مرمت بازار تاریخی زنجان باید در اولویت قرار بگیرد



به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علی خاتمی گفت: میراث فرهنگی به عنوان بخشی از گذشته ما باید همواره موردتوجه قرارگیرد و آثار تاریخی و فرهنگی همچون بازار زنجان جزو سرمایه های اصلی استان و کشور محسوب می شود که ساماندهی، حفاظت و مرمت بازار بزرگ زنجان باید از اولویت های اداره کل میراث فرهنگی باشد و در جریان مرمت و بازسازی بازار زنجان، باید حفظ هویت تاریخی، معماری و بافت قدیمی این مجموعه با رعایت ضوابط و قوانین موردتوجه قرار گیرد. جلوگیری از تخریب آثار تاریخی و حفظ و مرمت این بناهای ارزشمند به شکل شایسته می تواند به رونق گردشگری استان کمک شایانی کند.

وی افزود: زیرساخت های گردشگری استان به واسطه ظرفیت های ارزشمندی که دارد بسیار نیازمند توجه است و باید زیرساخت های جدید برای جذب و ماندگاری گردشگران ایجاد شود.

خاتمی بیان کرد: رونق تولید صنایع دستی علاوه بر ارتقای سطح درآمد افراد می تواند منجر به رونق اقتصادی صنعتگران شود. صنایع دستی امروزه بهترین ابزار برای چرخاندن اقتصاد خانواده هاست و باید آن را به نسل های آینده منتقل کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: در سال گذشته ۱۵ بنای تاریخی در استان زنجان مرمت شد و مردان نمکی و ۵۰ شیء و سکه در موزه ذوالفقاری مورد پاک سازی، رنگ سنجی و مستند نگاری قرار گرفت و ۶۵۰ قلم شیء تاریخی فرهنگی استان هم در سامانه جام ثبت شد.

امیر ارجمند افزود: در سال گذشته اثر ناملموس، ۶ اثر منقول، ۸ اثر غیرمنقول و ۶ اثر طبیعی به ثبت رسید و مجموع آثار ثبتی استان زنجان به عدد ۸۷۹ اثر رسید و نزدیک به دو هزار و ۱۶۲ مورد پایش یگان حفاظت در خصوص حفاظت از آثار تاریخی انجام شد. به منظور دستیابی به داده های فرهنگی و تاریخی، سال گذشته کاوش ها و پژوهش های باستان شناسی زیادی هم انجام شد.

در این برنامه تندیس حافظان میراث از طرف اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان به آیت الله علی خاتمی نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان زنجان اهدا شد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مرمت بازار تاریخی زنجان باید در اولویت قرار بگیرد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.