افزایش قیمت نان در کردستان / مردم از تصمیم مدیران شوکه شدند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، روزگاری افرادی که قادر به خوردن غذاهای اعیانی و لاکچری نبودند، شکم خود را با نان و پنیر یا نان و ماست پر می کردند و از شرمندگی خانواده در می آمدند اما امروز چه شده که قشر ضعیف باید برای همان میزان قوت زحمت بکشند و تلاش کنند.

می گویند اجاره بها، افزایش هزینه های جانبی نانوایان از جمله هزینه آب، برق، گاز و مزد کارگر و هزاران دلیل برای افزایش قیمت نان وجود دارد ولی باز هم، همه به نان و نوایی می رسند به جز قشر کم درآمد و ضعیف که به خاطر گرانی هم از نان می افتد و هم از نوا برای اجبار به کار بیشتر.

شهروندان کردستانی در حالی هر روز شاهد افزایش قیمت کالاهای اساسی و بی نظارتی بر بازار هستند که نان نیز به عنوان قوت غالب اکثر مردم از این افزایش قیمت، در امان نمانده و این بی تدبیری و بی توجهی مسئولان به وضعیت معیشت مردم در این شرایط و اوضاع اقتصادی اکثر مردم را شوکه و نارضایتی به بار آورده است.

سعیدی شهروند و کارگر سنندجی در اعتراض به افزایش قیمت نان به خبرنگار تسنیم گفت: مسئولان هر روز به هر دلیل و بهانه ای قیمت ها را افزایش می دهند، سؤال اینجاست آیا به همان میزان که قیمت ها افزایش پیدا می کند درآمد ما نیز بالا می رود؟!

اسعد مجیدی یکی دیگر از شهروندان سنندجی با بیان اینکه بسیاری از افراد حتی توان خرید نان را هم ندارند، به خبرنگار تسنیم گفت: افزایش قیمت ها، زندگی مردم را با مشکل اساسی روبه رو کرده و مسئولان هم اصلا به فکر قشر ضعیف جامعه نیستند؛ این افزایش قیمت در این اوضاع اقتصادی اصلا به صلاح نبود، مسئولان تجدید نظر و شرایط مردم را درک کنند.

فریبا مسعودی، بانوی سرپرست خانوار کردستانی در اعتراض به افزایش قیمت نان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: خود مسئولان و آقایان خریدها و نیازمندی هایشان را از محل های خاص تأمین کرده و کوچک ترین اطلاعی از قیمت ها و وضعیت زندگی قشر ضعیف جامعه در شرایط بحرانی و غیربحرانی ندارند و در چنین وضعیتی طبیعی است که افزایش قیمت ها هم برایشان مهم نباشد.

این سرپرست خانوار اظهار کرد: وقتی همه مردم از گرانی و این اوضاع اقتصادی رنج می برند، چرا دولتمردان اجازه افزایش قیمت ها را می دهند؛ من خودم در هفته با بچه هایم چند مرتبه به عنوان ناهار نان و گوجه با تخم مرغ می خوریم و با نان هم سیر می شدیم که الان هم دیگر نمی توانیم آن را هم بخریم.

این گله مندی شهروندان در حالی مطرح شده که معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرده که نان بایستی همچون سال گذشته گران می شد!

بختیار خلیقی، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این باره اظهار کرده که قیمت انواع نان براساس مصوبات کارگروه اصلاح نظام یارانه ای گندم، آرد و نان استان در ۲۵ اسفندماه سال گذشته تغییر یافت و این مصوبه از دیروز ۱۷ اردیبهشت ماه جاری ابلاغ و اجرایی شده است.

وی گفته که قرار بوده در ۲۰ آبان ماه سال گذشته نرخ نان تغییر کند اما بنابر دلایلی همچون افزایش قیمت بنزین این اقدام انجام نشد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرده قیمت نان لواش با وزن چانه ۱۶۰، وزن نان ۱۲۰ گرم ۲۵۰ تومان؛ سنگک یارانه ای با وزن چانه ۶۵۰ و وزن نان ۴۵۰ گرم یکهزار تومان و قیمت هر سنگک نیمه یارانه ای (آزاد پز) با وزن چانه ۶۵۰ و وزن نان ۴۵۰ گرم یک هزار و ۱۲۰۰ تومان است.

وی با اینکه بربری یارانه ای تنها در روستاها عرضه می شود، افزوده که بربری یارانه ای با چانه ۴۵۰ و وزن نان ۳۴۰ گرم به قیمت ۹۰۰ تومان؛ بربری نیمه یارانه ای با کنجد با چانه ۴۵۰ و وزن نان ۳۴۰ گرم با قیمت یک هزار و ۲۰۰ تومان در خبازی ها عرضه می شود.

خلیقی ابراز کرده که قیمت بربری نیمه یارانه ای بدون کنجد با چانه ۴۵۰ و وزن نان ۳۴۰ گرم یک هزار تومان؛ قیمت نان تافتون نیمه یارانه ای با وزن چانه ۲۸۰ و وزن نان ۲۱۵ گرم ۵۰۰ تومان؛ قیمت هر کیلوگرم سنگک اتوماتیک ماشینی با آرد یارانه ای ۲ هزار تومان و با آراد نیمه یارانه ای هم ۲ هزار و ۴۰۰ تومان شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه نصب قیمت تعیین شده در معرض دید عموم مردم و وجود کارتخوان و استقرار ترازو در واحدهای خبازی در خبازی ها الزامی است، تاکید کرده که رعایت وزن چانه و وزن نان هم الزامی بوده و مشتری حق مطالبه آن را دارد.

انتهای پیام/۴۸۱/ش

پرسش و پاسخ در افزایش قیمت نان در کردستان / مردم از تصمیم مدیران شوکه شدند

گفتگو با هوش مصنوعی