راه آهن اردبیل تا 3 ماه آینده افتتاح می‌شود - تسنیم



سید حامد عاملی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل به عملکرد سه ساله خود در استانداری اردبیل اشاره کرد و اظهار داشت: اصلی ترین دغدغه ما جبران عقب ماندگی های استان با اولویت شاخص های توسعه اقتصادی و کارهای زیربنایی بود تا با یک سیاست گذاری درست بتوانیم این عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

وی تصریح کرد: از همان روز اول مسئولیت استانداری اردبیل هدف گذاری ها را با اولویت رشد اقتصادی در دستور کار قرار دادیم تا زمینه را برای افزایش درآمد مردم این استان که نصف متوسط کشوری بود، ارتقا داده و شکاف ها را جبران کنیم.

استاندار اردبیل ضرورت توجه به تولید ثروت را به عنوان مؤلفه تحول اقتصادی یادآور شد و گفت: در بحث رشد اقتصادی موضوع اصلی افزایش ظرفیت تولید اعم از کالا و خدمات بوده و در کنار آن ایجاد فرصت های اشتغال و کارآفرینی نیز بسیار مهم و اساسی بوده است.

عاملی مهمترین موضوع را در این بخش توجه به زیرساخت ها شامل راه، راه آهن، فرودگاه، تأمین گاز، آب، برق و سایر نیازمندی های استان برای رسیدن به افزایش تولید و ارتقای ثروت بوده تا شاخص تولید ناخالص استان ارتقا یابد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این سه سال تلاش کردیم تا با آمارهای دقیق رویه غلط گذشته را اصلاح و استان را در ریل توسعه قرار دهیم که در بحث اشتغال بر اساس آمار بیمه تأمین اجتماعی ۱۷ هزار نفر به اشتغال استان در این سه سال افزوده شده که ۱۳ درصد اشتغال انجام شده در طی سال های اخیر است.

استاندار اردبیل اضافه کرد: از ۱۲۹ هزار بیمه شده کارفرمایی و اجباری استان، ۱۳ درصد معادل ۱۷ هزار نفر اشتغال با پوشش بیمه ای در این سه سال دولت سیزدهم رقم خورده است.

عاملی به وجود ۶۰ هزار بیکار در استان و مشکلات و دغدغه های اساسی اشاره کرد و ادامه داد: بخشی از مشکلات حاصل تحریم، بخشی نیز مربوط به خود ما است که با ایجاد بروکراسی های پیچیده سرمایه گذاران را گرفتار کردیم در حالی که تسهیل گری در این حوزه می تواند گره از مشکلات باز کند.

وی به ارتقای سطح درآمد خانوارهای شهری و روستایی در سه سال اخیر اشاره کرد و یادآور شد: در حالی که در سال ۱۴۰۰ استان اردبیل از لحاظ متوسط درآمد خانوار شهری در جایگاه ۲۹ قرار گرفته بود در این سه سال این رتبه را به ۱۷ تقلیل دادیم و در روستایی نیز به رتبه ۱۸ کشوری رسیده ایم که در مجموع متوسط درآمد خانوارهای شهری و روستایی در این استان ۱۲ پله بهبود یافته است.

گفتمان تجلیل از مفاخر راه اندازی شده است

استاندار اردبیل به دغدغه های فرهنگی و آموزشی اشاره کرد و گفت: در این سه سال گفتمان تجلیل و تکریم از مفاخر و افراد خیرخواه را در اردبیل در حوزه های مختلف اعم از نخبگان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنری و … در دستور کار قرار داده و با رفع برخی تنگناها سعی کردیم به توسعه فرهنگی کمک کنیم.

عاملی در ادامه تصریح کرد: برای جبران کمبود سالن ها و مجتمع های فرهنگی در این سه سال چندین مجتمع فرهنگی راه اندازی شده و تلاش کردیم تا به تناسب شخصیت های برجسته ای همچون شیخ صفی الدین اردبیل که موقوفات آن از شامات تا قاره هند گسترده شده، بتوانیم جایگاه فرهنگی و اجتماعی اردبیل را ارتقا دهیم.

