اینجا ۱۲۰۰ نفر رایگان کار می کنند!



برخی از کارها، واقعا عجیب و قبول نکردن آن هم قابل قبول است، چرا که مگر می شود کسی ۱۴ سال از عمر خود را بدون دریافت حقوق و مزایایی، صرف کاری کند، ضمن اینکه برخی از خیران هم اعتقاد دارند ما حقوق می گیریم ولی نسیه است و قرار است آن طرف بگیریم چون گفته اند که می دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، سهیلا محمدی، «مهرانه» نامی آشنا که تداعی کننده بیم و امید است، بیم بیماری و امید به بودن حامی، حمایت کننده ای که با مشارکت بسیاری از مردم و خیران شکل گرفته و امروز به درخت تنومندی تبدیل شده که پناه بیماران در مقابل بیماری وحشتناکی مانند سرطان است.

انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان استان زنجان که به مهرانه مشهور است، فعالیت خود را از سال ۸۵ آغاز کرد و طی این سال ها با جلب اعتماد مردم که خیران و حامیان آن هستند آنچنان اوج گرفت که تبدیل به پناهگاه بیماران شده است، پناهگاهی که در حد توان خود از بیمارانی که پرونده ثبت شده در این انجمن داشته باشند در زمینه تهیه دارو، معیشت، … و همچنین بحث های روانی حمایت می کند.

با توجه به بالا بودن هزینه درمان بیماری سرطان و همچنین طولانی بودن مدت زمان درمان و اینکه این بیماری جزو بیماری های خاص محسوب نمی شود، فعالیت مهرانه مشخصا در حوزه درمان آغاز شده است.

انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان استان زنجان با همراهی خیران فعال در چندین کمیته فعالیت می کند که منابع انسانی، تبلیغات، قلک، بانوان، شهرستان،مددکاری، آموزش و پیشگیری از جمله این کمیته ها است که هر کدام از این کمیته ها زیرمجموعه های مختص به خود را در امور دارند.

از دیگر واحدهایی که انجمن مهرانه را یاری می کنند می توان به واحدهای بنر، جذب کمک های مردمی، فنی و مهندسی، آموزش تحصیلی، سایت، نشریه، سمعی و بصری و روابط عمومی اشاره کرد که این حوزه هم زیرمجموعه های خاص خود را ایجاد و برای پیشبرد امور از آن ها کمک می گیرد.

۶۱ نفر از اعضا هیأت امنا هستند که به همراه ۹ عضو هیأت مدیره و سه بازرس امور مهرانه را راهبری می کنند، بانیان تاسیس انجمن مهرانه بعد از گذشت حدود ۱۳ سال، حالا از اقداماتی که منجر به جلب اعتماد حداکثری خیران شده است، سخن می گویند.

سومین مسئله که باید به آن اشاره شود این است که مهرانه موفق به جمع کردن همه بیماران مبتلا به سرطان در استان زنجان شده است که در این راستا حدود هفت سال فقط از خیرین شهر زنجان کمک می گرفت و برای بیماران همه استان هزینه می کرد که بالاخره دفاتر شهرستان ها هم فعال و سطح کمک ها هم افزایش یافت.

اصغر وثوق با بیان اینکه مهرانه در همان آغاز با دو شاخصه توکل به خدا و تکیه بر مردم مسیر خود را طی کرده است، افزود: روشن شدن این مسیر در سایه این شاخصه ها موجب شد که مهرانه به جایگاه خوبی برسد، چرا که در سایه اهداف تعریف شده، مهرانه موفق به جذب نخبگان شهر زنجان در واحدهای مختلف از هیأت امنا گرفته تا کمیته ها شده است که جذب محبت و اعتماد این افراد از افتخارات مهرانه محسوب می شود.

در این راستا عصر یک روز پنج شنبه در محل کلینیک تخصصی مهرانه، میهمان مدیرعامل انجمن مهرانه بودیم که با سعه صدر ضمن تشریح نحوه فعالیت این انجمن، سوالات را پاسخ داد.

ارائه خدمات ویژه به بیماران بومی

تاکنون ۷ هزار و ۵۰۰ پرونده برای بیماران استان زنجان در مهرانه تشکیل شده است که سطح و نوع خدمات ویژه ای را از مهرانه دریافت می کنند ضمن اینکه به دلیل سابقه دریافت خدمات درمانی بیماران سه شهر میانه، تکاب و بیجار از زنجان، مهرانه شرایط را برای بیماران مبتلا به سرطان این شهرها هم به مانند استان طراحی کرده است.

