از خام فروشی محصولات تا رفع ممنوعیت صادرات دامی و کشاورزی



فعالان اقتصادی خراسان جنوبی در نشست با رئیس سازمان برنامه و بودجه مسائل و مشکلات حوزه های مختلف را تبیین و خواستار توسعه زیرساخت های استان جهت رونق اقتصادی شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، نشست فعالان اقتصادی خراسان جنوبی شامگاه دوشنبه با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، استاندار خراسان جنوبی، نمایندگان استان در مجلس و جمعی از مسؤولان برگزار شد.

محمد حسین زینلی مدیر عامل شرکت کویرتایر با بیان اینکه باید بر ظرفیت تولیدی کویرتایر افزوده شود، گفت: یکی از برنامه های تحقق استراتژی توسعه ظرفیت تولید و احداث زیرساخت های این واحد تولیدی، اجرای طرح توسعه است.

وی با بیان اینکه برای این مهم نیازمند ۱۷ میلیون دلار هستیم، بیان داشت: در صورت بهره برداری طرح جدید میزان تولید شرکت به ۳۹ هزار و ۷۰۰ تن افزایش و زمینه اشتغال یک هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم خواهد شد.

لزوم تقویت انگیزه سرمایه گذاری در استان

محسن احتشام نماینده تجار خراسان جنوبی از مهم ترین وظایف سازمان برنامه و بودجه را اجرای برنامه های راهبری و توسعه ای دانست و بیان داشت: باید انگیزه سرمایه گذاری داخلی و خارجی را در این استان تقویت کنیم.

وی خواستار کمک جدی مسؤولان کشوری در حوزه راه های استان به ویژه جاده بیرجند- قاین و ماهیرود شد و گفت: همچنین تسریع و تکمیل خط راه آهن زاهدان- بیرجند- مشهد در توسعه تجارت استان بسیار اثرگذار خواهد بود.

نماینده تجار خراسان جنوبی با اشاره به فقر خراسان جنوبی در زمینه خطوط هوایی، اعلام کرد: کمک به شرکت های حمل و نقل و تجهیز ناوگان فرسوده و تجهیز گمرک ماهیرود از دیگر راه های اثرگذار در حوزه تجارت در این استان است که توجه جدی مسؤولان عالی رتبه را می طلبد.

خام فروشی؛ بزرگ ترین چالش استان

احتشام خواستار اختصاص یارانه و تسهیلات از محل کمک های فنی و اعتباری جهت توسعه یافتگی استان شد و افزود: این استان دارای محصولات استراتژیک خوبی است که متأسفانه به دلیل عدم فرآوری به صورت خام عرضه می شود که باید تدابیری در راستای جلوگیری از خام فروشی محصولات استراتژیک استان نیز اتخاذ شود.

سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی خراسان جنوبی آب را از مهم ترین مشکلات موجود در استان دانست و خواستار اجازه برداشت از آب های منطقه مرزی جهت گسترش صنعت کشاورزی و استمرار تسهیلات جهت سامانه های نوین آبیاری شد.

وی از تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید در استان خبر داد و با اعلام اینکه ۷۵ درصد از تولیدات گوشت سفید و محصولات دان و طیور در استان مازاد است، مطرح کرد: ۱۴ کارخانه دان در استان فعال است که ۳۶ نوع محصول تولید می کنند.

ضرورت رفع ممنوعیت صادرات محصولات دامی و کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به ممنوعیت صادرات دان، عنوان کرد: متأسفانه برخی کارخانه ها با این تصمیم دولت (ممنوعیت صادرات دان) دچار مشکل شدند لذا خواستار رفع ممنوعیت صادرات محصولات دامی و کشاورزی هستیم.

باقری نماینده بخش معدن خراسان جنوبی نیز مشکل اساسی معادن کوچک و متوسط استان را تأمین منابع برای تجهیز و نوسازی ذکر کرد و گفت: معادن استان در بخش های ماشین آلات معدنی، اکتشافات تفصیلی و فرآوری به جهت احیای ارزش افزوده نیازمند تخصیص اعتبار است.