وی کمبود ۲ هزار کلاس درس را در این استان بیان کرد و افزود: یکی از عقب ماندگی های استان پایین بودن سرانه فضای آموزشی بوده که این استان با داشتن سه متر مربع فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز، نصف سرانه فضای آموزشی کشور را داشته و حتی در برخی از شهرها این سرانه کمتر از ۲ متر مربع است.

دبیر شورای اداری استان اردبیل تأثیر این سرانه پایین را در کیفیت تحصیلی یادآور شد و خاطرنشان کرد: ما مصمم شدیم تا جلوی سه شفیته شدن مدارس را گرفته و ساخت و ساز را ارتقا دهیم که ۵۵۰ واحد آموزشی در این سه سال به بهره برداری رسیده و بیش از ۴۰۰ کلاس درس نیز در حال احداث است.

عاملی از همراهی خیران برای ساخت ۳۰۰ کلاس درس در استان خبر داد و اضافه کرد: قرار است ۲۳۰ کلاس درس را نیز شهرداری احداث کرده و ۵۰۰ کلاس درس باقیمانده نیز از محل اعتبارات ملی و کمک وزارتی اجرایی شده که در سفر قریب الوقوع وزیر آموزش و پرورش به استان و افتتاح دارالفنون تعیین تکلیف ۵۰۰ واحد آموزشی انجام خواهد شد.

بهره برداری از ۱۳۷ کیلومتر بزرگراه در سه سال

استاندار اردبیل یکی از شاخص های توسعه استان را در بحث زیرساخت ها، راه دسترسی مناسب و توسعه بزرگراه اعلام کرد و ادامه داد: قبل از شروع دولت سیزدهم ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه در استان به بهره برداری رسیده بود که در این سه سال سعی کردیم ۱۳۷ کیلومتر به این ظرفیت اضافه کنیم.

وی بیان کرد: ۷۵ درصد نسبت به کارهای انجام شده گذشته ما در حوزه توسعه بزرگراه ها فعالیت انجام دادیم و ۵۰ کیلومتر بزرگراه نیز در حال اجرا است تا شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم.

با نظارت بر پیمانکاران راه آهن تا سه ماه آینده قابل افتتاح خواهد بود

استاندار اردبیل به آخرین وضعیت راه آهن اردبیل – میانه اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه به طول ۱۷۵ کیلومتر در حال اجرا است که تا سال ۱۴۰۰ تنها ۶۳ کیلومتر ریل گذاری آن انجام شده بود که ما در این سه سال تلاش کردیم با تزریق بیش از چهار هزار میلیارد تومان اعتبار گلوگاه های مهم به ویژه تونل ها و پل ها را که به طول ۴۰ کیلومتر بودند، آماده بهره برداری کنیم.

عاملی یادآور شد: در همه مسیرها راه آهن اردبیل – میانه آماده ریل گذاری است و به صورت کامل ۱۴۵ کیلومتر ریل گذاری انجام شده و تنها ۳۰ کیلومتر ریل گذاری باقی مانده که با تلاش پیمانکاران و نظارت مستمر این پروژه تا سه ماه آینده آماده افتتاح خواهد شد.

وی در ادامه تصریح کرد: قرار بود در فصل تابستان شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم که به دلیل مشکلات رخ داده در تأمین ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در ماه های گذشته تکمیل آن به تأخیر افتاد اما با تزریق این مبلغ در ۱۰ شهریورماه پیمانکاران قول دادند در مدت سه ماه این پروژه به صورت کامل تکمیل و راه اندازی شود.

استاندار اردبیل گفت: تنها در یک تونل و یک پل کارهای جزیی باقیمانده و در حال حاضر ۳۰۰ متر روزانه ریل گذاری انجام می شود و ایستگاه های پروژه نیز تکمیل شده اما یقین داریم با همراهی مسئولانی که این پروژه را در اولویت قرار داده و پیمانکارانی که به جای پیگیری مطالبات خود تکمیل آن را انجام دهند، راه آهن اردبیل – میانه آماده افتتاح خواهد شد.