مهرانه پرونده هایی هم در کلینیک دارد که مراجعان آن از داخل استان و یا دیگر استان ها هستند و سطح ارائه خدمات به مراجعان غیربومی متفاوت و فقط شامل استفاده از خدمات پاراکلینیکی و اسکان است.

طی مدت زمان فعالیت کلینیک حدود ۴ هزار پرونده تشکیل شده که حدود ۴۵ درصد از آن ها مربوط به بیماران خارج از استان است.

مردم زنجان بدانند به هیچ وجه پولی را که به مهرانه کمک می کنند برای بیمار خارج از استان هزینه نمی شود و این پول صرفا برای بیماران داخل استان هزینه شده و بیماران خارج از استان فقط در مورد اسکان در مهمانسرای زنجان و تهران از کمک های مردم زنجان که شامل صرف غذا است، بهره مند می شوند.

همچنین همه مراجعان به مراکز درمانی از جمله رادیوتراپی هزینه ای پرداخت نمی کنند و مهرانه هم در این قبال هزینه ای نمی کند و در قبال ارائه خدمات، مبالغی را از بیمه ها دریافت می کند.

ایرانی شدن مهمانسرای تهران

از زمان راه اندازی رادیوتراپی زنجان در کلینیک مهرانه، مهمانسرای تهران در اختیار بیماران دیگر نقاط کشور و در واقع همه ایرانیان قرار گرفته است و سالانه حدود ۸ هزار نفر روز بیمار در این مرکز پذیرش می شود که پذیرایی و اسکان برای آن ها رایگان است.

مهرانه از ابتدای راه اندازی مرکز درمانی و تا کنون ۲۰ میلیارد تومان خدمات درمانی رایگان، ۳ میلیارد تومان خدمات در مهمانسراها و حدود ۷۰ میلیارد تومان پول دارو و درمان برای بیماران هزینه کرده است.

و در مورد ساخت و ساز ارزش فعلی ساخت و سازها مثل کلینیک و سایر ساختمان ها از جمله قلک، بنر و مهمانسرا حدود ۲۵۰ میلیارد تومان کمک مردمی که تبدیل به ساختمان های متعدد و تجهیزات پزشکی شده و در اختیار مردم قرار گرفته و تبدیل کمک های کلان خیران به خدمت و بازگرداندن آن به خود مردم از افتخارات مهرانه محسوب می شود.

زنجان تنها استانی است که بیماران برای تامین دارو مشکلی ندارد، چرا که این اقلام توسط مهرانه تامین و در اختیار بیماران قرار می گیرد.

با وجود همه اقدامات انجام شده، مهرانه به هیچ وجه مستقل نیست، چرا که شرایط، مرتب در حال تغییر است و هزینه هایی که صرف حمایت از بیماران می شود هم افزایش یافته است.

اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل از همان ابتدای تاسیس انجمن نه تنها حقوقی دریافت نکرده اند بلکه همواره حامی این انجمن در مواقع مورد نیاز بوده اند.

مهرانه در صدد ترویج فرهنگ مهرانه در سراسر کشور است کما اینکه انجمن های حمایت از بیماران مبتلا به سرطان در دیگر استان ها از جمله اردبیل و … در حال تاسیس است و با توجه به اینکه زنجانی ها خسیس نیستند، تجربه مهرانه را در اختیار دیگر استان ها قرار خواهند داد.

کنار کشیدن دولت

فعالیت انجمن های خیریه در امور مختلف است و بخش کوچکی از آن در امور پزشکی ارائه می شود و تعداد خیریه های ایران نسبت به جمعیت آن کم است، چرا که در خیلی از کشورها خیریه ها فعال هستند و دولت امور اساسی را انجام می دهد و فعالیت در حوزه سرطان در همه دنیا امر شایعی است، ولی نکته مهم این است که باید نظارت شود.

