بافت تاریخی دهدشت ساماندهی می شود / ضرورت توجه ملی به این بافت



به گزارش خبرگزاری مهر، مجید صفایی در نشست با معاون میراث فرهنگی کشور، افزود: بیش از ۲ هزار آثار تاریخی شناسایی شده در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد بیش از ۶۵۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

صفایی به ظرفیت های آثار تاریخی کهگیلویه و بویراحمد اشاره و ابراز داشت: سالانه تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی از مکان های تاریخی کهگیلویه و بویراحمد بازدید می کنند.

وی با بیان اینکه موزه یاسوج با برخورداری از آثار و شواهد به جای مانده از گذشتگان با فرهنگ این بخش از مرز و بوم ایران ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر دارد، گفت: از مسئولین کشور تقاضا داریم نگاه ویژه ای در خصوص تخصیص اعتبار برای تکمیل موزه جدید باستان شناسی استان داشته باشد.

صفایی به بافت تاریخی بلاد شاپور در مرکز شهرستان کهگیلویه اشاره کرد و گفت: بافت تاریخی دهدشت با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی ایران به شمار می آمد، اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.

سرپرست میراث فرهنگی استان با تاکید بر اینکه به دنبال جذب اعتبار ملی برای ساماندهی بافت تاریخی دهدشت هستیم، افزود: در این اقدام هم نیاز مند توجه ویژه مسئولین ملی هستیم.

صفایی ایجاد موزه نفت در گچساران را از دیگر برنامه های این اداره کل عنوان کرد و گفت: به زودی این پروژه با حضور مسئولین کشوری و استانی در شهر گچساران کلنگ زنی می شود.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در این دیدار نیز از آمادگی وزارت میراث فرهنگی برای توجه به حفاظت، مرمت و ارتقای کیفیت بافت تاریخی دهدشت خبر داد و گفت: در آینده از نزدیک پروژه های میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد بازدید می شود.

محمد حسن طالبیان افزود: تلاش می کنیم با تعامل با مسئولین استان کهگیلویه و بویراحمد در جهت توسعه کمی و کیفی میراث فرهنگی متناسب با تاریخ کهن این منطقه گام برداریم.

پرسش و پاسخ در بافت تاریخی دهدشت ساماندهی می شود / ضرورت توجه ملی به این بافت

گفتگو با هوش مصنوعی