شناسایی36 کودک کار در بیرجند



حسن شرفی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: کودکان زباله گرد فقط به زباله گردی و جمع آوری ضایعات مشغول هستند و کودکان کار به هر کاری از قبیل دستفروشی، گل فروشی و تکدیگری مشغول می شوند.

وی با بیان اینکه بیشتر کودکان کار در رده سنی ۸ تا ۱۵ سال هستند، ادامه داد: اکثر این کودکان با توجه به فرهنگ افاغنه که کودک باید از سنین کودکی کار کند، جز اتباع افغانستانی هستند. بیشتر این کودکان جزء خانواده های کم درآمد، اقشار ضعیف جامعه بوده که در تأمین هزینه های زندگی دچار مشکل هستند و کودک با کار کردن به اقتصاد خانواده کمک می کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: ۳۶ کودک کار در مرکز استان شناسایی شده اند که خوشبختانه نسبت گذشته تعداد آنها کاهش داشته است.

اجرایی شدن طرح توانمندسازی کودکان کار و خیابان از سال ۱۴۰۰

شرفی با اشاره به اینکه در سال های گذشته تعداد کودکان کار در خیابان بسیار زیاد بودند ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ با اجرای طرح «ارائه خدمات توانمندسازی به کودکان کار و خیابان و خانواده های آنان» با اولویت کودکان شناسایی شده اند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به گشت زنی های شبانه تیم تخصصی مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده مهرآفتاب تحت نظارت اداره کل بهزیستی استان، خوشبختانه تعداد بسیار کمی از کودکان در شهر دیده می شوند گفت: عمده ترین دلیل آن را می توان شرایط نامساعد و نابسامان اقتصادی و گرانی های اخیر دانست.

شرفی عنوان کرد: با توجه به نزدیک شدن به ایام سال نو برای کاهش آسیب های ناشی از حضور کودکان در خیابان در قدم اول افزایش گشت زنی در خیابان ها در دستور کار مرکز قرار داشته است.

ریشه یابی دقیق علت حضور کودکان در خیابان و توانمندکردن خانواده های آنان

وی اظهار کرد: در قدم های بعدی نیز می توان با تأکید بر ریشه یابی دقیق علت حضور کودکان در خیابان و توانمندکردن خانواده های آنان از طریق پرداخت وام اشتغال و یا سرمایه کار و همچنین تلاش برای بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه و پر کردن اوقات فراغت کودکان از حضور آنها در خیابان ها جلوگیری کرد.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: اداره کل بهزیستی استان اجرای موفق طرح «گشت زنی های شبانه جهت شناسایی کودکان حاضر در خیابان ها و سر چهارراه ها» را مرهون همکاری و همراهی استانداری، دادگستری، شهرداری، اداره مهاجرت و گذرنامه استان و اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی است و نیازمند همکاری سایر دستگاه های همکار در امر ساماندهی کودکان کار با توجه به وظایف تعریف شده مطابق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی است.

به کودکان کار و خیابان کمک نکنید!

شرفی عنوان کرد: مهمترین چالش عدم اطلاع و آگاهی شهروندان در بحث کمک نکردن به کودکان کار است، چرا که کمک های نقدی به کودکان حضور در خیابان ها باعث تشویق و ترغیب آنها جهت حضور بیشتر در خیابان و کسب درآمد می شود.

وی ادامه داد: از دیگر چالش های موجود می توان به همکاری کمرنگ برخی از دستگاه های همکار در امر ساماندهی کودکان کار، اعتبارات کم و ناکافی برای اجرای روند توانمندسازی برای هر کودک و خانواده وی اشاره کرد.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: همشهریان می توانند کمک های نقدی و غیرنقدی خود که پرداخت مستقیم آن به کودکان کار موجب تشویق و افزایش حضورکودکان در خیابان می شود را به موسسه تحت نظارت این اداره کل که دارای مجوز مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده آنهاست پسپارند. امیدواریم با مدیریت صحیح کمک های مذکور، بتوان گام مؤثری در راستای توانمندسازی کودکان کار و خانواده های آنان برداشت.

انتهای پیام/ ۲۵۷
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شناسایی36 کودک کار در بیرجند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.