طوفان کرونا در مازندران / بیماری و مرگ سوغات مسافران ناخوانده



خبرگزاری مهر- گروه استان ها: کرونا و بی تدبیری قصه ۱۷ ماهه ای است تاکنون داغ بر دل خانوارهای زیادی در مازندران برجای گذاشته است و در هر موج، اوضاع بدتر از پیک های قبلی می شود.

فقط چهار شهرستان مازندران قرمز نیست با این حال اوضاع و احوال شهرها، سواحل و مناطق تفرجگاهی استان، آبی و سفید است و بی توجهی ها و بی تدبیری ها دست به دست هم داد و اوضاع را فراقرمز می کند.

از کرونا و پروتکل های بهداشتی، سهم مازندران فعالیت نیم بند ادارات و کارمندانی است که یک یا دو روز در هفته سر کار هستند، کاهش ساعات اداری، در روزهای پایانی دولت، سبب نارضایتی ارباب رجوع و مراجعان به ادارات شده است.

اوضاع کار و کاسبی هم تعریف درستی ندارد، مشاغل و اصناف با آنکه چندان به پروتکل ها و مصوبات بهداشتی توجهی ندارند اما از وضعیت بازار و کاسبی دلخون هستند.

کرونای دلتا ۱۸ شهرستان مازندران را درگیر کرده و پیامد بی توجهی ها و سفرهای غیرضرور و بی ضابطه مسافران تا هفته های دیگر نمایان و هویدا می شود.

سواحل مازندران جای سوزن انداختن نیست

طی تعطیلات گذشته و غروب های تابستانی، سواحل و حاشیه دریا در مازندران مملو از مسافرانی بود که همانند دیگر سال ها برای بهره مندی از دریا به استان سفر کرده اند.

اکبری ناجی غریق مازندرانی که از اخطارهای مکرر به مسافران خسته شده است، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با آنکه طرح های دریا تعطیل هستند، اما از حضور افراد و مسافران در کنار ساحل کاسته نمی شود.

وی با اظهار اینکه هر روز ناجیان غریق اقدام به نجات شمار قابل توجهی از افرادی می کنند که در حال غرق شدن هستند، گفت: بسیاری از مسافران و مردم کرونا را جدی نمی گیرند و چنان تصور می کنند که در ساحل کرونا وجود ندارد.

با آنکه بارهای و بارها شرایط حاد کرونایی مازندران از تریبون های مختلف فریاد زده شده است، اما گویا ناهماهنگی موجود بین استان ها و ستاد ملی کرونا، سبب تضییع حقوق مردم استان مازندران شده و وضعیت را در استان به سمت فراقرمز هدایت کرده است.

علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل در مجلس با انتقاد از ورود بی سابقه مسافران به استان در تعطیلات، اظهار داشت: امنیت و سلامت مردم استان به مخاطره افتاده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه متولیان امر از اهرم های موجود برای کنترل مبادی ورودی استفاده نکردند، افزود: وضعیت مازندران در پیک پنجم کرونایی خطرناک تر از گذشته است، تأمین سلامت نیازمند هم افزایی و مشارکت گسترده مردم و مسئولان است.

۱۷ ماه سخت و طاقت فرسا در مازندران گذشت و بی توجهی برخی از مردم و مسافران از یک سو و بی تدبیری مسئولان از سوی دیگر در ایجاد وضعیت کنونی و ورود به پیک های بالاتر نقش آفرین بوده است.

روزهای سختی پیش رو داریم

تورج اسدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه بار مراجعه برای بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ها نگران کننده است، گفت: اگر وضعیت به همین منوال باشد و دستورالعمل های بهداشتی رعایت نشود، روزهای سختی در انتظار است.

وی با اظهار اینکه کادر درمانی همانند ۱۸ ماه گذشته برای با تمامی توان و انرژی و با انگیزه بالا به بیماران خدمات دهی می کنند، افزود: همه آحاد جامعه برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال بیماری باید دستورالعمل های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند تا این موج بیماری را با کمترین خسارت پشت سر گذاریم.

بررسی ها و پایش ها نشان می دهد که واریانت دلتا بیشترین قدرت سرایت در بین جهش ها را دارد و اکثر بستری ها نیز در بیمارستان های استان خانوادگی است.

سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران شمار بیماران بستری شده در مراکز درمانی را هزار و ۸۱۱ نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۲۷۸ نفر با علائم حاد تنفسی در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.

وی افزود: همچنین ۵۱۱ نفر نیز در بیمارستان های بابل بستری هستند که ۴۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه به سر می برند.

وی دورهمی ها و اجتماعات را عامل اصلی انتشار ویروس کرونا ذکر کرد و گفت: متأسفانه تعداد بیماران کرونایی بسیار افزایش یافته است و ظرفیت بیمارستان ها در حال تکمیل است.

وی از مردم خواست پروتکل های بهداشتی را رعایت و از شرکت در اجتماعات و عروسی ها پرهیز کنند.

رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک توصیه مکرر متولیان بهداشت و درمان برای قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا است و با همه هشدارها، میزان استفاده از ماسک در مازندران کمتر از ۶۰ درصد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز اوضاع کرونایی مازندران را بدتر از اسفندماه سال ۹۸ ذکر کرد و گفت: شاهد سیر صعودی بیماران سرپایی، بدحال و بستری در استان هستیم.

وی همچنین با اشاره به ابتلای خانوادگی اظهار داشت: ظرفیت اشغال تخت ها به حداکثر رسیده و کادر درمان خسته شدند.

اوج گیری کرونا در سایه بی تدبیری های روزهای پایانی دولت

در حالی که کادر درمان از اوج گیری دوباره کرونا به دلیل بی تدبیری و رعایت نکردن پروتکل ها خسته شده اند، متولیان اجرایی با فرافکنی در تلاش هستند، ضعف عملکرد خود را بپوشاند.

حسین حسن نژاد معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران در پاسخ به انتقادات وارده درباره هجوم مسافران به استان و عدم بهره گیری از اهرم های در اختیار برای کنترل مبادی ورودی وجود ناهماهنگی با استان تهران درباره زمان تعطیلات و آغاز اجرای طرح محدودیت های کرونایی را سبب آن دانست تا برخی از مسافران به استان سفر کنند.

طی روزهای گذشته آمار فوتی های مازندران براثر بیماری کرونا دو رقمی شده و هر لحظه وضعیت استان بد و بدتر می شود. مسافران تعطیلات گذشته از مازندران رفتند و باید منتظر تبعات آن بود. با توجه به تعطیلی پیش رو، عده ای دیگر عزم را برای سفر به مازندران جزم کرده اند و امیدواریم ناهماهنگی ها بین استان ها و سازمان های متولی برای مدیریت و جلوگیری از سفر در تعطیلی پیش رو از بین یرود.

پرسش و پاسخ در طوفان کرونا در مازندران / بیماری و مرگ سوغات مسافران ناخوانده

گفتگو با هوش مصنوعی