وی اعلام کرد: سرمایه گذارانی در حوزه طلا، مس و نسوز سرمایه گذاری کردند که متأسفانه به دلیل تغییرات نرخ ارز، بخش اعظم سرمایه این افراد به بخش سرمایه در گردش آمده لذا جهت بخش توسعه ای خواستار اختصاص اعتبارات از محل اعتبارات فنی و اعتباری هستیم.

مرتضی صفدری زاده رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، گفت: این استان دارای یک منطقه ویژه اقتصادی است که توسط بخش خصوصی ایجاد و اداره می شود.

با تزریق اعتبارات چرخ توسعه استان را به حرکت درآورید!

وی با بیان اینکه تاکنون ۴۴ مورد سرمایه گذاری در بخش های مختلف در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند انجام شده، بیان داشت: مرز ماهیرود از مرزهای پرسود برای کشور و جزو مرزهای بین المللی محسوب می شود.

رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند خواستار تخصیص و تزریق ۲۰۰ میلیون دلار برای بخش های صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی و ۱۰۰ میلیون دلار برای توسعه زیرساخت های استان شد و اعلام کرد: اگر این اعتبارات به استان تزریق شود چرخ توسعه استان به حرکت در می آید.

آمار غیرواقعی سازمان برنامه و بودجه از خراسان جنوبی!

فرهاد فلاحتی نماینده مردم شهرستان های قاین و زیرکوه در مجلس با بیان اینکه مدیران دوست دارند بهترین ها را در حوزه مدیریت خود به ثبت برسانند که این باعث آمارسازی نیز می شود، گفت: آماری که از استان دست سازمان برنامه و بودجه است آمار واقعی نیست.

وی با اشاره به محرومیت های خراسان جنوبی در بخش های متعدد، بیان داشت: از جمله زیرساخت های این استان آب، جاده و راه آهن است که باید مد نظر مسؤولان قرار گیرد.

فلاحتی از تعطیلی ۳۵ درصد صنایع شهرک صنعتی قاین خبر داد و گفت: ما نمایندگان بسیاری از حرف ها را پشت تریبون مجلس نمی گوییم تا سوء استفاده ای صورت نپذیرد اما زمانی که مقامات دولتی در این استان حاضر می شوند این مسائل را بیان می کنیم.

به صدا درآمدن زنگ مهاجرت

نظر افضلی نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس با اشاره به روند رو به رشد مهاجرت در خراسان جنوبی به ویژه حوزه انتخابیه خود، گفت: طی پنج سال گذشته هفت هزار نفر از شهرستان نهبندان کوچ کردند.

وی با تأکید بر اینکه باید نگاه مسؤولان به شرق کشور امنیتی باشد، ادامه داد: این استان دارای ظرفیت های معدنی بی شماری است اما محروم از زیرساخت ها است.

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس با اشاره به عدم رغبت سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در خراسان جنوبی، گفت: متأسفانه حمل و نقل جاده ای ترمز بزرگی برای این افراد است و سرمایه گذاران رغبتی برای سرمایه گذاری در این استان ندارند.

نمی توانیم به دولت و سازمان بودجه دل خوش کنیم!

محمدرضا امیر حسنخانی نماینده مردم شهرستان های فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس با تأکید بر اینکه نگاه دولتمردان به شرق کشور باید امنیتی باشد، گفت: در هر کیلومتر مربع استان یک نفر زندگی می کند و اگر این ۴ نفر بروند یعنی یک کیلومتر مربع از خاک استان خالی می شود.

وی با گلایه از نبود یک متر آزادراه در استان، مطرح کرد: دوبانده کردن جاده فردوس- بجستان- دیهوک ۱۵ سال است که در بودجه لحاظ شده که متأسفانه مورد بی مهری قرار گرفته است.

نماینده مردم شهرستان های فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس با بیان اینکه در خراسان جنوبی نمی توانیم به دولت و سازمان بودجه دل خوش کنیم، بیان داشت: اگر تدبیری اتخاذ شود که پای بخش خصوصی به این استان باز شود یقینا اتفاقات خوبی در استان رخ خواهد داد.

انتهای پیام/۶۹۰۳۹/ج/ر
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «از خام فروشی محصولات تا رفع ممنوعیت صادرات دامی و کشاورزی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.