اجر تحمل بلا ها از دیدگاه امام هادی (ع)



به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، پانزدهمین روز از ماه ذی الحجه سال ۲۱۲ ق دهمین امام شیعیان چشم به جهان گشود. او بعد از پدرش امام جواد (ع) در سن ۸ سالگی و به مدت ۳۳ سال امامت کرد که در این مدت به او لقب های هادی و نقی را دادند. دوران زندگی امام هادی (ع) ویژگی های تلخ و منحصر به فردی دارند که در این مقطع، ظلم و ستم حکومت عباسیان، شیعیان را تحت تاثیر قرار داده بودند.

امام هادی (ع) خوش خوترین و راست گوترین مردم بودند. هرگاه در حضور او سکوت می کردی، هیبت و شکوهشان تو را فرا می گرفت. هر زمان لب به سخن گفتن باز می کردی، بزرگی ایشان بر تو نمایان می شد. این امام بزرگوار شاخساری از درخت پر بار نبوت و میوه سر سبد درخت رسالت بودند. ایشان از لحاظ ظاهری و اخلاقی و همچنین ایجاد ارتباط عاشقانه با معبود ازلی زبانزد همگان بود.

دل های فاسد جایی برای دانش ندارند

یکی از محور های اساسی و از سترگ ترین پشتوانه های امامت، دانش امام است که بر اساس آن بشریت از مسیر های منتهی به نابودی رهایی می یابد. شخصیت علمی امام هادی (ع) از همان دوران کودکی و پیش از امامت ایشان شکل گرفته بود. مناظره های علمی، پاسخ گویی به شبهه های اعتقادی و تربیت شاگردان برجسته نمونه های برجسته ای از جایگاه والای علمی امام هادی (ع) است. در همین باره امام هادی (ع) می فرمایند «ألحکمة لاتنجع فی الطباع الفاسدة «۱» حکمت و دانش در دل های فاسد اثر ندارد.»

دنیا از نگاه امام هادی «ع»

امام هادی دنیا را به بازاری تشبیه کردند که بعضی افراد در آن سود و برخی دیگر زیان می کنند. ایشان درباره این موضوع فرمودند «ألدنیا سوق ربح فی ها قوم و خسر آخرون؛ «۲» دنیا بازاری است که گروهی در آن سود می برند و دسته ای زیان می بینند»

بیشتر بخوانید

در زمان گرفتاری چه کنیم؟

گاهی مشکلات زندگی بر ما چیره می شود و روح و جسم ما را تحت تاثیر قرار می دهد که با توکل به خدا می توان از پس هر مشکلی بر آمد. برای رهایی از نا امیدی و تحمل بلا ها می توانیم دیدمان به مشکلات را تغییر دهیم که مشکلات دنیا نتواند برما چیره شود. امام هادی (ع) درباره اجر تحمل بلا ها فرموند «ان الله جعل الدنیا دار بلوی والاخرة دار عقبی وجعل بلوی الدنیا لثواب الاخرة سببا وثواب الاخرة من بلوی الدنیا عوضا؛ «۳» خداوند، دنیا را جای گرفتاری قرار داده و آخرت را سرای پاداش، گرفتاری دنیا را سبب ثواب آخرت قرار داده و ثواب آخرت را عوض گرفتاری دنیا.»

چرا میان برخی از دوستان قدیمی فاصله می افتد؟

نکته مهم در رابطه دوستان صمیمی و قدیمی، اعتماد به یکدیگر است. در صورت نبود اعتماد میان افراد رابطه آن ها دچار مشکل خواهد شد. درباره این موضوع نیز امام هادی «ع» می فرمایند: «ألمراء یفسد الصداقة القدیمة و یحلل العقدة الوثیقة و أقل مافیه أن تکون فیه المغالبة أس أسباب القطیعة» «۴» جدال و نزاع، دوستان قدیمی را از یکدیگر جدا کرده و اعتماد و اطمینان را از بین می برد تنها چیزی که در آن است غلبه بر دیگری است و آن هم سبب جدایی است.

منابع:

«۱» «بحارالانوار، ج. ۷۸، ص. ۳۷۰»

«۲» «تحف العقول، ص ۷۷۴»

«۳» «تحف العقول، ص ۴۸۳»

«۴» «بحارالانوار، ج. ۷۵، ص. ۳۷۰؛ میزان الحکمة ج. ۵، ص. ۳۰۸»

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در اجر تحمل بلا ها از دیدگاه امام هادی (ع)

گفتگو با هوش مصنوعی