تلفات روانی جنگ <a href="/fa/dashboard/ class="text info">افغانستان</a> گریبانگیر نظامیان <a href="/fa/dashboard/ class="text info">انگلیسی</a>



به گزارش دفتر منطقه ای خبرگزاری تسنیم، «شرکت خدمات نشر ریچ» (Reach Publishing Services Limited) در گزارشی اظهار داشت: «الکس اسمیت» یکی از نظامیان پیشین ارتش این کشور که به عنوان تک تیرانداز در افغانستان خدمت کرده، در گفت وگویی تازه از آسیب های عمیق جسمی و روانی جنگ پرده برداشته و فاش کرده است که بسیاری از هم رزمانش پس از بازگشت به این کشور، دچار اختلالات روانی شده و حتی دست به خودکشی زده اند.

وی گفته است: «شمار کسانی که پس از بازگشت از افغانستان خودکشی کردند، بیشتر از کسانی است که در میدان جنگ کشته شدند.»

اسمیت که در دو مأموریت جداگانه به افغانستان اعزام شده بود، در هر دو بار هدف انفجار مین های دست ساز قرار گرفت و به شدت مجروح شد. یکی از این انفجارها باعث از دست رفتن بخشی از صورت، شنوایی و دندان هایش شد. دومین حادثه نیز باعث پارگی کامل پرده گوش هایش شد. پزشکان به وی گفته اند که شنوایی اش معادل یک مرد ۶۰ ساله است.

اما آنچه بیش از زخم های فیزیکی الکس را آزرده کرده، آسیب های روانی پس از بازگشت از میدان جنگ است. وی به «اختلال استرس پس از سانحه» (PTSD) مبتلا شد، ازدواجش فروپاشید، مدتی بی خانمان شد و دوبار اقدام به خودکشی کرد.

اسمیت می گوید تنها پس از شرکت در جلسات روان درمانی طولانی مدت توانسته به زندگی بازگردد. وی معتقد است هزاران کهنه سرباز انگلیسی با تجربه های مشابه، همچنان بدون درمان رها شده اند و سیستم حمایتی کافی برای آن ها وجود ندارد.

حضور نظامی انگلیس در افغانستان که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ ادامه داشت و این کشور بیش از ۲۰ هزار نظامی را به این کشور اعزام کرد. بر اساس آمار رسمی، ۴۵۷ نظامی انگلیسی در این مدت کشته شدند. اما گزارش های سال های اخیر از افزایش قابل توجه خودکشی و اختلالات روانی در میان کهنه سربازان بازگشته از افغانستان خبر می دهند.

سازمان های خیریه نظامی انگلیس از جمله کومبات استرس (Combat Stress ) بارها هشدار داده اند که اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، افسردگی و اعتیاد به مواد مخدر در میان کهنه سربازان به بحران تبدیل شده است. در سال ۲۰۲۳، مجلس عوام انگلیس نیز گزارشی درباره کمبود خدمات درمان روانی برای سربازان بازگشته از افغانستان منتشر کرد.

در کنار بریتانیا، کشورهایی مانند آمریکا، استرالیا و کانادا نیز با پیامدهای مشابهی دست وپنجه نرم می کنند. تنها در آمریکا، طبق گزارش Veterans Affairs، روزانه حدود ۱۷ کهنه سرباز دست به خودکشی می زنند.

انتهای پیام/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تلفات روانی جنگ افغانستان گریبانگیر نظامیان انگلیسی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.