<a href="/fa/dashboard/ قیدار" class="text info">شهر قیدار</a> صاحب نخستین کتابخانه می شود



به گزارش خبرنگار مهر، امیرعلی نیک بخش شامگاه سه شنبه در جلسه نهاد کتابخانه های عمومی استان زنجان از وجود ۲۰ پروژه کتابخانه سازی در استان زنجان خبرداد و افزود: از این تعداد، چهار پروژه اولویت دارد که باید تا پایان سال به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه کتابخانه امام علی (عنخستین کتابخانه شهر قیدار است که پس از انقلاب احداث می شود، ادامه داد: شهر قیدار مرکز شهرستان خدابنده بعد از گذشت ۴۰ سال صاحب نخسیتن کتابخانه می شود.

مدیر کل امور کتابخانه های استان زنجان ادامه داد: کتابخانه خیری در روستای دیزج آباد نیز با ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل کمک های یکی از بانک ها و انجمن خیرین کتابخانه ساز استان زنجان به بهره برداری خواهد رسید.

نیک بخش افزود: کتابخانه شهید مطهری شهر صائین قلعه نیز توسط نهاد کتابخانه های عمومی و انجمن کتابخانه های عمومی شهر صائین قلعه در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه تکمیل نیروی انسانی مورد نیاز برای نهاد کتابخانه های عمومی استان زنجان به عنوان یکی از مهم ترین نیازها است، ادامه داد: با تخصیص به موقع اعتبار و تکمیل پروژه ها امکان پایان پروژه های مذکور پیش از آغاز فصل سرما و جذب ۱۰ نفر نیروی کتابدار فراهم شود.

نیک بخش خاطرنشان کرد: همچنین طرح بهسازی نمای کتابخانه سهروردی زنجان از محل اعتبارات کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان در دست انجام است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان با اشاره به برگزاری دومین همایش خیرین کتابخانه ساز استان در سال جاری، گفت: تعهد خیران در دوره اول، ۱۷ میلیارد تومان بود که از سال ۹۲ تا کنون محقق شده و طی آن، هفت کتابخانه خیرساز با ۴۷۰ هزار نسخه کتاب با مشارکت های مردمی و خیرین احداث شد.

نیک بخش سرانه کتاب در کتابخانه های عمومی استان زنجان را ۱٫۴ به ازای هر نفر، عنوان کرد و گفت: این مقدار، بالاتر از بسیاری از استان های دیگر است.

وی افزود: ۸٫۵ درصد جمعیت استان، عضو کتابخانه های عمومی هستند در حالی که متوسط عضویت در کشور، سه درصد است اما با این وجود دستگاه های فرهنگی مرتبط باید کمک کنند تا بتوانیم فرهنگ کتابخوانی را بیش از پیش ترویج دهیم

مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در این جلسه از برخورداری ۵۰ درصد مدارس استان زنجان از فضای اختصاصی کتابخانه ای خبرداد و گفت: در سایر مدارس نیز فضاهای برای مطالعه وجود دارد.

ابراهیم رفیعی با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه دستگاه آموزش و پرورش استان زنجان با برخورداری از ۲۰۰ هزار دانش آموز و ۱۴ هزار فرهنگی جامعه هدف قابل توجهی در زمینه توسعه و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه است، افزود: برای ورود امور کتابخانه های استان زنجان به مدارس و بحث معرفی کتب به این قشر از افراد باید کمیته ای تشکیل و ساز و کاری برای آن در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه در زمینه فضای کتابخانه ای مدارس روستایی مشکل داریم، ادامه داد: باید برنامه ای برای آموزش و بازدید از کتاب خانه ها و کتاب گردی، آموزش کتابدار مدارس و برگزاری مسابقات کتاب خوانی در مدارس برنامه ریزی شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شهر قیدار صاحب نخستین کتابخانه می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.