تقویت نهادهای داوری و حکمیت، رویکرد امروز است



ایسنا/زنجان رئیس کل دادگستری استان زنجان گفت: تقویت نهادهای داوری و حکمیت، دستور کار دستگاه قضایی استان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دادگستری استان زنجان، حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی در همایش کاربرد عدالت ترمیمی در جرایم خشن که در سالن ولایت دادگستری زنجان بر گزار شد، با تبریک فرا رسیدن طلیعه چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، افزود: عدالت ترمیمی امروز یک ضرورت بوده و جایگاه آن در تشکیلات قضایی و حقوقی خالی است.

وی با اشاره به اینکه تقویت نهادهای داوری و حکمیت، دستور کار دستگاه قضایی استان است، تصریح کرد: از ۱۷۴ پرونده ارجاعی به این نهاد، تنها به یک پرونده اعتراض شده که نشان از جایگاه تأثیرگذاری ارزشمند این نهاد است.

صادقی نیارکی ادامه داد: کیفردهی اساسا باید بازدارنده باشد؛ چراکه اگر این امر محقق شد آمار وقوع جرایم کاهش خواهد یافت و بین کیفر عمومی و خصوصی تفاوت وجود دارد و این اصل مهمی است که کیفر نباید به دیگران تسری پیدا کند و اساس کیفر باید بر صلح و سازش، سریع و کم هزینه باشد.

رئیس شورای قضایی استان زنجان با بیان اینکه در گذشته آمار خشونت و جمعیت کیفری در استان بالا بود، اظهار کرد: برای کاهش این دو مقوله، نیازمند برنامه ریزی و تدبیر بود که در یک سال گذشته با تلاش های صورت گرفته، آمار خشونت ۴۲ درصد و جمعیت کیفری زندان ۳۰ در صد کاهش داشته که اقدامی ارزشمند و قابل توجه است.

وی از راه اندازی ستاد صبر، شورای سازش و داوری در استان خبر داد و گفت: امروز در استان ۲۹ موسسه داوری فعال است که این امر در گذشته صفر بوده، این یعنی کارکرد عدالت ترمیمی در مسیر صحیح خود قرار گرفته و تلاش می کنیم از همه ظرفیت نهادهای داوری استان استفاده کنیم.

رئیس کل دادگستری استان زنجان با اشاره به اینکه اقناع سازی علمی و منطقی از اهداف قوه قضاییه است، خاطرنشان کرد: استان زنجان در اجرای عدالت ترمیمی موفق عمل کرده است، لذا در این راستا جزو استان های برتر در کشور هستیم و منشأ این کاهش، خشونت ها و جمعیت کیفری در استان کار میدانی و عملیاتی بود.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تقویت نهادهای داوری و حکمیت، رویکرد امروز است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.