افزایش گرد و غبار در خاورمیانه / پیش بینی با هوش مصنوعی - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، بهزاد لایقی امروز در همایش ملی تبیین راهبردهای اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار که در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد اظهار کرد: کشورهای خاورمیانه به دلیل ویژگی های اقلیمی همچون اقلیم خشک و نیمه خشک، بیابان های وسیع، بادهای شدید و خشکسالی های مکرر با مشکل گرد و غبار دست و پنجه نرم می کنند. این پدیده علاوه بر تأثیر بر سلامت، مشکلات جدی برای کشاورزی و اقتصاد منطقه به همراه دارد.

وی ادامه داد: عواملی چون اقلیم خشک، بیابان ها، وزش بادهای شدید، خشکسالی، کمبود پوشش گیاهی و افزایش دما به همراه فعالیت های انسانی مانند سدسازی، تغییر مسیر رودخانه ها، چرای بیش از حد دام و گسترش شهرها از عوامل اصلی بروز گرد و غبار در ایران و کشورهای همسایه است.

لایقی افزود: روند کنونی نشان می دهد که باید تا پنجاه سال آینده شاهد ادامه وضعیت اقلیمی و خشکسالی در این منطقه باشیم.

وی درباره اقدامات صورت گرفته برای مقابله با گرد و غبار گفت: از جمله این اقدامات می توان به همکاری های ملی و منطقه ای، راه اندازی سامانه پایش و پیش بینی گرد و غبار، تأسیس مرکز مطالعات هوا و اقلیم کشور در قم و راه اندازی مرکز ملی گرد و خاک در خوزستان اشاره کرد.

معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به راه اندازی سامانه پایش و هشدار گرد و غبار با استفاده از هوش مصنوعی، افزود: این سامانه تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید و پیش بینی ها و داده های آن بسیار دقیق تر خواهد بود.

وی در پایان گفت: پیش بینی می شود که وقوع گرد و غبار در ایران و خاورمیانه در آینده به طور چشمگیری افزایش یابد. بنابراین، علاوه بر اقدامات پیشگیرانه، لازم است که سامانه های پیشرفته برای پایش، هشدار و مدیریت بحران در راستای کاهش خسارات و پاسخگویی مناسب توسعه یابند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در افزایش گرد و غبار در خاورمیانه / پیش بینی با هوش مصنوعی - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی