واردات بیش از 10 میلیون تن کالا از گمرک خوزستان تا پایان آبان



بهروز قره بیگی، ناظر گمرکات خوزستان، در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، درباره حجم تجارت امسال در حوزه صادرات و واردات (از نظر وزنی و ریالی) در گمرکات خوزستان گفت: در ۸ماه نخست امسال، بیش از ۱۳ میلیون و ۲۳۰ هزار تن کالا به ارزش قریب به ۳ میلیارد و ۷۱۲ میلیون دلار از طریق گمرکات خوزستان به خارج از کشور صادرات داشته ایم که باوجود کاهش ریالی با رشد ۲۴درصدی در وزن کالاهای صادراتی مواجه بودیم.

وی درباره مقایسه صادرات و واردات کالاها از گمرک خوزستان نسبت به سال گذشته گفت: در مدت هشت ماه سال جاری و در مقایسه با هشت ماه سال گذشته، به لحاظ وزنی شاهد رشد ۲۴درصدی بوده ایم. عمده کالاهای صادراتی ما نیز شامل گاز پروپان، قیر جامد، نفت های سبک و سنگین، هیدروکربن، کلینکر، مواد غذایی و محصولاتی کشاورزی بوده که عمدتا به کشورهای چین، امارات، عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان، هند و اندونزی صادر شده اند.

قره بیگی ادامه داد: در بخش واردات نیز در همین مدت بیش از ۱۰میلیون و ۱۰۰هزار تن کالا با ارزش تقریبی شش میلیارد و هشتاد میلیون دلار از طریق گمرکات خوزستان ترخیص و وارد کشور شده که شامل ذرت، جو، گندم، برنج، شکر، کنجاله سویا، روغن خام آفتابگردان، روغن پالم، پارچه، ام دی اف و لوازم یدکی می شود.

وی درباره پرونده های قاچاق گمرکات خوزستان نیز گفت: ذکر این نکته مهم است که ما دو نوع پرونده قاچاق داریم؛ اول کالاهایی که در گمرکات به تشکیل پرونده منجر می شوند و دوم کالاهایی که خارج از گمرک و توسط سایر دستگاه ها کشف و ضبط شده و برای آنها پرونده تشکیل می شود. در حوزه کمرگات خوزستان و در هشت ماه نخست امسال، ۲۸ پرونده قاچاق به ارزش بالغ بر ۹۶۴ میلیارد ریال کشف شده است. ولی پرونده هایی که در همین مدت در خارج از حوزه گمرکات کشف شده اند، ۶۱۷ مورد به ارزش بیش از ۶۷۳ میلیارد ریال بوده کهنسبت به سال قبل و به لحاظ تعدادی ۷درصد و به لحاظ ارزشی ۱۵درصد در تشکیل پرونده های قاچاق در استان مواجهه بوده ایم.

قره بیگی گفت: مهم ترین اولویت ما در سطح خوزستان تجارت است و این یعنی ابتدا توسعه صادرات و در وحله بعد تسریع در فرایند ترخیص کالاها اعم از کالاهای صادراتی و واداراتی و ترانزیتی مورد نظر و تاکید ماست. در هشت ماه سال جاری بالغ بر ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن حجم تجارت خارجی ما بوده است. البته به این نکته هم باید اشاره کنم که خوزستان به لحاظ واردات وزنی در جایگاه نخست کشور قرار دارد و به لحاظ مبادلات تجارتی که مجموع صادرات و واردات است، در جایگاه دوم قرار می گیرد.

ناظر گمرکات خوزستان در پاسخ به این سوال که با توجه به دسترسی خوزستان به آب های آزاد، بنادر، امکانات حمل و نقل ریلی و جاده ای، فرودگاه و همجواری با کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق، گمرکات چه برنامه ای برای توسعه تجارت خارجی دارد؟ گفت: یکی از دستورات و برنامه هایی که در صدر برنامه دولت سیزدهم است، توسعه تجارت با کشورهای همسایه است. در همین راستا به عراق اشاره می کنم که سومین شریک تجاری ما در خوزستان، پس از چین و امارات است. صادرات ما به این کشور از ابتدای سال جاری تاکنون، بالغ بر چهار میلیون و سیصد هزار تن به ارزش بالغ بر ۷۲۰ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه نسبت به سال گذشته و به لحاظ وزنی ۲۵درصد رشد داشته است و این نشان می دهد در توسعه تجارت به ویژه صادرات غیرنفتی تلاش کرده ایم.

وی همچنین درباره اینکه پرونده ذرت های آلوده که از سال ۱۳۹۵ به یکی از چالش های زیست محیطی تبدیل شده بود، به کجا رسید؟ سرانجام ذرت ها چه شد؟ مرجوع یا امحا شدند، یا برای الکل سازی مورد استفاده قرار گرفتند؟ گفت: این پرونده مربوط به قبل از سال۹۵ بود که با ورود مسئولان مربوطه در سال۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تعیین تکلیف شد. این محموله به خارج از کشور مرجوع شد و در ایران باقی نماند و در همان مقطع زمانی، گمرک اجازه ترخیص هم نداده بود.

قره بیگی درباره میزان درآمد گمرکات خوزستان نیز گفت: گمرکات این استان یکی از گمرکات مهم ایران در بحث درآمدهای دولتی گمرک است. در هشت ماه سال جاری بالغ بر ۱۱ هزار و ۸۹۵ میلیارد تومان از گمرکات خورستان به خرانه کشور واریز شده که در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته، ۴۰درصد رشد داشته است. همچنین در موضوع درآمدهای استانی قریب به سیصد میلیارد تومان درآمد وصولی ما بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش سه برابری مواجهه بوده است.

انتهای پیام/۷۳۵

پرسش و پاسخ در واردات بیش از 10 میلیون تن کالا از گمرک خوزستان تا پایان آبان

گفتگو با هوش مصنوعی