خلأ سامانه شفاف اطلاعاتی برای دانش بنیان کردن صنعت نفت



به گزارش خبرگزاری مهر، متن بیانیه انجمن شرکت ها و مؤسسه های پژوهشی و دانش بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا) به شرح زیر است:

«در سالیان ابتدایی گام دوم انقلاب، روی کار آمدن مجلس انقلابی و دولت مردمی، امیدواری فراوانی در شرکت های دانش بنیان و مجموعه های فعال در حوزه پژوهش و فناوری ایجاد کرده است.

شرکت ها و مجموعه هایی که همواره به عنوان راهکار اصلی پیشرفت کشور مورد توجه و عنایت ویژه مقام معظم رهبری بوده اند، معظم له در دیدار اخیر خود با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در دهم بهمن ماه به شایستگی به وضع نامطلوب فناوری در صنعت نفت اشاره کردند و مسئولان صنعت نفت کشور را به استفاده از توانمندی های فناورانه موجود در کشور برای دانش بنیان کردن صنعت نفت فراخواندن.

پیرو بیانات ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب و ضمن قدردانی صمیمانه از حمایت های ایشان از مجموعه های دانش بنیان و فناور، اعضای انجمن شرکت ها و مؤسسه های پژوهشی و دانش بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا) به عنوان یک نهاد صنفی و تخصصی بر خود فرض می دانند ضمن تلاش حداکثری و شبانه روزی برای تحقق توصیه های معظم له مبنی بر دانش بنیان کردن صنعت نفت، فراهم کردن زمینه لازم برای این مهم را از مسئولان وزارت نفت و شرکت های تابعه مطالبه و پیگیری کنند.

در این مسیر بیان چند نکته به عنوان رئوس مطالبه گری ضروری به نظر می رسد: در حال حاضر علاوه بر ظرفیت های ارزشمند موجود در دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و شرکت های دولتی و خصوصی بزرگ، توانمندی های بالفعل و عملیاتی بسیاری در مجموعه شرکت های دانش بنیان و فناور فعال در صنعت نفت کشور وجود دارد که بدون نیاز به حمایت ویژه ای و تنها با اعتماد و میدان دادن وزرات نفت و شرکت های تابعه به آنها از طریق عقد قراردادهای اجرایی و عادلانه، می توان علاوه بر رفع نیازهای داخلی کشور، موجب ایجاد اشتغال پایدار جوانان تحصیلکرده و صادرات کالا و خدمات فناورانه به کشورهای نفتخیز را فراهم نمود. انجمن اپنا آمادگی دارد، مصادیق بسیاری را در زمینه تولید انواع مواد شیمیایی، نرم افزارهای کاربردی، خدمات فنی مهندسی، ساخت تجهیزات و طراحی فرایندها به وزارت نفت معرفی کند.

هم اکنون یکی از خلأهای مهم برای دانش بنیان کردن عملیاتی صنعت نفت، نبود سامانه اطلاعاتی شفاف، جامع و در دسترس است. سامانه ای که اولویت ها، نیازمندی ها و توانمندی های فناورانه را بر مبنای تجارب گذشته، وضعیت فعلی و با نگاه به آینده شناسایی نماید و در دسترس همه ذینفعان قرار دهد، تا از موازی کاری و دوباره کاری ها (اتلاف زمان، هزینه و منابع) جلوگیری شود و جهت گیری های کلی و جزئی به وضوح مشخص گردد؛ انجمن اپنا برای این سامانه، الگوی پیشنهادی آماده نموده است.

لزوم عملگرایی مدیران و پرهیز از کارهای نمایشی، کلی گویی و عدم شفافیت که آفت بزرگی است و در گذشته مدیران درگیر آن بوده اند و در مواردی موجب ناامیدی مجموعه های دانش بنیان شده است، بنابراین انتظار از مجلس انقلابی و دولت مردمی این است که در یک فضای آرام و کارشناسی، به دور از هیاهوی خبری، از نظرات نخبگان و تجارب شرکت های دانش بنیان به منظور تهیه قوانین، مقررات، سیاستگذاری و تدوین دستورالعمل ها و آئین نامه های اجرایی به صورت واقعی و در عمل استفاده شود.

اصلاح آئین نامه ها و دستورعمل های نامناسب که مانع ورود شرکت های دانش بنیان به مناقصات می شود و همچنین اصلاح روال واگذاری پروژه ها و تعریف نقش و بودجه مشخص برای این شرکت ها و نظارت دقیق بر تخصیص کامل و درست آن ضروری است؛ در عین حال ایجاد انگیزه در مدیران صنعت نفت جهت استقبال از محصولات و خدمات دانش بنیان، و همزمان حمایت از تصمیمات این مدیران ریسک پذیر و پوشش ریسک های مترتبه با روش های علمی چون بیمه ها امری اجتناب ناپذیر می نماید.

در پایان لازم است از رویکرد دلسوزانه و دغدغه مند مدیران جدید دولت مردمی و مسئولین وزارت نفت به ویژه در بخش پژوهش و فناوری در مدت چند ماهه اخیر که به گرمی پذیرای شرکت های دانش بنیان و فناور بوده اند صمیمانه قدردانی نمائیم و بدینوسیله ضمن پیگیری برای تداوم این رویه و بهبود هر چه بیشتر آن، آمادگی کامل انجمن را برای همکاری نزدیک با آنها اعلام می داریم، امید است با تعامل حداکثری بین انجمن و وزارت موجبات تحقق دانش بنیان شدن صنعت نفت را فراهم آوریم.»
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «خلأ سامانه شفاف اطلاعاتی برای دانش بنیان کردن صنعت نفت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.