از نبود کشتارگاه صنعتی در گناباد تا ایجاد زنجیره شترمرغ- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، رمضانعلی قاسمی همزمان با هفته کشاورزی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بیشترین خدمات جهاد کشاورزی در روستاها صورت گرفته و امروز در هر گوشه و کنار کشور آثار خدمات جهاد سازندگی مشهود است.

وی افزود: در شهرستان گناباد ۲۵ هزار هکتار زمین قابل کشت داریم و ۳۳۵۰ هکتار زعفران و ۱۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت سماق داریم که سبب شده تا گناباد را به عنوان پایتخت سماق کشور بشناسند.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد عنوان کرد: در سال ۳۰۰۰ تن تخم مرغ تولید و رتبه ۷ استان را در اختیار داریم، همچنین بیش از ۶۵ هزار تن تولید شیر در سال ما را به رتبه سوم استان رسانده و تولید شیر شهرستان باعث شده تا دو کارخانه فرآوری شیر در گناباد فعال باشند، همچنین ۲۲۰۰ تن تولید گوشت قرمز در شهرستان را داریم.

قاسمی خاطرنشان کرد:باید الگوی کشت تغییر کند و با این شوری آب و کاهش آن نمی توان گندم،جو و زعفران کشت کرد که در همین راستا در منطقه پسکلوت الگوی کشت به پسته تغییر پیدا کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد بیان کرد: شرکت تعاونی پسته کاران با حضور کشاورزان گناباد شکل گرفته و امسال ۶۲۰۰ تن پسته خشک برداشت کردیم.

قاسمی عنوان کرد: زنجیره شترمرغ برای اولین بار در شهرستان گناباد در حال اجرا است، ایجاد کشتارگاه صنعتی دام توسط شرکت تعاونی دامداران در حال احداث است، اما در حال حاضر برای کشتار بیشتر دام های شهرستان با مشکل روبه رو هستیم.

وی ادامه داد: اعتبار ۱۱ میلیارد تومان برای لایروبی قنوات و مرمت آن اختصاص یافته است و هم اکنون ۳۳ رشته قنات در حال اقدامات لایروبی و مرمت است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد تصریح کرد: امسال نزدیک به ۳۸۰ جعبه تخم نوغان توزیع شده که نزدیک به ۱۸ تن پیله در شهرستان تولید شده است.

وی ادامه داد: طرح از فجر تا فطر در شهرستان اجرا شد، در این طرح ۱۶ تن شکر برای قنادی ها، گوشت گوساله ۲۰ تن، مرغ منجمد ۷۱ تن، ۹۷ تن برنج و ۶ تن تخم مرغ به بازار تزریق شد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد در خصوص گلایه های مردمی برای کمبود نیرو در مراکز خدمات جهاد کشاورزی روستاها و تعطیلی آن بیان کرد: مراکز خدمات غیردولتی در مراکز جهاد کشاورزی روستاها مستقر می شوند، ما در شهرستان ۳ تا ۴ مرکز غیردولتی داریم که در بیمرغ یکی مستقر شده و به زودی نیز در مرکز زیبد و کاخک خدمات غیردولتی مستقر خواهند شد تا در بخش فنی کمک حال کشاورزان باشند، لذا قرار نیست مرکزی بخاطر کمبود نیرو منحل شود.

قاسمی در خصوص راه اندازی دامشهر در شهر جدید روشناوند با توجه به مشکلات آب در این شهر عنوان کرد: زمین برای دامشهر تحویل دامداران شهر روشناوند قرار گرفته تا نسبت به احداث آن اقدام کنند.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد با بیان این مطلب که بیش از پنجاه درصد اعتبارات بنیاد برکت استان در گناباد جذب شد بیان کرد: کل اعتبارات بنیاد برکت در استان ۵۷ میلیارد تومان بوده که ۲۷٫۵ میلیارد تومان توسط گناباد جذب شده است.

وی افزود: در اعتبارات دامدار کارت با جذب ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات جذب شد و در جذب و معرفی به بانک مقام دوم استان را کسب کردیم.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: با کاهش شدید دمای هوا به ۱۸_ درجه بیش از ۳هزار ۵۳۰ هکتار مزارع جو و گندم شهرستان و ۳هزار ۶۰۰ هکتار مزارع زعفران شهرستان گناباد دچار سرمازدگی شدند.

مدیر جهد کشاورزی گناباد خاطرنشان کرد: در سطح شهرستان بیش از ۱۵۰ هزار دام سبک و سنگین داریم که این مهم می تواند در حوزه تامین گوشت کمک شایانی به استان کند، ولی موضوعی که کار را با سختی روبه رو کرده نبود کشتارگاه صنعتی در این شهرستان است.

قاسمی بیان کرد: تنها ۱۰ درصد از دام گناباد در این شهرستان ذبح می شوند و مابقی توسط دامداران به کشتارگاه های سطح استان جهت ذبح منتقل می شوند.

وی ادامه داد: نزدیکی گناباد از مسیر جاده دوغارون حتی این ظرفیت را دارد تا با احداث کشتارگاه صنعتی از استان های همجوار نیز در شهرستان کار ذبح و بسته بندی انجام و صادرات صورت گیرد.

انتهای پیام/۲۸۲/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «از نبود کشتارگاه صنعتی در گناباد تا ایجاد زنجیره شترمرغ- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.