«<a href="/fa/dashboard/ در اسلام" class="text info">دموکراسی در اسلام</a>» منتشر شد / ارزش های دموکراتیک در ایده های شرعی



به گزارش خبرنگار مهر، نشر کرگدن کتاب «دموکراسی در اسلام» اثر سید خطاب و گری باوما را با ترجمه میلاد اعظمی مرام در شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۳۸۴ صفحه و بهای ۱۷۰ هزار تومان منتشر کرده است.

این کتاب با عنوان اصلی Democracy In Islam یکی از مجلدات مجموعه «اسلام پژوهی» نشر کرگدن به دبیر مهرداد عباسی را شامل می شود.

کتاب شامل فصل به ترتیب با این عناوین است: «نظریه سیاسی»، «مفهوم مشارکت دموکراتیک»، «ارزش های دموکراتیک در برخی از ایده های شرعی پایه»، «مشارکت در حقوق و فلسفه اروپایی»، «حقوق بین الملل اسلامی»، «واقعیت تاریخی در پرتو اصول اعلام شده» و «دین و سرچشمه های خشونت و تروریسم امروزی». نویسندگان برای طرح این موضوعات از منابع اهل سنت بهره برده اند.

در معرفی کتاب باید اشاره کرد که با مشاهده رفتار دولت هایی که خود را اسلامی می نامند، این پرسش مطرح می شود که «آیا اسلام با دمکراسی سازگار است؟» و مرتبط با آن اینکه «آیا اسلام با حقوق بشر سازگار است؟» تجدید حیات غیرمنتظره اسلام و ورود آن به سیاست، که در ربع آخر سده بیستم آغاز شد و سرعت گرفت، تأمل درباره فلسفه سیاسی و نظام حکومتی برآمده از قرآن و سیره پیامبر (ص) را ضروری ساخته است. بسیاری از مسلمانان مشتاق اند در اسلام منبع و انگیزشی برای حکومت دمکراتیک و حقوق بشر بیابند. این امر در نوشته های کسانی بازتاب می یابد که می کوشند ایمان اسلامی خود را با زندگی شان پیوند دهند.

نویسندگان این کتاب، سید خطاب از دانشگاه مونش استرالیا و گری باوما رئیس مرکز پژوهشی تروریسم جهانی در همین دانشگاه، با تشریح آن دسته از برنامه های سیاسی مروج دمکراسی و ارزش های بشری که ریشه در قرآن و سیره پیامبر (ص) دارند و با رجوع به عصر پیامبر (ص) و خلفای راشدین، و نیز با بهره گیری از بینش های کلامی روشنفکران مسلمان معاصر، می کوشند مبنایی اسلامی برای ارزش های انسانی به دست دهند. آنان در این کتاب صدایی معاصر به متون مقدس کهن می دهند، با این امید که نشان دهند توصیف مواجهه اسلام با مقولاتی مانند حقوق بشر و ارزش های دمکراتیک در قالب استعاره «برخورد تمدن ها» بیش ازپیش ساده انگارانه است.

در بخشی از مقدمه کتاب می خوانیم:

«دین در بیشتر نقاط جهان به شکل های گوناگون دوباره وارد سیاست شده است. سرنگونی شاه ایران و تلاش برای ایجاد حکومت متعهد محلی در الجزایر از علائم تاریخی این تجدید حیات است. اگر چه توجه رسانه ها و سیاست بیشتر به اسلام فعال سیاسی معطوف بوده است، تجربە تعهد سیاسی مجدد محدود به اسلام نیست. آیین کاتولیک نقشی مهم در براندازی رژیم کمونیست لهستان داشت؛ بودیسم در سریلانکا فعالیت سیاسی دارد؛ در هند نزاع بین گروه های دینی به برنامه های سیاسی شکل می دهد؛ و پروتستان های پنطیکاستی از اوایل دهە ۱۹۸۰ در ایالات متحده وارد قلمرو سیاسی شده اند.»
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««دموکراسی در اسلام» منتشر شد / ارزش های دموکراتیک در ایده های شرعی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.