جهش تولید و ارتباط آن با امنیت اجتماعی



خبرگزاری مهر - گروه استان ها؛ علی آزادی*: همه ساله رهبر معظم انقلاب، متناسب با شرایط کلی حاکم بر کشور سال را به نامی مزین می کنند تا این مهم بتواند در سرلوحه برنامه ریزی های مسئولان و مردم قرار بگیرد. با توجه به تشدید مشکلات اقتصادی در سال های گذشته، رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) همواره نام سال ها را اقتصادی انتخاب کرده اند. پس از انتخاب نام رونق تولید برای سال ۹۸، ایشان نام سال ۹۹ را نیز به نام سال جهش تولید نام گذاری کردند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران می گوید که برای جهش تولید، اقتصاد ایران به چند پیش نیاز مهم احتیاج دارد. نخستین موضوعی که باید در این مسیر به آن توجه شود، رفع واقعی موانع تولید است. همانطور که در سال های پیش نیز مطرح بوده، در مسیر تولید در ایران موانع مختلفی وجود دارد که برای ثبت جهش تولید باید به شکل واقعی آنها را برطرف کرد.

دومین عامل بهبود محیط کسب و کار است. سومین عامل در این مسیر مبارزه با فساد بوده، این مسئله می تواند به کاهش فشارها بر سرمایه گذاران و ایجاد امنیت برای آنها منجر شود که چهارمین عامل در این حوزه به شمار می رود. عامل پنجم در رسیدن به این هدف، اجرا و نظارت دقیق بر قوانین حوزه تولید و تجارت است؛ موضوعی که می تواند به ایجاد رقابت واقعی میان فعالان اقتصادی و کاهش فضای رانت و فساد بینجامد. موردی که به ششمین پیش نیاز یعنی ایجاد فضای رقابتی و غیر رانتی منجر می شود.

اصلاح سیاست های بانکی و ثبات در قوانین دو عامل مهم دیگری است که در این بخش اهمیت دارند. همچنین حمایت از تولید صادرات محور دیگر عامل اثرگذار در مسیر رسیدن به جهش تولید خواهد بود. این موضوع خود به گسترش بازارهای هدف نیاز دارد که باید برای دست یابی به آن برنامه ریزی کرد و در تمامی دستگاه ها فعال شد. در صورت توجه دستگاه های اجرایی به این پیش نیازها، می توان امیدوار بود که جهش تولید اجرایی شود.

در میان عوامل اشاره شده، بی تردید هیچ عنصری برای پیشرفت، توسعه، تکامل جامعه و شکوفایی استعدادها، مهم تر از عنصر امنیت و تأمین آرامش در جامعه نیست و توسعه، خلاقیت و تحرک اجتماعی اثربخش، بدون امنیت امکان پذیر نخواهد بود.

امنیت یکی از بهترین راه های زندگی سالم و قابل قبول در جامعه شمرده شده و بسیاری از کارهای فکری و فرهنگی مبتنی بر وجود امنیت شده است. به تعبیر دقیق تر تمام زیر ساخت های تربیتی و اخلاقی، حتی اقتصادی متوقف بر همین مسئله بوده و تا زمانی که این موضوع به نحو قابل قبولی در جامعه برقرار نشود، انتظار پیشرفت هیچ کاری را نباید داشت.

امنیت اجتماعی یکی از ضروری ترین نیازهای فرد، گروه و جامعه می باشد و ادامه حیات و بقای جوامع بدون آن مشکل و غیر ممکن خواهد بود.

در اینکه امنیت نعمتی بدون جایگزین است کسی شک ندارد و از دغدغه های اصلی هر جامعه ای امنیت و آرامش بوده، امنیت مانند اکسیژن برای جامعه ضروری است؛ به همین دلیل، جامعه حاضر است هزینه های زیادی را در این راستا تحمل کند.

همچنین قرآن کریم امنیت را یکی از اهداف استقرار حاکمیت الله و خلافت و جانشینی صالحان و طرح امامت می شمارد و در آیات مختلف، مستقیم و غیرمستقیم به آن پرداخته شده و از ۶۲۳۶ آیه قرآن کریم ۸۵۳ مورد (۶/۱۲ درصد) پیرامون امنیت و ایمنی است. لذا یکی از دغدغه های انبیا و ائمه (ع) مسئله امنیت و آسایش جامعه بوده است و دوست داشته اند که مردم را از عواقب شوم ناامنی نجات داده و لذت شیرینی امنیت را به کام مردم بچشانند.

امنیت عامل مهم و پیش نیاز رونق تولید است. بنابراین جهش تولید و رونق اقتصادی در هم تنیده شده اند، و نیروی انتظامی به عنوان یکی از عاملان اصلی ایجاد نظم و امنیت در جامعه، می تواند نقش بسیار پر رنگی در تحقق جهش تولید داشته باشد و در راستای خواسته های مقام معظم رهبری قدم بردارد. تولید و جهش آن در جامعه ای که امنیت وجود داشته باشد معنا و مفهوم پیدا می کند، بنابراین از وظایف پلیس برقراری امنیت اقتصادی برای تولیدکننده و کار آفرین است و می تواند یکی از عاملان اصلی جهش تولید در جامعه باشد.

*سردار علی آزادی، فرمانده انتظامی کردستان
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جهش تولید و ارتباط آن با امنیت اجتماعی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.