پیرترین و جوانترین شهرهای یزد کدام است؟



تفت با ۱۸٫۸ درصد نرخ سالمندی، پیرترین شهر و اردکان با ۸٫۶ درصد جوانترین شهر استان یزد است.

به گزارش ایسنا، «محمدحسین غنیمت» معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد با اعلام این خبر گفت: استان یزد رتبه ۱۳ جمعیت سالمندی را در کشور دارد.

وی بیان کرد: امروز رشد سالمندی دو برابر رشد موالید در کشور است که در چشم انداز آینده جامعه را به سمت سالمندی حرکت می دهد.

غنیمت افزود: سن ۶۰ تا ۶۵ سالگی به عنوان سن سالمندی محسوب می شود و عدم توجه به بحث سالمندی در استان و کشور تهدیدی جدی برای توسعه اجتماعی است.

وی با اشاره به زنانه شدن سالمندی، گفت: در حال حاضر بحث امید به زندگی در ایران برای آقایان ۷۳ سال و برای زنان ۷۴ سال است.

معاون توانبخشی بهزیستی استان خاطر نشان کرد: سالمندان زن بواسطه توجه کمتر خانواده و نداشتن منبع درآمد جزء آسیب پذیرترین سالمندان هستند.

وی با بیان این که ۳۸ درصد معلولیت های استان معلولان جسمی - حرکتی شامل می شوند، خاطرنشان کرد: پس از آن معلولان ذهنی ۲۶ درصد ، ناشنوایان ۱۴درصد، نابینایان ۱۳ درصد و مابقی معلولان روانی مزمن هستند.

غنیمت افزود: معلولیت و بیماری اختلالی مرتبط با افراد همزاد با بشر بوده است و عوامل مختلفی دلیل آن بوده است که مشکلات متعددی داشته است.

وی تصریح کرد: بر اساس آمارهای دنیا حدود ۵ و نیم درصد از جامعه دچار محدودیت های آشکار هستند.

معاون توانبخشی بهزیستی استان با اشاره به جمیعت ۵۰ هزار نفری افراد دارای معلولیت آشکار در استان، گفت: از این تعداد نیمی از آنها مستقیم تحت حمایت و پوشش بهزیستی هستند و مابقی نیز به صورت موردی از خدمات بهره مند هستند.

وی کمک هزینه کاشت حلزون، آموزش ناشنوایان، ارائه سمعک و کمک هزینه تحصیلی را از جمله خدمات بهزیستی به افراد ناشنوا و کم شنوا بیان کرد و افزود: دو مرکز خانواده و کودک ناشنوا در یزد و یک مرکز به صورت مشترک در میبد و اردکان وجود دارد که در این مراکز آموزش های توان بخشی، گفتار درمانی و آموزش به خانواده ها ارائه می کنند.

غنیمت در پایان تصریح کرد: با اجرای طرح غربالگری ناشنوایی نوزادان بدو تولد و خدمات توانبخشی در استان ورودی کودکان سه تا شش سال در مراکز یاد شده به صفر رسیده است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در پیرترین و جوانترین شهرهای یزد کدام است؟

گفتگو با هوش مصنوعی