تاکید می کنم نظارت بر خیریه های معمولی خوب است و گاها به اعمال محدودیت هم منجر می شود، عرض می کنم مهرانه ناظر مالیاتی دارد و به غیر از این خودمان هم نظارت می کنیم که حسابرسان قسم خورده رسمی دادگستری سالی یکبار امور مهرانه را حسابرسی می کنند، که از قضا خیر هم هستند.

مهرانه در امور مالی خیر ندارد

ضمنا مهرانه در امور حسابرسی و درمانی همکار خیر ندارد، هر چند ناظران حسابرسی خیر هستند ولی کارکنان امور مالی کارمند هستند.

مهرانه چون درآمد ندارد بنابراین مالیاتی هم پرداخت نمی کند چون تنها پولی که مهرانه دریافت می کند از بیمه ها است که صرف هزینه های کلینیک می شود.

اوقاف یک موسسه با ساز و کاری مشخص است، چرا که واقفان حوزه وقف اموال خود را مشخص می کنند ولی کار انجام شده در مهرانه نوعی «هبه» یعنی بخشش محسوب می شود.

مجوز مهرانه از نیروی انتظامی است و گزارش های مالی سالانه به این نهاد هم ارسال می کند و همین گزارش به استاندار و امام جمعه هم ارائه می شود و در نهایت مهرانه همه ریز حساب های خود را در روی سایت منتسب به خود منتشر می کند که قابلیت رؤیت برای عموم را هم دارد.

باید از مردم استان زنجان ساکن و غیر ساکن تقدیر شود، چرا که اعتقاد این مردم به انجام کار خیر ستودنی است و با وجود همه مشکلات همواره در کنار مهرانه هستند.

خاص ترین کمک؛ مادری که همه دارایی اش را بخشید

اول و آخر همه اقدامات خیر ماندگار انجام شده ربابه صادقی است که همه داشته خود که یک واحد مسکونی بود را بخشیده است.

از میان خیل عظیم خیران همراه مهرانه، که می خواهیم یک نفر را انتخاب کنیم، خیری که در بین همه نمونه است چرا که با وجود نداری و بی کسی همه دارایی خود را بخشیده است، هر چند دست همه خیران بوسیدنی است، ولی کار آن خانم اعجاب انگیز است و این کار این خیر بی نظیر قسمت مهرانه شده است، ضمن اینکه باید از دیگر خیران همراه مهرانه از جمله حاج علی اربابی و همچنین محمد حدیدیان و دیگرانی مانند دو جوان زنجانی مقیم تهران که دستگاه دوم رادیوتراپی را خریداری کردند هم تقدیر شود.

همکاری با محک

بیماران سرطانی زیر ۱۴ سال توسط محک پوشش داده می شوند و مهرانه در قالب یک تفاهمنامه در این امور با محک همکاری می کند.

در حال حاضر مهرانه دو پروژه عمرانی شامل ورزشگاه برای کمک به ترویج ورزش و سلامتی و همچنین موزه در راستای حفظ ارزش های مهرانه و نگهداری آن برای نسل آینده و کمک به زنده نگهداشتن فرهنگ زنجانی در دست احداث دارد.

نسخه یک میلیارد و ۸۰ میلیونی

من نسخه ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومانی دیده بودم، مهرانه کمک ۲۵۰ میلیون تومان هم کرده بود، ولی تا کنون نسخه یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومانی ندیده بودم، هدف از نقل این موارد اهمیت کمک های مردم زنجان را می رساند، چرا که خودم هم شنیده ام که مهرانه فلان شده است و مردم باید متوجه باشند که هزینه های دارویی بیماران نسبت به سال گذشته سه برابر شده است «هزینه دارویی یکسال منتهی به مهر سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان و هزینه این بازه زمانی برای مهر ماه سال جاری به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است» همه این موارد را گفتم تا مردم خیر استان زنجان بیشتر از قبل هوای بیماران مبتلا به سرطان را داشته باشند.

مهرانه ۲۳ دفتر فعال دارد

تعداد دفاتر مهرانه ۲۳ واحد است که در استان زنجان و سه شهر میانه، بیجار و تکاب فعالیت می کند، تعداد دفاتر مهرانه در برخی از شهرستان ها بیش از یک دفتر و گاهی تا پنج دفتر هم رسیده است.

میزان کمک های ماهانه خیران استان زنجان به مهرانه زنجان در حال حاضر از ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان است که این مبلغ صرف امور درمان، دارو، معیشت، تحصیل، اجاره خانه و … می شود.

