دستورالعمل ساماندهی و امن‌سازی مراکز پرخطر تصویب شد



به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه هشتاد و ششمین کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور، دستورالعمل ساماندهی و امن سازی مراکز پرخطر به تصویب رسید. این دستورالعمل به منظور جلوگیری از وقوع حوادث و کاهش تهدیدات ناشی از مراکز پرخطر در کانون های جمعیتی تهیه شده است.

این دستورالعمل با تاکید بر ضرورت ساماندهی مراکز پرخطر که می توانند به دارایی ها، منافع و جان مردم آسیب برسانند، تنظیم شده است. مراکز پرخطر به چهار دسته تقسیم شده اند و شامل مراکزی می شوند که در صورت آسیب دیدن، گستره آسیب یا پیامدهای آن در سطح ملی، استانی، شهرستانی و محلی متفاوت خواهد بود.

هدف از این سند، تعیین سازوکارها و مسئولیت ها برای امن سازی و ساماندهی مراکز پرخطر، به ویژه در نزدیکی کانون های جمعیتی است. این دستورالعمل شامل تمامی دستگاه های اجرایی و زیرساخت های پرخطر بخش خصوصی می شود.

در این سند، تهدیدات از جمله اقدامات تروریستی، تهدیدات سایبری و عملیات پهپادی به عنوان مهم ترین تهدیدات برای مراکز پرخطر مطرح شده اند. همچنین، مخاطرات ناشی از فعالیت های شیمیایی، زیستی، پرتویی و انفجاری در این مراکز نیز به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.

تشکیل کارگروه ملی و استانی ساماندهی و خروج مراکز پرخطر

برای اجرای این دستورالعمل، کارگروه ملی ساماندهی و خروج مراکز پرخطر با مسئولیت وزیر کشور تشکیل می شود. این کارگروه وظیفه شناسایی، درجه بندی، ساماندهی و خروج مراکز پرخطر به بیرون از شهرها را بر عهده دارد. همچنین، کارگروه های استانی نیز با مسئولیت استانداران و فرمانداران برای اجرای این برنامه ها در سطح محلی تشکیل می شوند.

تصویب این دستورالعمل، گامی مهم در جهت کاهش مخاطرات و تهدیدات مراکز پرخطر و ارتقاء ایمنی و امنیت کانون های جمعیتی کشور است.

این دستورالعمل مشتمل بر هفده ماده و شش تبصره که در تاریخ ۱۹/۰۴/ ۱۴۰۳ در هشتادوششمین جلسه کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور به تصویب رسید، به استناد تبصره ۱ قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور با امضای سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس کارگروه دائمی پدافند غیرعامل کشور برای اجرا، ابلاغ شد.

برای دریافت فایل این دستورالعمل اینجا کلیک کنید.

پرسش و پاسخ در دستورالعمل ساماندهی و امن‌سازی مراکز پرخطر تصویب شد

گفتگو با هوش مصنوعی