ هزار و ۲۷۷ کیلومتر راه روستایی و ابنیه فنی بر اثر سیل دچار خسارت شد.



خاوری دانشور اظهار کرد: ۷ هزار و ۸۴ ابنیه فنی دچار خسارت شد که ۷۴۴ ابنیه به صورت کامل در راه های روستایی از بین رفتند.



مدیر کل دفتر ابنیه و نگهداری راه ها با اشاره به اینکه گیلان و لرستان مرکز اصلی وقوع سیل بودند، گفت: در برخی از استان ها خسارت های به وجود آمده ناشی از سیل نبود بلکه به دلیل بالا آمدن حجم آب رودخانه ها دچار خسارت شدند، اما ۲ استان گیلان و لرستان به دلیل وقوع سیل دچار خسارت های بسیار زیادی شدند.



وی توضیح داد: بسیج هماهنگی برای بازسازی پل ها و ابنیه ها با هماهنگی و همکاری بسیاری از دستگاه ها انجام شد و ما هم اکنون هیچ راه بسته ای به دلیل وقوع سیل در استان های مختلف کشور نداریم.



مدیر کل دفتر ابنیه و نگهداری راه ها اظهار کرد: در استان لرستان ۲۰۰ رشته از انواع لوله ها برای اتصال راه های قطع شده فرعی و روستایی نصب شد و ۱۳ پل بزرگ هم بلافاصله بعد از اتمام کار های سیل ساخت آن ها را آغاز کردیم.



خاوری دانشور اظهار کرد: در استان لرستان هم ۱۱ رشته پل و در ایلام هم ۲ رشته پل را احیا کردیم.



وی اظهار کرد: ۸۴۵ متر ساخت پل بزرگ را بعد از سیل با همکاری تمامی نیرو های راهداری آغاز کردیم، اما برای انجام و ساخت پل های بزرگ و ثابت باید اعتبار های مورد نیاز تأمین شود.



مدیر کل دفتر ابنیه و نگهداری راه ها با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد های اولیه ناشی از خسارت های وارد شده از سیل به راه های اصلی و فرعی انجام شده است، گفت: خوشبختانه کمک های مالی بسیار زیادی انجام شده و ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده است.



خاوری دانشور با اشاره به اینکه ناوگان عظیمی از ماشین آلات راه سازی برای پایدار سازی راه ها و پل ها به کارگرفته شده است، گفت: برای ساخت پل و راه های اصلی باید گشایش های مالی ایجاد شود تا بخشی از راه های نیمه تمام به اتمام برسند.



وی تأکید کرد: متأسفانه به دلیل آنکه در برخی از استان ها جنگل ها قطع و در مسیر رودخانه ها اقدام به ساخت واحد مسکونی و یا بسته شدن مسجد رودخانه ها صورت گرفته، زمینه برای افزایش میزان خسارت ها ناشی از حوادث طبیعی بسیار افزایش می یابد.



انتهای پیام/

۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد های اولیه ناشی از خسارت های به راه های مواصلاتی کشور

پرسش و پاسخ در میزان خسارت ناشی از سیل اخیر مشخص شد / ساخت ۸۴۵ متر پل در استان های سیل زده

گفتگو با هوش مصنوعی