افزایش یک هزار هکتار زمین به محدوده اردبیل

رئیس شورای مسکن استان با بیان اینکه استان اردبیل از لحاظ اجاره نشین ها از میانگین کشوری آمار بالاتری را دارد، افزود: در این استان ۹۰ هزار مستأجر داریم و ساخت و توسعه مسکن به عنوان اولویت اصلی مورد توجه قرار گرفته است.

عاملی به کمبود زمین دولتی و ضرورت تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن در قالب طرح نهضت ملی اشاره کرد و ادامه داد: برای ۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد زمین تأمین شد و تنها ۲ هزار واحد باقیمانده نیاز به تأمین زمین دارد که پیگیر تأمین و تخصیص آن هستیم.

وی به محدودیت زمین دولتی در شهر اردبیل و عدم توسعه یافتگی این شهر در سال های گذشته اشاره کرد و یادآور شد: در اردبیل تراکم جمعیت در هر هکتار ۹۶ نفر است در حالی که این رقم در تبریز ۵۴ نفر، تهران ۵۷ نفر و اصفهان ۴۵ نفر است و ما با یک شهر پرتراکم روبه رو بودیم.

استاندار اردبیل تصریح کرد: یک هزار هکتار زمین در این سه سال به محدوده ۶ هزار هکتاری اردبیل افزوده شد تا ما بتوانیم توسعه شهرنشینی و کاهش آسیب ها و نگرانی ها از بابت گره ترافیکی را شاهد باشیم.

عاملی گفت: از ۳۰ هزار واحد مسکن احداثی، ۱۳ هزار واحد تا آخر امسال به بهره برداری می رسد و مابقی نیز در سال آینده آماده افتتاح خواهد شد.

اتمام تونل دوم حیران

استاندار اردبیل با اعلام اینکه حفاری و سازه تونل دوم حیران تکمیل شده و به اتمام رسیده است، خاطرنشان کرد: لاینینگ، کف سازی و زیرسازی پروژه مراحل نهایی را سپری می کند و با احداث مسیر دسترسی این تونل تا آذرماه آماده افتتاح خواهد شد.

عاملی در ادامه اضافه کرد: تونل اسالم – خلخال نیز پیشرفت مناسبی دارد که با تأمین اعتبار مورد نیاز مشکلات و دغدغه های آن برطرف خواهد شد.

افزایش یک میلیون تن محصول با تکمیل پایاب سه سد

استاندار اردبیل به آبگیری سد عمارت به عنوان بزرگترین سد استان اشاره کرد و یادآور شد: با تکمیل این سد و پایاب در حال احداث آن ۷۰۰ هکتار از اراضی گرمی و منطقه مغان زیر کشت محصولات آبی خواهد رفت.

وی به احداث پایاب سد گیوی نیز اشاره کرد و ادامه داد: در فصل زراعی قسمتی از ۳۰ میلیون متر مکعب آب این سد رهاسازی شد که این امر به افزایش درآمد روستاییان تا یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک کرده و شاهد افزایش تولید محصولات زراعی، باغی و جالیزی بودیم.

استاندار اردبیل به آبگیری سد عنبران بعد از گذشت سال های طولانی اشاره کرد و گفت: پایاب سد خداآفرین نیز بعد از مدت ها تعطیلی به چرخه تکمیل بازگشته و با تزریق ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در دولت سیزدهم قرار است ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی دیم منطقه مغان به آبی تبدیل شده و افزایش ظرفیت تولید محصولات را شاهد باشیم.

عاملی تصریح کرد: با تکمیل این پروژه ها چهار هزار میلیارد تومان به تولید ثروت استان کمک شده و یک میلیون تن افزایش تولید محصولات را از طریق تکمیل پایاب سدها شاهد خواهیم بود.

بهره مندی ۴۵۴ روستا از آب پایدار

استاندار اردبیل افزود: برای حل مشکلات آب شرب روستاها با همکاری بسیج سازندگی آبرسانی به ۴۵۴ روستا در اولویت قرار گرفته که از این تعداد آبرسانی به ۲۹۰ روستا تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

عاملی در ادامه خاطرنشان کرد: در هشت شهر ما با تنش آبی روبه رو بودیم که برای حل مشکلات آنها آبرسانی به این مناطق نیز به صورت پایدار یکی از برنامه ریزی های اصلی است.