بعد از سر و سامان بیماران، تهیه مهمانسرا، راه اندازی کلینیک که جزو اهداف طراحی شده مهرانه بود، فعالیت در حوزه پیشگیری از سال ۱۰ به بعد هم پیش بینی شده بود که محقق شده و طی چهار سال گذشته مهرانه در چهار حوزه تغذیه، دخانیات، تحرک و .. فعالیت می کند.

سرطان معده و سرطان سینه، سرطان های شایع در زنجان هستند که دلیل آن عدم توجه به تغذیه و تحرک بدنی ارزیابی شده است از این رو مهرانه فعالیت در این حوزه ها را مد نظر قرار داده است.

تعداد خیران فعال در حوزه پیشگیری ۱۵۰ نفر هستند که با همراهی یک کارمند فعالیت می کنند و در این راستا تا کنون موفق به ارائه آموزش به ۴۵ هزار دانش آموز با همکاری آموزش و پرورش و حدود ۴۰ هزار خانم در مورد راه های پیشگیری از سرطان سینه شده است.

ضمن اینکه مهرانه فعالیت های ورزشی خود را هم دنبال می کند که در این راستا روزهای سه شنبه و جمعه ورزش همگانی را در برنامه خود دارد.

صفر شدن شتاب ابتلا به سرطان در زنجان

آورده آموزش پیشگیری این بوده که مهرانه ادعا می کند به عنوان نخستین استان در ایران که شتاب ابتلا به سرطان به دلیل فعالیت های پیشگیری صفر شده است در حالی که در استان هایی با موقعیت مشابه شتاب فزاینده است.

در حوزه درمانی هم علاوه بر راه اندازی کلینیک، شیمی درمانی، آزمایشگاه، مهرانه مجوز دستگاه پت اسکن را گرفته و حدود یک تا یک سال نیم آینده در استان مستقر و به بهره برداری خواهد رسید که یک دستگاه فوق پیشرفته تشخیصی است که قیمت ریالی دولتی آن ۱۱ میلیارد تومان است که با ضمائم آن به ۱۵ میلیارد تومان خواهد رسید.

سفارت ژاپن

در مورد موضوع سفارت ژاپن هم باید سپاسگزار مردم استان زنجان باشیم، زنجان مفتخر به شور و شعور حسینی است از این رو است که وظیفه ما صیانت از عزت نفس بیمار و مردم استان است.

سفارت ژاپن برگه هایی را فرستاده بود که در ازای پر کردن آن ها، ۳۰۰ میلیون تومان به مهرانه کمک خواهد کرد.

مهرانه نامه محترمانه ای در رد این کمک ارسال و در آن تاکید کرد که مهرانه خودش کمک کننده است، مردم به مهرانه و مسؤولانش اعتماد دارند و تا کنون کمبودی احساس نکردیم مگر اینکه شرایط کنونی از این به بعد مشکلاتی را متوجه این انجمن خیریه بکند.

کمک خارجی به مهرانه

کمک هایی از طرف ایرانیان مقیم خارج از کشور به مهرانه شده است که ناشی از کار تصویری با نام قهرمان من بود که آورده زیادی را برای مهرانه داشت که زندگینامه همان خانم خیر نمونه « ربابه صادقی» است که همه داشته خود را وقف مهرانه کرد.

در مورد شتاب سرطان در زنجان تاکید می کنم که این استرس باید از روی استان زنجان برداشته شود که تجربه فعالان مهرانه ثابت می کند که این شتاب در زنجان صفر است و مطالب مطرح شده در مورد افزایش آمار مبتلایان به این بیماری در زنجان درست نیست.

آمار مبتلایان به این بیماری در استان هایی با وضعیت مشابه زنجان مانند اردبیل بیشتر است، سرب و روی عامل ایجاد بیماری هست ولی باید متوجه بود که سرطان یک بیماری مولتی فاکتوریال یا چند عاملی است و در این میان جالب است بدانیم که سیگار می کشیم و ورزش نمی کنیم ولی سرب و روی را عامل بیماری معرفی می کنیم.

شتاب بیماری را تایید نمی کنم چرا که با توجه به امکانات مهرانه حداقل ۹۰ درصد بیماران استان به مهرانه مراجعه می کنند و آمار این موضوع را تایید نمی کند، سرب و روی همه عوامل ابتلا به بیماری سرطان نیست.

