بقاء و رونق گردشگری تالاب «آق گل» دغدغه مسئولان محیط زیست است



به گزارش خبرنگار مهر، رضا دانش پژوه در بازدید خبرنگاران از تالاب «آق گل» ملایر و برنامه پرنده نگری با تلسکوپ و پاکسازی کناره های اطراف این تالاب با بیان اینکه تالاب آق گل بزرگترین تالاب فصلی استان همدان است اظهار کرد: ظرفیت دریاچه تالاب بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هکتار و وسعت حواشی آن نیز بیش از ۸۰۰ هکتار است.

رضا دانش پژوه افزود: پرندگان این تالاب به سه دسته پرندگان خشک زیست، آبزی و تابستان گذر هستند که شامل ۷۲ گونه می شود.

وی با تاکید بر اینکه بقای تالاب و رونق گردشگری آن دغدغه امروز مسئولان محیط زیست است گفت: امیدواریم بتوانیم تالاب را از حالت فصلی به صورت دائمی درآوریم که البته این امر میسر نمی شود مگر اینکه حق آبه تالاب که در حدود ۲ میلیون مترمکعب است سالانه توسط وزارت نیرو تأمین شود.

رئیس اداره نظارت بر امور وحوش اداره کل محیط زیست استان همدان با اشاره به برنامه عملیاتی اکوتوریسم و گردشگری تعریف شده برای تالاب آق گل بیان کرد: گام های مطالعاتی مدیریت زیست بومی تالاب آق گل در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه همدان دارای دو تالاب فصلی آق گل و چمشور در همدان و اسدآباد است، عنوان کرد: از دیگر تالاب های استان تالاب پیرسلمان، شیرین سو، سد کلان ملایر، سد اکباتان و آبشینه است و آب بندهای نصب شده در رودخانه گاماسیاب نیز ارزش زیست بومی این رودخانه را بالا برده است.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه های مسئولان حفظ تالاب و از فصلی به دائمی تبدیل شدن آن است، اضافه کرد: عدم برداشت از آب تالاب می تواند منجر به حضور گردشگر در منطقه شود.

پرسش و پاسخ در بقاء و رونق گردشگری تالاب «آق گل» دغدغه مسئولان محیط زیست است

گفتگو با هوش مصنوعی