خیرخواه مردم باشیم

رئیس شورای برنامه ریزی استان به راه اندازی منطقه آزاد تجاری از مسیر بیله سوار اشاره کرد و ادامه داد: در این سال ها از بابت راه اندازی منطقه آزاد عده ای تلاش کردند تا مردم را نگران و در انسجام عمومی تفرقه ایجاد کنند که این افراد در برابر مردم شرمنده هستند.

وی اضافه کرد: ما وظیفه خیرخواهی مردم را داریم و بر این باوریم که باید منطقه آزاد از یک نقطه شروع شده و به سایر مناطق نیز توسعه و تسری پیدا کند.

عاملی بیان کرد: برخی ها در این ۲ سال سعی کردند تا بر اساس منافع شخصی خواسته های مردم را مطرح کنند در حالی که عموم مردم علاقه مند هستند تا منطقه آزاد هر چه سریعتر راه اندازی شده و مردم استان از مزایای آن استفاده کنند.

استاندار اردبیل یادآور شد: در گام اول ۲۷۰ هکتار توافق زمین و حصارکشی آن شروع شده و با راه اندازی دفتر منطقه آزاد امیدواریم هر چه سریعتر زیرساخت ها برای حضور سرمایه گذاران در این منطقه فراهم و الحاق سایر مناطق را نیز شاهد باشیم.

عاملی در ادامه تصریح کرد: در این سه سال چهار دور سفر شهرستانی را انجام دادیم که دور اول سفرهای شهرستانی با ۵۷۰ مصوبه، دور دوم با ۴۵۰ مصوبه و دور سوم با ۵۰۰ مصوبه همراه بوده است.

وی گفت: این سفرها برنامه ریزی شده و با همراهی مدیران شهرستانی برای حل مشکلات مردم انجام شد و آثار پرخیر و برکتی را نیز به همراه داشت.

افزایش ۲ برابری شرکت های دانش بنیان در اردبیل

استاندار اردبیل به برخی عقب ماندگی های حوزه صنعت و تلاش برای افزایش واحدهای تولیدی با ظرفیت اشتغال یک هزار نفری را یادآور شد و افزود: در بحث صنعتی استان اردبیل با برخی مشکلات و دغدغه های جدی روبه رو بوده که ما سعی کردیم با برگزاری یک هزار و ۷۰۰ جلسه ستاد تسهیل و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ مصوبه راهگشا در مسیر تولید صنعتی باشیم.

عاملی از همراهی دستگاه قضا و بازرسی استان در حل مشکلات واحدهای صنعتی قدردانی کرد و ادامه داد: تنها در توسعه شرکت های دانش بنیان در این سه سال ۲ برابر افزایش ظرفیت را شاهد بودیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: قرار بود ۱۰ واحد به باشگاه هزارتایی ها در استان افزوده شود که تاکنون پنج واحد به این مجموعه اضافه شده و امیدواریم در سال آینده نیز پنج واحد دیگر به این مجموعه افزوده شود.

رئیس ستاد تسهیل و شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی اضافه کرد: در بحث صنایع معدنی استان اردبیل فقیر بوده اما در چند سال اخیر با توسعه واحدهای فرآوری و صنایع فلزی سعی شد تا در مشگین شهر، خلخال و کوثر زنجیره ارزش افزوده در این بخش شکل بگیرد.

عاملی این صنایع را پاک و با رعایت الزامات زیست محیطی به نفع توسعه استان دانست و بیان کرد: علاوه بر نساجی و صنایع فولاد، ما در زنجیره تولید محصولات الکترونیکی خودرو، آب معدنی، شیرآلات و سایر مجموعه ها نیز ورود پیدا کردیم.

وی به کلنگ زنی چندین شهرک خصوصی اشاره کرد و یادآور شد: قرار است در روزهای آینده شهرک زیست فناوری در اردبیل با استقرار ۵۰ واحد دانش بنیان راه اندازی شده و یک شهرک صنعتی خصوصی دیگر نیز کلنگ زنی شود.

