به دنبال کدهای فرهنگی نهفته در هنر منبت هستیم



ایسنا/همدان رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه در بازدید یک روزه خود از ملایر به دنبال کدهای فرهنگی نهفته در هنر منبت هستیم، گفت: طراحی های نوآورانه و میزان آگاهی نسل جوان از ارزش والای این هنر- صنعت، برای ما بسیار اهمیت دارد.

دکتر غاده هیجاوی ظهر دوشنبه ۲ دی ماه در نشست ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در محل فرمانداری ملایر، با تقدیر از استقبال پرشور و گرم ملایری ها از این هیئت بازرسی، افزود: پرونده ثبت جهانی منبت ملایر را با دقت بررسی کرده و تحت تأثیر قرار گرفتم. نامه های ضمیمه شده و درخواست های بخش خصوصی و شهردار ملایر برایمان مهم و مورد توجه بود.

وی با ابراز علاقه برای دیدن شهر ملایر از نزدیک، ادامه داد: در این سفر عمده توانمندی های حوزه منبت ملایر را مورد بازدید و بررسی قرار می دهیم و از بازار مبل منبت، گارگاه ها، مراکز آموزش فنی و حرفه و دانشگاه های ملی و آزاد بازدید می کنیم.

رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه در این بازدیدها به دنبال یک سری مسائل خاص هستیم، خاطرنشان کرد: میزان آگاهی نسل جوان از هنر منبت و ترغیب آنها به ادامه این رشته به صورت آکادمیک در دانشگاه ها برای ما مهم است و ستون اصلی این هنر- صنعت به شمار می رود.

وی به اهمیت شرایط بهداشتی منبتکاران، ایمنی شغلی و اجتماعی و شرایط اقتصادی و معیشتی منبتکاران ملایر اشاره کرد و گفت: در نهایت گزارش این سفر و بازدید تدوین می شود و در اختیار رؤساهای موجود در قاره های دیگر قرار می گیرد.

هیجاوی تأکید کرد: در صوت تأیید نهایی و پذیرفته شدن این گزارش، منبت ملایر به ثبت جهانی می رسد و باید از نزدیک با مراکز هنر منبت در سایر نقاط جهان ارتباط نزدیکی داشته باشد و همکاری کند.

وی به فعالیت ۳۰ شهر در حوزه منبت در آسیا و اقیانوسیه اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر در ایران ۱۰ شهر در این زمینه فعالیت می کنند همچنین باید مسئولان ملایر در جشنواره های ملی منبت از استادکاران و فعالان این صنعت در سایر کشورها نیز دعوت به عمل آورند تا ضمن تبادل فرهنگ، دانش و تجربه، ظرفیت ملایر به جهان معرفی شود.

رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی بر لزوم افزایش میزان صادرات منبت، تأسیس مراکز آموزش فنی و حرفه ای و دانشگاهی در این رشته و نظارت و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی تأکید کرد.

۲۵ درصد ظرفیت صنایع دستی استان در ملایر متمرکز است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز با بیان اینکه استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین از غنای تاریخی و ظرفیت عظیمی در حوزه تولید صنایع دستی برخوردار است، گفت: استان همدان دارای ۴۴ هزار نفر هنرمند در حوزه صنایع دستی است که هفت درصد جمعیت شاغل استان را به خود اختصاص داده اند.

علی مالمیر با بیان اینکه ۲۵ درصد این ظرفیت در شهرستان ملایر قرار دارد، افزود: در مجموع ۷۵ رشته مختلف در بحث صنایع دستی چون سفال، مصنوعات چوبی، بافته های داری و غیرداری، تراش سنگ های قیمتی و چرم در همدان وجود دارد.

وی از فعالیت ۲۵ کانون صنایع دستی و ۲۸ ان.جی.ا در حوزه صنایع دستی همدان خبر داد و اظهار کرد: امروز در این سفر یک روزه از کارگاه ها و ظرفیت دانشگاهی ملایر در حوزه منبت بازدید به عمل می آید.

فعالیت ۵۰۰۰ کارگاه منبت در ملایر

فرماندار ویژه ملایر نیز با اشاره به قدمت تاریخی و دیرینه این شهر در عرصه تولید منبت، گفت: ملایر بیش از ۶۰ درصد از تولید مبلمان منبت کشور را به خود اختصاص داده و در حال حاضر این هنر- صنعت برای بیش از ۲۵ هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

قدرت الله ولدی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰۰ کارگاه بزرگ و کوچک منبت منبت در روستاها و شهرهای ملایر در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: علاوه بر این ملایر در بسیاری از زمینه ها چون تولید انگور و سایر محصولات کشاورزی، پایلوت کشوری است.

وی به حضور رؤسای دانشگاه ها، مدیران بخش دولتی و خصوصی، هیئت مدیره بازار بزرگ مبل منبت ملایر و فعالان این حوزه در این نشست اشاره کرد و افزود: در این بازدید یک روزه از ظرفیت قابل توجه مراکز آموزشی و تولیدی شهرستان در بحث منبت بازدید به عمل می آید.

فرماندار شهرستان ملایر با بیان اینکه هنرمندان این شهر برای ثبت جهانی منبت زحمات زیادی کشیده اند، خاطرنشان کرد: تلاش شده داشته ها و ظرفیت های ویژه ای حوزه مبل منبت در معرض دید بازرسان قرار گیرد.

ولدی با اشاره به فعالیت زنان و قشر جوان در حوزه مبل منبت به عنوان یکی از شاخص های ثبت جهانی منبت، گفت: زنان و مردان هنرمند بسیاری در این هنر صنعت فعالیت و امرار معاش می کنند که بازرسان شورای جهانی صنایع دستی باید این ظرفیت را ببینند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «به دنبال کدهای فرهنگی نهفته در هنر منبت هستیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.