پیشرفت تکنولوژی در سیستم محاسباتی کلان داده چالش اصلی کشور / بروزرسانی در دستور کار وزارت علوم



معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ایجاد شبکه ای از سیستم محاسباتی کلان داده، گفت: یکی از چالش های این سیستم پیشرفت فناوری های مرتبط با آن است که پشتیبانی از این شبکه به منظور به روز رسانی در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.

دکتر مسعود برومند در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در برخی از دانشگاه های کشور سیستم HPC یا High Performance Computing (سیستم های محاسباتی کلان داده) راه اندازی شده است، افزود: مجموعه های دانشگاهی و پژوهشگاهی بیشترین ظرفیت را برای کاربرد سیستم های محاسباتی کلان داده دارند.

وی در عین حال سرعت بالای تغییر فناوری را از ویژگی های چنین سیستم هایی دانست و اظهار کرد: سیستم های محاسباتی سریع و موازی این ویژگی را دارند که به دلیل سرعت بالای توسعه فناوری ها، به زودی قدیمی می شوند؛ از این رو چنین سیستم هایی خیلی زود از رقابت پذیری خود خارج می شوند.

برومند ادامه داد: از این رو امکان پذیر نیست که در همه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی سیستم های HPC راه اندازی شود و نیاز به شبکه سازی و ارائه خدمات مناسب به مراکز پژوهشی و دانشگاه ها است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، خاطر نشان کرد: بر این اساس لازم است تا پشتیبانی های لازم برای تهیه قطعات و امکانات لازم جهت به روز کردن سیستم HPC موجود در ۸ مرکز پژوهشی انجام شود و باید زیر ساخت های لازم را فراهم کنیم و تهیه این قطعات در برنامه های ما قرار دارد.

برومند اضافه کرد: دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، خواجه نصیر، علم و صنعت ایران و پژوهشگاه دانش های بنیادی از جمله پژوهشگاه ها و دانشگاه هایی هستند که به سیستم های محاسباتی کلان داده مجهز هستند.

به گزارش ایسنا، به منظور افزایش توان محاسباتی، در کشور اقدام به ایجاد شبکه ای از مراکزی که توان محاسباتی کلان دارند، شده است. این شبکه متشکل از مراکز دارای توان محاسباتی کلان داده چون پژوهشگاه دانش های بنیادی و دانشگاه هایی چون صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و علم و صنعت است. این اقدام موجب تقویت زیر ساخت ها و توان محاسباتی کشور خواهد شد.

در قالب این شبکه سازی اقدام به اجرای پروژه ملی HPC یا High Performance Computing (سیستم های محاسباتی کلان داده) شده و در فاز یک این پروژه تلاش شد تا تمام نرم افزارهای مورد استفاده در این شبکه بومی سازی شود.

این در حالی است که برخی از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، سیستم های محاسباتی کلان داده را در اختیار دارند و به صورت جزیره ای عمل می کنند و به منظور توسعه خدمات محاسباتی به همه مراکز تحقیقاتی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در قالب یک شبکه واحد اقدام به ارائه سرویس های تحقیقاتی به مراکز تحقیقاتی می شود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در پیشرفت تکنولوژی در سیستم محاسباتی کلان داده چالش اصلی کشور / بروزرسانی در دستور کار وزارت علوم

گفتگو با هوش مصنوعی