راه اندازی ۴۰۰ هکتار باغ مدرن در اردبیل

استاندار اردبیل در ادامه تصریح کرد: افزایش تولید یک میلیون تن محصولات کشاورزی جز برنامه ریزی های اصلی بوده و در کنار آن توسعه گلخانه ها نیز هدف گذاری شده که در این سه سال ۱۳۰ هکتار به مجموع گلخانه های استان افزوده شده است.

عاملی گفت: ۲۰۰ هکتار گلخانه نیز در حال اجرا است تا مجموع شهرک های گلخانه ای استان به ۴۰۰ هکتار برسد.

وی از راه اندازی باغ الگویی مدرن به ظرفیت ۴۰۰ هکتار خبر داد و افزود: این باغ مدرن در خاورمیانه بی نظیر بوده و در حال توسعه این بخش هستیم.

راه اندازی پالایشگاه پنج هزار بشکه ای در اردبیل

استاندار اردبیل به ظرفیت نفت مغان و پیگیری جدی برای اکتشاف در این بخش اشاره کرد و ادامه داد: اولین میدان نفتی در اردبیل به ثبت رسیده که ظرفیت ۵۰۰ تا ۷۰۰ بشکه برداشت نفت را به صورت روزانه دارد.

عاملی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه میدان نفتی اردبیل فاقد گاز است، با تزریق گاز این میدان نفتی با مشارکت بخش خصوصی قابل استخراج خواهد بود و تلاش بر این است تا با همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی پالایشگاه پنج هزار بشکه ای نیز در این استان راه اندازی شود.

وی اضافه کرد: در ارزیابی رشد صنعتی استان بحث واگذاری برق صنعتی بسیار مهم است که یک رشد ۳۵ درصدی را در این حوزه نظاره گر هستیم.

استاندار اردبیل بیان کرد: در این سه سال تلاش کردیم تا عقب ماندگی های تاریخی این استان را به ویژه در حوزه رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم ارتقا دهیم که صعود ۱۲ پله ای در درآمد خانوارهای شهری و روستایی خوشحال کننده است و در کنار آن ایجاد اشتغال برای ۱۷ هزار نفر با آمار بیمه تأمین اجتماعی امیدها را برای ادامه این مسیر زنده کرده است.

عاملی در ادامه یادآور شد: در مقابل این سرور و شادی از لحاظ کمبود تخت بیمارستانی شرمنده مردم هستیم چرا که در این استان یک هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی کمبود داریم و به خاطر این کمبودها از حضور در بیمارستان ها و ملاقات مردمی شرمنده هستم که نتوانستیم در این سه سال کار جدی را انجام دهیم.

وی تصریح کرد: هر چند ساخت بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی نجف زاده و یک هزار تختخوابی با فاینانس چینی و ساخت بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی خیران به جد پیگیری می شود اما مردم در این حوزه با مشکلات جدی روبه رو هستند.

به تقدیر الهی گردن می نهم

استاندار اردبیل گفت: بنده هیچ وقت در مسئولیت ها دنبال این نبودم که کجا بروم و یا کجا باشم بلکه در هر مسئولیت و سنگری سعی کردم تا خادمی مردم را انجام داده و پاسخگو بودن را به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه قرار دهم.

عاملی افزود: قبول مسئولیت در این شرایط سخت و دشوار بسیار خطیر و مهم است و بنده به تقدیر الهی بیش از تدبیر خودم امیدوارم و بر این باورم رضای خداوند هر چه باشد، بنده در آن سنگر می توانم خدمتگزار مردم باشم و در کسوت خادمی مردم تلاشی مضاعف انجام خواهم داد تا زمینه رضایتمندی آنها را فراهم کنم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سخت ترین شرایط حتی در روزهای گذشته که در بیمارستان بستری بودم به عشق و علاقه مردم نسبت به این خادم بسیار امیدوار شده و شرمنده ابراز احساسات آنها شدم ولی بر این باورم برای رفع خستگی ها همچنان در سنگر خدمت به مردم باید صادقانه عمل کرده و ذره ای از تلاش خود کم نکنیم.

انتهای پیام/۱۳۱
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «راه آهن اردبیل تا 3 ماه آینده افتتاح می‌شود - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.