۵۰ هزار تن آبزی سالانه در گیلان تولید می شود



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرانزلی، صمد درویشی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ۴ محور مهم عملیاتی در این اداره اظهار داشت: دو محور نخست فعالیتی شیلات استان گیلان در حوزه صید و صیادی و حوزه آبزی پروری است.

مدیرکل شیلات استان گیلان با بیان اینکه محور بازسازی ماهیان خاویاری و استخوانی و محور حفاظت از منابع جزء دیگر محورهای فعالیتی این اداره به شمار می روند خاطرنشان کرد: استان گیلان در حوزه صید و صیادی از سابقه ۱۰۰ ساله برخوردار است.

درویشی با بیان اینکه اقدامات صید و صیادی قبل از دریا از حوزه تالاب و رودخانه ها انجام می شد افزود: گیلان در حوزه آبزی پروری از سابقه ۵۰ ساله برخوردار است که برای نخستین بار دامپروری سفیدرود در سال ۱۳۴۵ واردات ماهیان گرمابی را از کشور مجارستان به استان داشت.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بازسازی ذخایر ماهیان در رودخانه های استان گیلان، نخستین بار این عملیات با حضور کارشناسان روسی در منطقه کیسم سفیدرود انجام شد و امروز دو رودخانه سفیدرود و پل رود جزء رودخانه های قابل مهاجرت برای ماهیان خاویاری هستند.

مدیرکل شیلات استان گیلان با تأکید بر اینکه سالانه حدود ۳٫۵ تا ۴ میلیارد مترمکعب آب شیرین از رودخانه سفیدرود استان وارد دریای خزر می شود ابراز داشت: امروز میزان تولیدات در صنعت آبزی پروری دنیا حدود ۸۰ میلیون تن بوده و در عرصه صید هم حدود ۹۱ میلیون تن است.



درویشی با اشاره به اینکه استان گیلان در حوزه تولید ماهیان گرمابی دارای رتبه سوم کشوری است ابراز داشت: این استان در حوزه تولید ماهیان زینتی نیز با ۳۲ میلیون تولید در رتبه دوم کشوری قرار دارد و البته عمده تولیدات ما در این بخش، ماهیان قرمز است که به تهران و کرج نیز صادر می شود.

وی با بیان اینکه استان گیلان در حوزه تکثیر ماهیان گرمابی نیز از رتبه نخست کشوری برخوردار است خاطرنشان کرد: در حال حاضر مزارع پرورش ماهیان خاویاری یکی از برندهای ملی و جزء عرصه های قابل توسعه در گیلان است.

شیلات استان گیلان به میزان اشتغال ایجاد شده در بخش شیلات اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون حدود ۱۲ هزار شغل مستقیم و ۳۶ هزار شغل غیر مستقیم در صنعت آبزی پروری استان گیلان ایجاد شده است.

درویشی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که به شکل جدی در دستور کار قرار دادیم برنامه پیوستن به مشاغل خرد خانگی با محوریت آبزی پروری در استان گیلان بود که در این راستا می توان یک برنامه تلفیقی بین بخش شیلات با بخش بوم گردی استان برای افزایش شغل ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه استان گیلان دارای ظرفیت ۷۵ هزار تنی در قالب پرورش ماهی در قفس است اظهار داشت: در حال حاضر میزان تولیدات آبزی پروری در گیلان بیش از ۵۰ هزار تن است و سالانه ۶ هزار تن صید ماهیان استخوانی در این استان داریم.

مدیرکل شیلات استان گیلان با اشاره به اینکه در حوزه آبزی پروری، میزان تولیدات ماهیان گرمابی استان حدود ۴۵ هزار و ۲۶۵ تن است گفت: میزان تولیدات ماهیان سردابی گیلان نیز بیش از ۶ هزار تن است که در مجموع ۵۲ هزار و ۱۹۶ تن ماهیان گرمابی و سردابی در استان گیلان تولید می شود.

درویشی با بیان اینکه تعداد مزارع پرورش ماهیان گرمابی در استان گیلان حدود ۵ هزار و ۳۱۲ مزرعه است تصریح کرد: تعداد مزارع پرورش ماهیان سردابی در استان گیلان حدود ۳۱۴ مزرعه بوده و در بخش پرورش ماهیان خاویاری نیز ۴۶ مزرعه و در بخش مشاغل خرد خانگی ۵۰۰ مزرعه موجود است.

وی با اشاره به اینکه تعداد مزارع تکثیر ماهیان گرمابی در استان گیلان حدود ۵ مزرعه و مزارع تکثیر ماهیان سردابی در این استان نیز حدود ۶ مزرعه است گفت: در این مسیر همواره تلاش کردیم تا میزان تولیدات را ارتقاء و عرضه را افزایش دهیم و برای تولید آبزیان باید نگاه مان رسیدن به یک توسعه کلانی باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع شیلات استان گیلان نیز در این نشست اظهار داشت: اداره کل شیلات استان گیلان یکی از باسابقه ترین ادارات تخصصی این استان است که برگرفته از نیازهای مردمی و اجتماعی بوده و هم اکنون بیش از ۴۰۰ نفر در این اداره مشغول به فعالیت هستند.

مهدی واعظی با بیان اینکه بدنه نیروی انسانی در شیلات گیلان یک بدنه با سابقه بالا است گفت: حدود ۹۷ درصد بدنه نیروی انسانی در اداره کل شیلات استان گیلان، مرد و حدود ۳ درصد هم خانم هستند البته حدود ۸۳ درصد نیروهای فعال در این اداره ایثارگر، جانباز و از خانواده گرانقدر شهدا هستند.

انتهای پیام/ن
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۵۰ هزار تن آبزی سالانه در گیلان تولید می شود» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.