آمار خیران

آمار خیران پشتیبان مهرانه ۲۳۰ هزار نفر هستند ولی خیرینی که در چرخه مهرانه فعال هستند یک هزار و ۲۰۰ نفر هستند و در مقابل این خیران، ۹۰ کارمند شامل پزشک، پرستار، موتوری، منشی و … هم داریم.

باز بودن در حسابداری مهرانه به روی مردم

در حسابداری مهرانه به روی مردم باز است، و ما آماده واگذاری میز حسابداری به هر کسی هستیم که می خواهد امور را بررسی کند.

هر کس ادعای دادن پاداش به اعضای هیأت مدیره را دارد، اگر ثابت کند که یک ریال چنین پرداختی شده حتما جایزه خواهد گرفت.

ضمن اینکه یک موقعی هم گفته می شود که اعضای هیأت مدیره برای فرار از مالیات در مهرانه فعالیت می کنند، من می پرسم که چرا یک فرد باید حدود ۱۴ سال از عمر خود را صرف کاری کند که مالیات ندهد آیا نمی تواند کار کرده و چندین برابر آن را درآمد کسب کند، تازه اگر کسی ثواب کثیر الهی را صرف اموری مانند مالیات کند به معنی واقعی ارزان فروشی کرده است.

هر کس مشکلات را مطرح کند در واقع چشم و گوش مهرانه است و مطرح شدن آن به شفاف سازی امور کمک خواهد کرد.

مهرانه آماده پاسخگویی مستدل است و در این انجمن هیچ امری دیمی نیست و یک هزار و ۲۰۰ خیر در مجموعه بدون دریافتی کار می کنند چرا باور نمی کنیم که خوبی هنوز هست و هیأت مدیره و روسای کمیته ها بدون دریافتی کار می کنند.

از دست رفتن محبوبیت مهرانه قابل ارزیابی است و خدا را شکر تا این مقطع اعتماد قاطبه مردم به این انجمن خیریه همچنان برقرار است و افزایش کمک های خیران با وجود این شرایط سخت، شاخصه این اعتماد است.

ضمن انجام برخی از کارها، واقعا عجیب است، و قبول نکردن آن هم قابل قبول است ، چرا که مگر می شود کسی ۱۴ سال از عمر خود را صرف کاری کند بدون دریافت، من یادم هست هفت بار در عرض پنج روز به تهران رفت و آمد کردم و در آن مقطع ۳۳ جلسه کاری برای مهرانه برگزار شد و بدانید اگر تعداد رفت و آمدها به ۷۷ بار و جلسات به ۳۳۰ جلسه هم افزایش پیدا می کرد عین خیالم هم نبود به همین دلیل برخی حق دارند که نپذیرند، ضمن اینکه برخی از خیران هم اعتقاد دارند ما حقوق می گیریم ولی نسیه است و قرار است آن ور بگیریم چون گفته اند که می دهند.

و سخن آخر

درهای مهرانه در روزهای آخر هفته برای بازدید عموم باز است

رسول احدی مسؤول واحد روابط عمومی مهرانه هم در این نشست تاکید کرد: حساسیت زیادی در مورد هزینه کرد کمک های خیران به مهرانه وجود دارد، چرا که کمک های انجام شده به مهرانه قابل توجه است و مسؤولان مهران آماده پاسخگویی هر ابهامی در این امور را دارند.

منکر نبود اشکال در کار نیستیم از این رو اگر مشکلات توسط خود مردم زنجان تذکر داده شود بهتر است و مطمئن باشند اگر برسیم به مشکل مطرح شده، حتما رسیدگی خواهد شد.

ادعا داریم که مجموعه توسط نهادهای مرجع نظارت می شود، ولی خوب نکات و دیدگاه های مردم همواره متفاوت و قابل توجه بوده است، اگر مشکلاتی هم هست سهوی است و حل آن نیاز به گفتن و گوشزد کردن دارد و حرف زدن در پشت سر مشکل را حل نخواهد کرد.

انتهای پیام/۷۳۰۰۴/ق/گ

پرسش و پاسخ در اینجا ۱۲۰۰ نفر رایگان کار می کنند!

گفتگو با هوش مصنوعی