«زردی چمن سلطانیه» تهدیدی برای محیط زیست زنجان / ریرگزدها افزایش یافت- اخبار زنجان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، سید حسن حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته منابع طبیعی اظهار داشت: با توجه به اینکه جنگل ها ریه های زمین هستند اما متأسفانه در وضعیت خوبی قرار ندارند و هزاران میلیارد درخت از عرصه کل زمین به دست انسان ها نابود شده است.

وی افزود: در این زمینه کنوانسیون های مقابله با تغییر اقلیم و بیابان زایی برای مقابله با این بحران تشکیل شد که کاشت هزار میلیارد درخت تا افق ۲۰۳۰ در کشورهای مختلف با توجه به استعداد، اقلیم و گنجایشی که دارند، در این طرح مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: شروع این طرح در کشور از سال آینده با ۲۵۰ میلیون اصل نهال به مدت چهار سال خواهد بود که سهم استان زنجان در این طرح هفت میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال برآورد شده است.

وی بیان کرد: افزایش سطح جنگل به میزان ۱٫۴ میلیون هکتار و افزایش سرانه جنگل از یک هزار و ۷۰۰ متر مربع به یک هزار و ۹۰۰ متر مربع، حفاظت منابع آب، خاک و ذخایر ژنتیکی و جانوری، کاهش فرسایش خاک و ارتقای امنیت زیستی، تامین بخشی از نیاز چوبی کشور از اهداف این طرح است.

حسینی با بیان اینکه تا ۲۰ سال آینده مشکل ما بعد از مشکل آب مطالبه مردم اکسیژن و هوای پاک خواهد بود افزود: با توجه به خشکسالی ها و تغییرات اقلیمی در حال حاضر استان ما در طول سال با ریز گردهای بسیاری مواجه است که در سال جاری بیش از ۵۰ روز در استان هوای ناسالم داشتیم و آب و هوای ما مانند استان های کویری شده است.

وی افزود: تولید و توزیع نهال رایگان در شروع طرح کاشت یک میلیارد درخت با منابع طبیعی خواهد بود که عمده نگرانی ما در این طرح نگهداری نهال ها خواهد بود که این امر نیز با کمک صدا و سیما و رسانه ها برای تشویق مردم و ترغیب مردم برای حفظ درختان خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در خصوص نوع نهال ها ی کشت شده در این طرح گفت: این نهال ها از نوع غیر مثمر هستند چون سیاست سازمان جنگل ها، مراتع توسعه فضای سبز و ارتقای سرانه فضای سبز است که طبق استاندارد فضای سبز باید ۲ هزار و ۳۰۰ متر در خاورمیانه باشد اما این عدد به یک هزار و ۷۰۰ متر می رسد که با استانداردها فاصله زیادی داریم و باید به آن عدد برسیم.

وی ادامه داد: از اهداف کاشت درختان غیر مثمر ثمر این است که این درختان بیشترین اهداف ما را در کاشت تأمین کرده با توجه به اینکه بیشترین جذب آب را داشته و کمترین رسیدگی را نیز دارد.

حسینی در خصوص خشک شدن چمن سلطانیه ابراز داشت: خشک شدن این چمنزارها مشکلات زیست محیطی را افزایش داده است و ما شاهد ریزگردها هستیم و احیای آن نیز از عهده یک سازمان خارج است و یک کار گروهی را می طلبند.

وی با بیان اینکه از ۲ هزار هکتار، فقط یک هزار و ۳۰۰ هکتار از چمن سلطانیه باقی مانده است گفت: به علت تغییرات اقلیمی، محدود و مسدود شدن حق آبه چمن سلطانیه و همچنین حفر چاه های غیر مجاز باعث شده است این چمن خشک شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در ادامه با بیان اینکه طرح مطالعاتی در این زمینه با اعتبار ۲۷۹ میلیون تومان در حال انجام است گفت: برای نجات این چمن قرق ۱۰۰ درصد لازم است که در این راه نیز موانع بسیاری وجود دارد و همچنین به دنبال گرفتن حق آبه های آن هستیم که متأسفانه به دلیل خشکسالی نیز در این زمینه با موانع و محدودیت های بسیاری مواجه هستیم.

وی به نهالستان کوشکن اشاره کرد و گفت: این نهالستان جزء نهالستانهای مادر است که در مجموع ۳۵ هکتار عرصه مفید دارد و به شرط تأمین نیروی کارگر و آب می توانند بالاتر از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نهال تولید کند.

انتهای پیام/ن
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««زردی چمن سلطانیه» تهدیدی برای محیط زیست زنجان / ریرگزدها افزایش یافت- اخبار زنجان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.